30.11.17

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΟΔΟ


ΟΔΟΣ 30.11.2017 | 912

Θέλει δουλειά πολλή


Ο Δήμος Καστοριάς, όχι μόνο έδειξε να μην αντιλαμβάνεται ότι όλο αυτό το σκηνικό υπονομεύει την ίδια την τοπική κοινωνία και τον ίδιο τον δήμο, αλλά ακριβώς αντίθετα, ενίσχυσε τους δεσμούς, τα δεσμά συνεργασίας ή υποταγής τους, στους «διαμορφωτές» της κοινής γνώμης και σε όσους πωλούν κοπανιστό αέρα και νούφαρα, με νέες συνεργασίες και τιμές. Επιβράβευσε ανάρμοστες συμπεριφορές. Αυτό στην ουσία γίνεται έως σήμερα. 

Διαβάστε επίσης:

ΕΛΕΝΗΣ ΒΑΦΕΙΑΔΟΥ-ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ:
Το σπίτι Σαχίνη στο Απόζαρι
Αν και ο χρόνος, η φθορά και η μεταποίηση επέφερε σπουδαίες μεταβολές στα αρχοντικά αυτά σπίτια, παρ’ όλα αυτά βρίσκουμε να σώζεται άριστα και στην Καστοριά η βυζαντινή κατοικία.

ΣΟΝΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ-ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ:
Το ευ του καλώς και του καλού...
Είναι μια λέξη ελάχιστη, μία συλλαβή με δύο γραμματάκια. Μόνη της αν τη δεις, μπορεί και να μην την προσέξεις, λόγω μεγέθους, όχι λόγω ασημαντότητας.

ΟΔΟΣ:
Κάπου σε έναν κήπο…
Σχεδόν κανείς δεν γνωρίζει την ύπαρξή του. Βρίσκεται σε ιδιωτικό κήπο στο Απόζαρι και παραμένει λησμονημένο από τους πάντες.

ΛΑΖΑΡΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗ:
Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική
Ήτοι περί του ορθώς λέγειν τε και γράφειν

ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΥ ΟΡ. ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΗ:
Ο ανθός της λίμνης
Στοιχεία για την ιστορία των Ελλήνων Εβραίων της Καστοριάς
Μαρτυρολόγιο [XVΙ]
Τα ονόματα των Καστοριανών Εβραίων που συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο Άουσβιτς-Μπίρκεναου.

ΝΩΝΤΑ ΤΣΙΓΚΑ:
Προσοχή: «Πανεπιστημιακοί»!
Την ελληνική έκδοση προλογίζει κάποιος καθηγητής της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας με κείμενο που φέρει τον τίτλο Ίων Δραγούμης: Ένας Λοξίας στο μεταίχμιο των καιρών... 

Λόγος & Αντίλογος
ΝΙΚΟΥ ΠΡΩΪΟΥ:
Τα κάστρα της Καστοριάς
Είναι αλήθεια αυτό που αναρωτιούνται πολλοί γιατί τα τείχη της πόλεως είναι τελείως παραμελημένα και  κινδυνεύουν από κατάρρευση, κυρίως τα τμήματα γύρω και μπροστά στην πλατεία Δαβάκη…

INGEBORG BACHMANN:
[μετ. Χ. Πατρώνου Παπαπέτρου]
Η ώρα που αναβλήθηκε 

ΟΔΟΣ:
Κατά φαντασία πραγματικότητες ΙΙ
Η χρήση του ονοματεπωνύμου του Βασίλη Δόϊκου από σωματείο της περιοχής, είναι τολμηρή απόφαση. Υποκείμενη όμως σε κριτική.  

-Ντμίτρι Χβοροστόφσκι

-Όλοι διαφορετικοί-Όλοι ίσοι

-Εις πνεύμα ένα...

...κι άλλα.

ΟΔΟΣ
το βήμα της Καστοριάς
Πέμπτη 30.11.2017 | 912

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ