8.11.17

Λόγος & Αντίλογος

H  γνωριμία με τον ομότιμο καθηγητή ΑΠΘ 
και ιατρό κ. Δημ. Καραμήτσο

Ο κ. Δημήτριος Καραμήτσος καθηγητής του  Α.Π.Θ. και ιατρός το επάγγελμα, έχει το χάρισμα να αρθρογραφεί σ’εφημερίδες και περιοδικά, από τα οποία έχω διαβάσει αρκετά.Το ευχάριστο για μένα είναι ότι από το πουθενά και  μόνο μέσω της αγαπητής μας εφημερίδας της Καστοριάς ΟΔΟΣ,  μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωριστούμε χωρίς να γνωρίζει ο ένας τον άλλον.

Η γνωριμία μας είναι όχι μόνο πρωτότυπη αλλά και άκρως συγκινητική,  η οποία και μας προέτρεψε να τρέξουμε πίσω, πίσω στο άγνωστο παρελθόν, για να βρεθούν οι χαμένοι του παρελθόντος Ρεκαραίοι, ή Ρεκάρηδες για άλλους. Να λοιπόν πως άρχισε η γνωριμία μας:

Ανοίγοντας τον υπολογιστή μου, διαβάζω το ακόλουθο μήνυμα:
Θεσσαλονίκη 19 Μαΐου 2017
Αγαπητέ κύριε Ρεκάρη.
Δεν κατάγομαι από την Καστοριά, αλλά διαβάζω και δημοσιεύω κείμενά μου στην ποιοτική εφημερίδα "ΟΔΟΣ" όπου είδα το επίθετό σας και διάβασα τα ωραία κείμενα σας. Ο πεθερός μου είχε απόμερη καταγωγή από το Νεστόριο και ο πατέρας του λέγονταν Γεώργιος Ρεκάρης, είχε τέσσερα τέκνα, τον Αθανάσιο, τον Δημήτριο, τον Ελευθέριο και τον Φώτιο, πεθερός μου ήταν ο Φώτιος.
Διερωτώμαι αν έχετε συγγένεια και ποια είναι, αν υφίσταται.
Με φιλικούς χαιρετισμούς
Δημήτρης Καραμήτσος
Ομότιμος καθηγητής Α.Π.Θ.
Θερμή παράκληση στους αναγνώστες της ΟΔΟΥ, αν κάποιος έχει στοιχεία για τους Ρεκαραίους ή Ρεκάρηδες, ας επικοινωνήσει μαζί μας.
Ευχαριστώ.

Κοσμάς Ρεκάρης
Μελβούρνη Αυστραλίας


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 1 Ιουνίου 2017, αρ. φύλλου 888


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ