19.12.17

Απολογισμός 1ου μαθητικού διαγωνισμού ποίησης, λογοτεχνίας, παραμυθιού και θεατρικού κειμένου



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που προγραμμάτισε το Κέντρο Ημέρας για παιδιά, εφήβους και νεαρούς ενήλικες με διαταραχή στο φάσμα του αυτισμού Ν. Καστοριάς, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Καστοριάς, με την συμμετοχή μαθητών της α/βάθμιας και της β/βάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς, καθώς και των εκπαιδευτικών τους, για τον απολογισμό του 1ου μαθητικού διαγωνισμού ποίησης, λογοτεχνίας, παραμυθιού και θεατρικού κειμένου των σχολικών μονάδων της α/βάθμιας και της β/βάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς.

Κύριος σκοπός του διαγωνισμού, που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2016-2017, ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα που αφορούν στις διαταραχές του φάσματος του αυτισμού, με άμεσο στόχο την αποδοχή.

Παράλληλα, ο διαγωνισμός βοήθησε τους μαθητές που συμμετείχαν, στην ενίσχυση των γνώσεων και των δεξιοτήτων που είναι απαραίτητες για την διεξαγωγή μίας έρευνας, στην προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των μαθητών, καθώς επίσης, στην προώθηση του έργου και της δημιουργικής ενασχόλησης των μαθητών, ως κύριο μέσο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της ευρύτερης κοινότητας, σε θέματα που αφορούν στη ζωή των παιδιών με διάγνωση στο φάσμα του αυτισμού στη χώρα μας. Τα βραβεία που απενεμήθησαν ήταν τα εξής:




-Στο δημοτικό σχολείο Μαυροχωρίου και στους μαθητές της δ’ τάξης, με υπεύθυνες εκπαιδευτικούς τις κυρίες Σ.Ευθυμιάδου-Παπασταύρου και Σ.Νικολή, βραβείο για την “Συμβολή στην αλλαγή στάσεων και απόψεων” με το ποίημα “Στον μυστικό μου φίλο”.

-Στο δημοτικό σχολείο Τοιχιού και στους μαθητές της στ’ τάξης, με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ. Π.Κοσμά , βραβείο για το Μαθησιακό αποτέλεσμα και την παιδαγωγική αξία με το ποίημα “Δίψα για ζωή!”.

-Στο 9ο δημοτικό σχολείο Καστοριάς και στους μαθητές της δ1’ τάξης, με υπεύθυνες εκπαιδευτικούς τις κυρίες Αντωνίου, Ζ. Μπασακύρου και Ν.Νικολακοπούλου, το βραβείο για το “Περιεχόμενο, την πρωτοτυπία και τη δημιουργικότητα του έργου με το παραμύθι Ο Ντίνος ο πιγκουίνος και οι περιπέτειες του....

-Στο 2ο γυμνάσιο Καστοριάς και στους μαθητές της γ’ τάξης, με υπεύθυνο εκπαιδευτικό τον κ. Α.Ταμήλια, το βραβείο για την “Εφαρμογή στην σύσφιξη των σχέσεων μαθητών με και χωρίς ΔΑΦ” με το διήγημα “Αγάπη: ένα ιδιαίτερο και χαρισματικό κορίτσι” και το βραβείο για το “Μαθησιακό αποτέλεσμα και την παιδαγωγική αξία” με το διήγημα “Κρατήσου∙ ο πόνος τελειώνει...”. Στην β’ τάξη το βραβείο για το “Περιεχόμενο, την πρωτοτυπία και τη δημιουργικότητα του έργου” με το ποίημα “Γλώσσα της ψυχής” και το βραβείο για την “Συμβολή στην αλλαγή στάσεων και απόψεων” με το ποίημα “Δεν είναι εύκολο...”. 

Την αξιολόγηση των εργασιών είχε η διεπιστημονική επιτροπή που αποτελούνταν από τους: Α. Καζταρίδου, εκπρόσωπος σχολικών συμβούλων α/βάθμιας Εκπαίδευσης. Σ.Τέγου, διευθύντρια β/βάθμιας Εκπαίδευσης. Χ.Πατρώνου-Παπατέρπου, συγγραφέας και εθελόντρια της Εταιρείας Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Ν. Καστοριάς. Α. Αριστοτέλους, μέλος του ΔΣ της ίδιας Εταιρείας και Σ. Κωτσοπούλου, επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Ημέρας για παιδιά, εφήβους και νεαρούς ενήλικες με διαταραχή στο φάσμα του Αυτισμού Ν. Καστοριάς.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 1 Ιουνίου 2017, αρ. φύλλου 888

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ