27.2.20

Πρόσωπα 2019 [9]


ODOS | efimerida tis Kastorias | Prosopa 2019
ΟΔΟΣ 2.1.2020 | 1019

Δημήτριος Σαββόπουλος

Ένα είδος  εντολής



[+] Η θριαμβευτική σταυροδότηση του ήδη αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς κ. Δημητρίου Σαββόπουλου, που πέτυχε 6.391 σταυρούς προτιμήσεως (από τους οποίους οι μισοί περίπου ήταν μονοσταυρίες), υπό φυσιολογικές συνθήκης τακτικής αναμέτρησης δεν ήταν ακριβώς αναμενόμενη. Θα περίμενα κάποιος για τον ίδιο, που ήδη μετρά αρκετά χρόνια πολιτικό παρελθόν, να έχει υποστεί κάποια προσωπική φθορά, της συνήθειας έστω και της πολλής συνάφειας, όπως και του χρόνου. Άλλωστε στις εκλογές που αναδείχθηκε πριν μερικά χρόνια ο κ. Θεόδωρος Καρυπίδης περιφερειάρχης με αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς τον κ. Σωτήριο Αδαμόπουλο, όπως και τους συντρόφους τους, υποτίθεται ότι το "παλιό" κλείστηκε σε κάποιο "χρονοντούλαπο".

Όμως η κάλπη του 2019 εκτόξευσε το άστρο του. Από υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο, τον έχει αναγορεύσει σε εν δυνάμει σκιώδη υποψήφιο για αναβάθμιση και προαγωγή στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Ένα είδος εντολής φαίνεται να εκφράστηκε από την κάλπη.

Λακωνικός και αρκετά σοβαρός στην εκφορά του λόγου του, αποφεύγει να δημιουργεί εύκολα αντιπάθειες και να προκαλεί έριδες. Η σταυροδότησή του όμως ερμηνεύεται, όχι μονοσήμαντα αλλά με δυο τρόπους.

Αφ’ ενός ως αποδοκιμασία στην απελθούσα περιφερειακή αρχή και αναπόφευκτα τους εδώ εκπροσώπους της, τόσο για την αδιαφορία τους προς την Καστοριά και την έλλειψη μεγάλων έργων και βεβαίως για την επαμφοτερίζουσα στάση τους στο θέμα της συνθήκης των Πρεσπών.

Αφ’ ετέρου ως δήλωση στήριξης των ελπίδων του εκλογικού σώματος κατά κύριο λόγο στον ίδιο προσωπικά. Διαφορετικά οι προτιμήσεις του κόσμου στην κάλπη των περιφερειακών εκλογών θα είχαν μια πιο ισορροπημένη και αναλογική έκφραση.

Όμως τέσσερις μήνες αργότερα από την ανάληψη των καθηκόντων του, οι αναγνώστες και φίλοι της ΟΔΟΥ που τον υπέδειξαν ως ένα από τα πρόσωπα που διακρίθηκαν το 2019 στην Καστοριά με θετικό στίγμα, δείχνουν να συνοδεύουν την άποψή τους από ερωτηματικά και αιτήματα για πιο άμεσα αποτελέσματα στο έργο της νέας περιφερειακής αρχής στην Κοζάνη και την εκπροσώπησή της στην Καστοριά. Ζητούν ταχύτητες και όχι προθέσεις.

Με μια ηττημένη ομάδα προερχόμενη κυρίως από την προηγούμενη διοίκηση της Περιφέρειας σε τοπικό επίπεδο να τον ελέγχει και να τον δοκιμάζει οργανωμένα και συστηματικά, και μάλιστα μειοψηφία που δεν κατατροπώθηκε ακριβώς στις περασμένες εκλογές, ο κ. Δημήτριος Σαββόπουλος καλείται ήδη να διαχειριστεί την μεγάλη επιτυχία του στην κάλπη, να αποφασίζει για το καλό του τόπου και να λογοδοτεί με σύντομες διαδικασίες.



Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 2 Ιανουαρίου 2020, αρ. φύλλου 1019




1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος27/2/20

    Στις ερχόμενες εκλογές πάει για Βουλευτής.... Ζήση θα σε πάει τρένο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ