27.6.20

ΕΡΤ: Στα 11 τα νέα κρούσματα στην Καστοριά



Τέσσερα νέα κρούσματα κορονοϊού ήρθαν να προστεθούν, από αργά χθες (Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020) το βράδυ στα ήδη επτά επιβεβαιωμένα δείγματα που βρέθηκαν θετικά στον Covid-19, το τελευταίο 48ωρο στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, όπου οι υγειονομικές αρχές βρίσκονται πλέον σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο να υπάρξει ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.

Το ανησυχητικό με τα νέα αυτά κρούσματα είναι το υψηλό ιικό φορτίο που παρουσιάζουν ορισμένα απ’ αυτά, αλλά και οι μικρές ηλικίες κάποιων ατόμων. Παράλληλα υπάρχει και προβληματισμός για κάποια «ορφανά» κρούσματα, τα οποία δεν έχουν σχέση με την περίπτωση της εργαζόμενης σε παιδικό σταθμό του Δήμου Καστοριάς.

Το θετικό στις περιπτώσεις αυτές των νέων κρουσμάτων είναι ότι μόνο σε δύο περιπτώσεις είχαμε την εμφάνιση ήπιων συμπτωμάτων, καθώς τα υπόλοιπα ήταν ασυμπτωματικά και βρέθηκαν από τις ιχνηλατήσεις που έχουν γίνει. Όλα τα άτομα παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό και προς το παρόν κανένα απ’ αυτά δε χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε κάποιο Νοσοκομείο.

Χθες στην ευρύτερη περιοχή της Καστοριάς έγιναν τουλάχιστον 65 δειγματοληψίες, τόσο από το στενό περιβάλλον των ατόμων που επιβεβαιώθηκαν θετικά στον Covid-19 όσο και από άλλα άτομα που δεν έχουν καμία σχέση μ’ αυτά, ώστε να διαπιστωθεί το εύρος της μεταδοτικότητας.

Στην Καστοριά μάλιστα βρέθηκε και ο εκπρόσωπος του ΕΟΔΥ στην Δυτική Μακεδονία, λοιμωξιολόγος, Ιορδάνης Ρωμιόπουλος, υπό την εποπτεία του οποίου γινόταν οι έλεγχοι και η ιχνηλάτηση.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ