13.9.17

Λόγος & Αντίλογος




Δοκίμιο πολιτικής φαντασίας 

(σατιρικό και όχι μόνο)



Ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας δήλωσε: Στο επόμενο Eurogroup θέλουμε την καταγραφή της σημαντικής προόδου που έχει γίνει (...)!

Σχόλιο και προβλέψεις (σενάριο πολιτικής φαντασία): Για μια καταγραφή δουλεύουν όλοι οι κυβερνώντες τόσους μήνες; Αλλά μη στενοχωριέστε. Τα πράγματα θα γίνουν με τη σειρά. Πρώτα έρχεται η καταγραφή.

Μετά η καθαρογραφή. Έπεται η αποδοχή και η κυβίστηση (χυδαιοκοινώς: κωλοτούμπα). Ωστόσο δεν είναι απλά τα πράγματα. Για την αποδοχή και ολοκλήρωση της "κυβιστήσεως" πρέπει να πραγματοποιηθεί η συνέλευση της κοινοβουλευτικής ομάδας. Σε αυτήν θα ανοίξει κατάλογος ομιλητών επί της καταγραφής της προόδου στη διαπραγμάτευση.

Θα κατεβεί πρόταση από την αριστερή πτέρυγα (Λαφαζάνης) που ορθά θα ονομαστεί "πλατφόρμα άρνησης της ακρίβειας της καταγραφής". Θα γίνει ευρεία συζήτηση. Θα προκύψει όμως κάποια εμπλοκή και συγκεκριμένα η αιφνίδια αποχώρηση από την αίθουσα του πρωθυπουργού. Τότε θα γίνει συζήτηση με νέο κατάλογο ομιλητών για το διαδικαστικό θέμα της απουσίας του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα, ο οποίος άφησε στα κρύα του λουτρού τους βουλευτές του για να κάνει ένα επείγον τηλεφώνημα. Θα καταναλωθεί χρόνος, για να αποφασιστεί αν κατά την απουσία του κυρίου Τσίπρα θα προεδρεύει ο αντιπρόεδρος κ. Δραγασάκης ή η πρόεδρος της Βουλής κυρία Κωνσταντοπούλου. Ο κ. Δραγασάκης θα βρει πρόσχημα επείγοντα θέματα συντονισμού των διαπραγματευτών και θα παραιτηθεί από τη διεκδίκηση της προεδρίας. "Τι θέλω να μπλέξω με αυτή την ανοικονόμητα φιλόδοξη και φλύαρη" θα σκεφτεί για να αποφύγει κάποιο εγκεφαλικό επεισόδιο!

Ο κ. Τσίπρας, κατά την απουσία του από τη συνέλευση, θα κάνει πρώτα πρόβα μερικές προτάσεις στα αγγλικά. Θα τις έχει γραμμένες σε καρτελάκια πολύ χρήσιμα κατά τη συνομιλία, γιατί τα αγγλικά του είναι πολύ Greek και υπό εκμάθηση! Θα ακολουθήσει το τηλεφώνημα με την κ. Μέρκελ, στο οποίο η Γερμανίδα θα του προτείνει να παραγγείλει η Ελλάδα αεροπλάνα και τανκς, ίσως και κάποιο υποβρύχιο. Επειδή δεν υπάρχουν όμως λεφτά για την αγορά τους, του υπόσχεται ότι θα μας ...δανείσει η Γερμανία, με υψηλούτσικο επιτόκιο ασφαλώς!

Ο κ. Τσίπρας θα κάνει αμέσως δηλώσεις στους δημοσιογράφους καταχαρούμενος αναγγέλλοντας την αγορά του αιώνα (να μη ξεχνάτε πως ο αιώνας άλλαξε). Οι μεσάζοντες οπλικών συστημάτων θα ξαμοληθούν και πάλι για την ολοκλήρωση των ανομολόγητων πόθων τους, για να προλάβουν να δώσουν μίζες —όπου απαιτείται— κατά τα ειωθότα. Μερικοί από αυτούς μάλιστα θα κάνουν τα απαραίτητα τηλεφωνήματα από τον Κορυδαλλό, όπου κατοικοεδρεύουν εσχάτως. Τα λεφτά πρέπει να είναι cash σε σακίδια, γιατί οι τράπεζες και οι εξωχώριες τοποθετήσεις αποκλείονται ως επισφαλείς.

Εν τω μεταξύ στη συνέλευση των βουλευτών, που είναι συνεχιζόμενη (continuous party meeting κατά το continuous revolution του Μάο τσε Τουνγκ), θα κατεβεί αντιπρόταση από τον κ.Λαπαβίτσα να γίνει δημοψήφισμα με θέμα επιστροφή στη δραχμή. Αυτή (η αντιπρόταση εννοώ) κατά πάγια συνδικαλιστική τακτική μπαίνει πρώτη στην ψηφοφορία. Αλλά υπάρχουν μύρια όσα εμπόδια και δεν προχωράει εμπρός η συζήτηση, ατελείωτα είναι τα διαδικαστικά ζητήματα που προκύπτουν. Η συζήτηση καρκινοβατεί και τελικά παρομοίως καρκινοβατούσα νιώθει ως ασθενής όλη η χώρα. Η συνεδρίαση των βουλευτών του ΣυΡιζΑ κάποια στιγμή θα σταματήσει αιφνιδίως, γιατί θα συμβεί διακοπή ρεύματος. Τότε θα θυμηθεί ο αρμόδιος υπουργός ότι δεν έχει πληρωθεί ο λογαριασμός της ΔΕΗ. (Να μην κλαίγονται και οι γιατροί, δεν είναι μόνον οι εφημερίες τους που δεν πληρώνονται). Με αυτά κι αυτά οι μέρες θα περνούν.

Σύντομα θα μπαίνουμε για τα καλά στον Ιούλιο. Η επόμενη φάση θα παιχτεί μετά τις καλοκαιρινές διακοπές. Πρώτα έρχονται "τα μπάνια του λαού" κατά τη σοφή ρήση του Ανδρέα του αποκαλούμενου και"χαρισματικού".* Ας θυμηθούμε λοιπόν και μερικά συνθήματα: "Για μια Ελλάδα νέα", "Εδώ και τώρα η αλλαγή". Αλλά όλοι κάθε τόσο αυτό επαγγέλλονται. Αλλαγές και νέα Ελλάδα. Από τις πολλές αλλαγές όμως χάσαμε τον μπούσουλα. Στην "παιδεία" θα καταργηθούν οι εξετάσεις "γιατί μόνο έτσι θα χτυπηθεί το καρκίνωμα των ...αρίστων", κάπως έτσι το δήλωσε ή έστω ο εννοούσε ο υπουργός Παιδείας (πρέπει να υπάρχει χρόνος για πολιτική κομματική ιδεολογικοπολιτική προπαιδεία, είναι το ανομολόγητο σκεπτικό). Τον Σεπτέμβριο θα επαναληφθεί η συνέλευση της κοινοβουλευτικής ομάδος του ΣυΡιζΑ με την προϋπόθεση ότι θα το επιτρέψει η πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντοπούλου και θα επιλυθούν μερικά διαδικαστικά ζητήματα. Θα απαιτηθεί όμως απόλυτη κομματική πειθαρχία. Έτσι για να μη ξεχνάμε και τις ρίζες μας. Των κυβερνώντων εννοώ. Ένα είναι το κόμμα. Το ορθόδοξο να εννοείται. Όλοι εκεί μορφώθηκαν πολιτικά, εκεί διάβασαν Μαρξ και Έγκελς και τις υποθήκες του Λένιν. Και ο νοών νοείτω!

Όσο για τις αποτυχίες της διαπραγματευτικής ομάδας (πρώτης φάσης, δεύτερης φάσης και τρίτης και φαρμακερής), τις νέες διαπραγματεύσεις με νέα ομάδα και νέα ορολογία, νέα μνημόνια κτλ θα τα σχολιάσω με μια ρήση του Λένιν: "Τίποτε δεν χάθηκε αφού δεν χάθηκαν όλα" και ένα άσμα, "Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει"!

Δια το πιστόν του ευθυμογραφήματος

Δημ. Θ. Καραμήτσος: 
Επιβιώνων (κακώς) συνταξιούχος.

*Σημείωση: στην Ελλάδα ο όρος «χαρισματικός» καθώς και «εθνάρχης» απονέμονται πολύ εύκολα!


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 23 Μαρτίου 2017, αρ. φύλλου 878

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος15/9/17

    Μα τι καλύτερο περίμενε ο συνταχιούχος κύριος Καραμήτσος από τον οίκο ανοχής της μεταπολιτευτικής κλεπτοκρατίας; Ή μήπως ο κύριος Καραμήτσος δεν ψήφισε ποτέ του όλους αυτούς που δημιούργησαν την κατάσταση που έχει φτάσει η χώρα; ( Και ναι,καλώς μαντέψατε μαντάμ,δεν έχω πάρει μέρος σε καμμία εκλογή ώς ψηφοφόρος του μπορντέλου της μεταπολιτευτικής κλεπτοκρατίας....!!! )

    Δημήτριος Αγιασοφίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος15/9/17

    Διαβάζουμε στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜΘ ότι “Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης σας προσκαλεί σε ημερίδα με θέμα “Η Περιφέρεια αφοπλίζει τα Fake News: Πώς μπορούν Δημοσιογράφοι, Μέσα και Κοινό να συμμαχήσουν εναντίον των ψευδών ειδήσεων”. Η ημερίδα διοργανώνεται από την ΕΣΗΕΜ-Θ σε συνεργασία με την ευρωβουλευτή (και μέλος της Ένωσης) Μαρία Σπυράκη, την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα συνεδρίων της ΕΣΗΕΜ-Θ (Στρατηγού Καλλάρη 5, 3ος όροφος), από τις 10.45 ως τις 14.00.

    Δημοσιογράφοι τοπικών και περιφερειακών ΜΜΕ, έντυπων, τηλεοπτικών και διαδικτυακών, συζητούν για τη σημασία και τη δυσκολία να αναπτυχθεί ένα σχήμα ενημέρωσης που θα εκκινεί από περιοχές εκτός της κεντρικής σκηνής, θα κρατά αποστάσεις από τη δεξαμενή των αναπαραγόμενων και ανακυκλούμενων ειδήσεων και θα μετρά την αξιοπιστία του με την επαλήθευση και την ανταπόκριση του τοπικού κοινού”.

    Στη συνέχεια ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα και εμείς θυμηθήκαμε και επισυνάπτουμε τη δήλωση της Μαρίας Σπυράκη:
    «Γνώριζα ότι τροφοδοτούνταν οι τράπεζες από τον Μάιο έως τον Ιούνιο με μετρητά διότι υπήρχε μεγάλη απόσυρση χρημάτων. Η συνείδησή μου, ως πολίτη, ως Ελληνίδας, δεν μου επέτρεψε να δω το δημοσιογραφικό μου συμφέρον», για να τη διακόψει ο δημοσιογράφος και να τη ρωτήσει ότι «Έχει δικαίωμα ο δημοσιογράφος να αποκρύπτει την είδηση;».

    Η Μαρία Σπυράκη, απαντώντας υπογράμμισε ότι «Θα σας πω γιατί το έκανα. Η χώρα καιγόταν και αποφάσισα να μην το πω. Εκτίμησα ότι δεν έπρεπε να το πω και το πήρα στο μαξιλάρι μου», για να προσθέσει ότι «Δυστυχώς, δύο χρόνια μετά η Daily Mail, τα έγραψε όλα για την επιχείρηση που ξεκίνησε το 2011 και συνεχίστηκε με μεγάλη ένταση ανάμεσα στον Μάιο και Ιούνιο του 2012».

    Η υποψήφια ευρωβουλευτίνα της ΝΔ σημείωσε ότι «Δεν το είπα νωρίτερα, το κράτησα στο μαξιλάρι μου, και το εξομολογήθηκα στους Έλληνες γιατί πίστευα ότι αυτό ήταν το εθνικό μου καθήκον».

    http://www.asyntaxtostypos.org/?p=20810

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το μαξιλάρι15/9/17

    Μόνο εγώ ήξερα το μυστικό της, όταν σας το εξομολογήθηκε, με άλλαξε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ