20.3.21

Λόγος & Αντίλογος

 
ΟΔΟΣ: εφημερίδα της Καστοριάς | ΔΕΥΑΚ

«ΔΕΥΑ Καστοριάς»



Αγαπητή ΟΔΟΣ

Το πανό που αναρτήθηκε στην κεντρική είσοδο της ΔΕΥΑ Καστοριάς, στην έδρα των κεντρικών της γραφείων στην Μεσοποταμία, με την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη και την Παναγία του «σώπασε κύρια Δέσποινα και μη πολυδακρύζεις», το οποίο στην συνέχεια έδωσε αφορμή για επίθεση του προέδρου της ΔΕΥΑ Καστοριάς κατά των απίστων μαρξιστών και αριστερών, αλλά και την δικαιολογία ότι η δαπάνη είναι δική του, με το περιεχόμενό του να μην επιβεβαιώνει την δικαιολογία κυρίως επειδή σ’ αυτό αναφέρεται ρητά ότι είναι πανό της δημοτικής επιχείρησης όλα τα άλλα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Όμως η επικοινωνία μου μαζί σου δεν είναι τόσο για την ουσία, που νομίζω (ή απλά ελπίζω) να καταλαβαίνουν οι συμπολίτες, χωρίς να χρειάζονται περισσότερη βοήθεια, απ’ όσους εξακολουθούν να τους αντιμετωπίζουν ως αφελείς, αλλά για να επισημάνω κάτι που δεν σχολιάστηκε: η δημοτική επιχείρηση στο πανό δεν αναφέρεται απλά ως ΔΕΥΑ Καστοριάς, αλλά ως ΔΕΥΑΚ Καστοριάς. 

Μπορείς να εξηγήσεις αν το "Κ" σημαίνει κάτι που δεν καταλαβαίνω π.χ. κορόϊδα, κάτοικοι, καταναλωτές κ.ο.κ. ή μήπως και στην Ρόδο η ΔΕΥΑ είναι ΔΕΥΑΚ Ρόδου και στην Λάρισα το ανάλογο ή την Πάτρα;

Μήπως το "Κ" σημαίνει "Κωνσταντινουπόλεως" (;) όπως λέμε ΠΑΟΚ (Θεσσαλονίκης) ΑΕΚ (Αττικής) και άλλα τέτοια; 

Μήπως η ΔΕΥΑ Καστοριάς θα αναλάβει την ύδρευση (και αποχέτευση) της Κωνσταντινουπόλεως, όταν αφού σωπάσει η κυρά Δέσποινα πάλι δική μας θάναι;  Ρωτάω μήπως;

Αναγνώστης

Υ.Γ. Αφήνω κατά μέρος τον σχολιασμό του «πολυδακρύζεις», αντί του ορθού «πολυδρακρύζης» ―αφού αναγράφεται πολυτονικά [σχετικά "εδώ"] γιατί η προχειρότητα, ακόμη και στον κομπασμό, δεν έχει όρια.

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος20/3/21

    Εγώ θα έλεγα ότι το “Κ“ σημαίνει καφρίλα [....]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος20/3/21

    Κ = Κορεντσίδης
    Δημόσια Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχεύτευσης Κορεντσίδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαρίκλεια Ρίτα Αθανασιάδου [fb]14/5/21

    Μου αρέσει πολύ αυτή η αφίσα με την Παναγία μας που κοσμεί αυτό το υπέροχο κτίριο! Τα φιλάκια μου στην πολυαγαπημένη μου Καστοριά!
    Υ/Γ: Αν είναι κάτι που με ενοχλεί αυτό είναι η ειρωνεία προς τα Θεία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/5/21

      Άλλα δεν σας ενοχλεί η αυθαιρεσία και το τσαμπουκαλικι μερικών. Κύρια μου είναι δημόσιο κτήριο δεν είναι εκκλησία, αν και αυτή την πληρώνουμε όλοι εμείς. Τα καπρίτσια τους στο σπίτι τους.

      Διαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ