4.10.18

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΟΔΟ


Referendum FYROM
ΟΔΟΣ 4.10.2018 | 954


Ο κοπανιστός αέρας του Βαρδάρη 


Το «βόρεια» Μακεδονία τους φάνηκε... προδοσία. Γι’ αυτό ακριβώς το φρόνημά τους, διακυβεύουν ακόμη και την ένταξή τους σε ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση. Απέδειξαν ότι εμείς εδώ στην Ελλάδα, και ιδιαίτερα την Καστοριά, όπως και την Μακεδονία πιο γενικά, είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε γείτονες που επιβουλεύονται.

Διαβάστε επίσης:

Το Σκάκι | “Ζορμπάς”
Έτσι απλά σκεφτήκαμε τον «Ένθερμο Αναγνώστη» της ΟΔΟΥ:
-Μέλλον; Ποιο μέλλον; Με ποιους; Σε μια ερημωμένη, εσωστρεφή, υπερσυντηρητική, παραδοσιακόπληκτη Καστοριά που νομίζει ότι είναι πολιτισμός οι παραδοσιακές στολές, τα πανηγύρια...

Λόγος & Αντίλογος
Καστοριανός πολίτης
Σε πόλη κουτή ζούμε εμείς που μάλλον πολύ κουτοί είμαστε για να δεχόμαστε όλα τα στραβά με την απόλυτη απάθεια που τα αποδεχόμαστε. 

ΟΔΟΣ:
Σ.Ε.Γ.: Όπως οι καπετάνιοι
Αποτελεί η ανακοίνωση στην ουσία ένα είδος πολιτικο-οικονομικού μανιφέστου που αποτυπώνει μια συγκυριακή συμμαχία που εξυπηρετεί προσωπικούς στόχους περισσότερο παρά κοινωνικούς; 

Λόγος & Αντίλογος
Ένας πρόθυμος ακροατής
Με την υφυπουργοποίησή της η κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου προέβη σε δηλώσεις στην γραμμή και το ύφος λεξιλογίου του πρωθυπουργού, που την διόρισε.

ΕΛΕΝΗΣ ΒΑΦΕΙΑΔΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ:
Δημήτριος Λάλας
Ένας Μακεδόνας στην καταγωγή και το φρόνημα. Μαθητής και συνεργάτης του Βάγκνερ. Πιστός φίλος της οικογένειας και μεγάλος θαυμαστής του δασκάλου του. Κι ο Βάγκνερ είχε μεγάλο θαυμασμό για τον Λάλα. 

ΝΩΝΤΑ ΤΣΙΓΚΑ:
Αποσπάσματα από τα αδημοσίευτα ημερολόγια του Ί.Δραγούμη
Είνε ανάγκη να γεννήσω κάτι [II]
Ύστερα από τους Βουλγάρους ήλθαν εκείνοι. Τους περίμεναν ο λαός με λαχτάρα. Ύστερα από την αγριάδα των Βουλγάρων ήλθε των Ελλήνων η γλύκα, εκείνη που δεν σκοτώνει, δε σφάζει, δε φαρμακώνει, δε δέρνει, δε φοβερίζει...

ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΗΧΙΩΝ:
Η θρησκευτική ζωή στην αρχαία πόλη [IV]
Και η ωραιότης του τέλειου γυμνού σώματος, που τόσο εξυμνήθηκε και λατρεύθηκε από του Έλληνες, είχε κι αυτό την βάση του στην θρησκεία.

ΙΩΑΝΝΗ ΣΚΟΡΔΑ:
Αγαπητή ΟΔΟΣ
Παρόλο την παρέλαση Γερμανών, Αμερικανών στους «Βορειομακεδόνες» Σκοπιανούς για να τους πείσουν να συμμετάσχουν στο δημοψήφισμά τους, εκείνοι απέδειξαν γιατί είναι πραγματικά Βαλκάνιοι. 

ΛΑΖΑΡΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗ:
Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική
ήτοι περί του ορθώς λέγειν τε και γράφειν

ΟΔΟΣ:
Aida: Ορόσημο στην παγκόσμια μουσική ιστορία
Η σεζόν 2018-19 των απευθείας αναμεταδόσεων από την Νέα Υόρκη στο ΤΕΙ Καστοριάς, ξεκινά το  Σάββατο 6 Οκτωβρίου με την παρουσίαση της μυθικής Αΐντα του G.Verdi. 

-Παράδοση πολυμηχανήματος για την λίμνη

-Μετά από 70 χρόνια

-Το κουπόνι 1+1 της ΟΔΟΥ για την όπερα του Σαββάτου.

...κι άλλα.

ΟΔΟΣ
το βήμα της Καστοριάς
Πέμπτη 4.10.2018 | 954

1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια στην κ. Ελένη Βαφειάδου για την εργασία της σχετικά με τον έλληνα Μουσικοσυνθέτη και πιανίστα Δημήτριο Λάλα και το τόσο άδοξα χαμένο έργο του...
    Στο διαδίκτυο υπάρχει αυτό:

    Die Karthause - Η Σκήτη Dimitris Lalas (A Capella)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ