17.11.17

Το Σκάκι



21. Nxg7+ Kd8

-Μπορεί να μας χωρίζουν 265 χιλιόμετρα αλλά τα τοπικά μπλο (γ)κάκια το είχαν δει πατριωτικά (;) το άνοιγμα του (ιδιωτικών συμφερόντων) εμπορικού κέντρου στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής. Μαζί παρακολουθήσαμε την αντίστροφη μέτρηση μέχρι τα εγκαίνια του (παρούσα η αντιπολιτευτική βουλευτίνα μας), γιορτάσαμε τη πρώτη πώληση και ήπιαμε σαμπάνια (κάθε πώληση και σαμπάνια ή στη πρώτη μόνο;).
Θα αναρωτιέστε, τί μας νοιάζει; Εμ πως, γούνες Καστοριάς θα πουλιούνται εκεί, μας νοιάζει! Και δικαίως θα ρωτήσετε, αν ανοίξει και στην Κρήτη(παράδειγμα) εμπορικό με γούνες Καστοριάς, θα μας ενημερώνουν; Βεβαίως μην ανησυχείτε, σε όλο το κόσμο, πανταχού παρόντες! Επειδή νοιάζονται πάρα πολύ για τη γουνοποιΐα της πόλης μας, σε βαθμό ανησυχητικό!

-Το ακούσαμε σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, το διαβάσαμε σε εφημερίδες και είδαμε και εικόνες, το είδαμε στα τηλεοπτικά δελτία, η πόλη που «βούλιαξε» τη Πρωτομαγιά ήταν: το Ναύπλιο! Εδώ, μια παρέα πέντε άτομα στη νότια παραλία κάνουν βόλτα, και βγάζουν τη λεζάντα «βούλιαξε η Καστοριά»! Μάλιστα κύριε δήμαρχε, θα το είδατε κι εσείς και θα αναρωτηθήκατε, πώς τα καταφέρνουν; Ρωτήστε τους!

-Εύγε στο δήμαρχο και αρμόδιο αντιδήμαρχο για τη συνδιοργάνωση της έκθεσης ζωγραφικής «Απέναντι του βουνού» του Χρόνη Μπότσογλου. Η παρουσία του ζωγράφου τίμησε τη πόλη μας. Έτσι παραμένει η αρχοντιά της.

-Υπάρχουν πολλοί τρόποι να προβάλλεται και να παραμένει «αρχόντισσα»! Τί έμεινε μετά το επιτυχημένο (;) «πανηγύρι» πασπαλισμένο με “γκλαμουριά” κακίστης ποιότητος; Παραμορφωμένα πρόσωπα από τα μπότοξ, αγγλικά με προφορά ολίγον βλάχικη ολίγον μόλις τα έμαθα, πολυτελή αυτοκίνητα, μια λευκή λιμουζίνα (χωρίς σχόλια), μανεκέν δεύτερης ή και τρίτης επιλογής. Ευτυχώς ο καιρός αγαπάει τη πόλη μας και δεν έβρεξε γιατί δεν είχε προβλεφθεί, το αν έβρεχε! Ευτυχώς που η πόλη μας είναι όμορφη και αποδείχτηκε η πρωταγωνίστρια της βραδιάς, καμία “διασημότητα” δεν μπόρεσε να την φτάσει και να την ξεπεράσει.

-Λίγους δρόμους πιο κάτω από το Ντολτσό, κάποιες οικογένειες κοιτάνε τα χαράτσια της ΔΕΗ, μετράνε τι απόμεινε για τον υπόλοιπο μήνα, θέλουν να πιουν νερό αλλά δεν έχουν, ζουν με την αγωνία μη χάσουν και τη δουλειά που έχουν (η ανεργία στα ύψη στο νομό μας) προσεύχονται μην αρρωστήσουν και δεν πήραν χαμπάρι, αλλά όχι ότι ενδιαφέρονται κιόλας, το “γκαλά”.

-Οι περιφερειακοί σύμβουλοι ξεσηκώθηκαν, κινητοποιήσεις έκαναν (θα κάνουν;) υπέγραψαν και φιρμάνι για να μας ενημερώσουν για τους αγώνες τους. Όχι στο ξεπούλημα της ΔΕΗ, φωνάζουν. Λογαριασμούς ρεύματος λαμβάνουν; Τους πληρώνουν ή μπροστά στα “ψηφουλάκια” ξεπουλούν αυτοί τα πάντα;

-Στη γειτονιά μας, εκεί προς τα βόρεια και δυτικά, πολιτικά γεγονότα γίνονται, παιχνίδια εθνιστικά παίζονται, “μεγάλες πατρίδες” ονειρεύονται κάποιοι, οι σύμμαχοι μας (;) δηλ. οι μεγάλες δυνάμεις σιωπούν εν γνώση τους, καινούρια παρτίδα παίζουν (και δεν είναι σκάκι αλλά πόκα) και ξαναμοιράζουν και ξαναδιανέμουν τα χαρτιά τους (τα κρατίδια που έφτιαξαν μετά το διαμελισμό μιας χώρας), αλλά εδώ οι τοπικοί άρχοντες πάνε σε “γκαλά ”.

-Για κακούργημα δικάστηκαν (έτσι μας είπαν), αλλά σε πέντε χρόνια (20ετή ποινή) βγήκε από τη φυλακή για λόγους υγείας, το ίδιο και η σύζυγος που το «έπαιξε τρέλα» και τώρα μας λένε «δικαιωθήκαμε», μας κοροϊδεύουν. Πιασμένοι χέρι χέρι προκαλούν και ξέρουμε όλοι καλά ότι περνούν πλουσιοπάροχα με αυτά που αποδεδειγμένα “έφαγαν”. Η δικαιοσύνη τυφλώθηκε ή την τυφλώσαμε;

“Enjoy the buffet please, right behind you, to my right hand”

 Καληνύχτα Ελλάδα
 Όπου και να ‘σαι


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 11 Μαΐου 2017, αρ. φύλου 885


1 σχόλιο:

  1. Το Σκάκι17/11/17

    Θυμόμαστε, 17 Νοέμβρη 1973

    Μπήκαν στη πόλη οι οχτροί
    https://www.youtube.com/watch?v=Ri4PDOF_KxM

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ