29.6.20

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καστοριάς

Προς την υφυπουργό Παιδείας

Ως αιρετοί εκπρόσωποι στα υπηρεσιακά συμβούλια και εκπρόσωποι του κλάδου στο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καστοριάς θεωρούμε ότι η πίεση που ασκείται από την πολιτεία για την άμεση εφαρμογή του πολυνομοσχεδίου είναι αντιπαιδαγωγική και ελλοχεύει κινδύνους για την υγεία όλων. Εν καιρώ πανδημίας και ενώ η ακριτική Καστοριά έχει πληγεί τραγικά από αυτήν, η λειτουργία των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων με τμήματα των 25 μαθητών είναι αδιανόητη αφού υπάρχουν εκπαιδευτικοί καθώς και χώροι.
Καλούμε την πολιτεία και τα στελέχη της εκπαιδευτικής πυραμίδας να αναλογιστούν τις ευθύνες που επωμίζονται με την απαίτηση να εφαρμοστεί πιστά, γεγονός που οδηγεί στην υποβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Οι νόμοι ψηφίζονται για την ασφάλεια των πολιτών και την εύρυθμη λειτουργία της κοινότητας και όχι για να δημιουργούν επιπλέον προβλήματα και ανασφάλεια!
Είναι σημαντικό να επιτρέψουν στα σχολεία να λειτουργήσουν με κανόνες που θα διασφαλίζουν την υγεία και την απρόσκοπτη φοίτηση των παιδιών και την ασφαλή εργασία των εκπαιδευτικών στις δύσκολες στιγμές που περνάμε.
Καλούμε τους συναδέλφους/σσες να συντονιστούν με τα συνδικαλιστικά όργανα και συλλογικά να αντιδράσουμε.
Να μην προχωρήσουν σε καμιά ενέργεια πέραν όλων όσων εμπεριέχονται στο ηλεκτρονικό σύστημα εγγραφής των προνηπίων και των μαθητών στην Α΄τάξη.

Το ΔΣ
Οι αιρετοί του ΠΥΣΠΕ Καστοριάς
Η αιρετός του ΑΠΥΣΠΕ Δυτικής Μακεδονίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ