2.11.17

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΟΔΟ


Kastoria_Fur_Shopping_Festival_2017
ΟΔΟΣ 2.11.2017 | 908


Tο σφρίγος μιας νέας προσπάθειας


Η Καστοριά εξακολουθεί να ελπίζει αποκλειστικά και μόνο στις αστικές αξίες και την ιδιωτική οικονομία, τόσο στον τομέα του εμπορίου όσο και της εργασίας. Και δεν μπορεί να καταστεί προπύργιο αναχρονισμού, ή και μαύρη κηλίδα στον χάρτη της Δυτικής Μακεδονίας. 

Διαβάστε επίσης:

Λόγος & Αντίλογος
ΝΙΚΟΥ ΤΣΕΜΑΝΗ:
«Περί μεταφοράς του ναού 
του Αγίου Μηνά 115 χρόνια μετά»
Η πρόταση για κατασκευή νέας εκκλησίας είναι ένα μεγάλο λάθος και πρέπει άμεσα να απορριφθεί από το δημοτικό συμβούλιο. Είμαι σίγουρος ότι και ο ίδιος ο Άγιος Μηνάς θα συμφωνούσε με την άποψη αυτή.

Λόγος & Αντίλογος
ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΗΧΙΩΝ:
«Σχόλια και κριτική»
Ο δήμαρχος αναφέρεται σε αίτημα της Εκκλησίας για την παραχώρηση χώρου, αντί του ορθού ότι το αίτημα είναι της Μητροπόλεως και ουχί της Εκκλησίας. Αμφιβάλλω πολύ κατά πόσον το πλήρωμα της Εκκλησίας, δηλαδή οι Καστοριανοί, εγκρίνουν την ανέγερση νέου και μάλιστα μεγαλοπρεπούς ναού. 

ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΥ ΟΡ. ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΗ:
Ο ανθός της λίμνης
Στοιχεία για την ιστορία των Ελλήνων Εβραίων της Καστοριάς
Μαρτυρολόγιο
Τα ονόματα των Καστοριανών Εβραίων που συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο Άουσβιτς-Μπίρκεναου.

ΣΟΝΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ-ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ:
Δεν είν’ εύκολο πράγμα...
Ρεσιτάλ ερμηνείας έδωσαν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου τα παιδιά της θεατρικής ομάδας του Βογατσικού, παίζοντας μια διασκευή γεννημένη λες στο Βογατσικό.

ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ:
Η προσφορά του Βράχου στον Μακεδονικό Αγώνα [ΙΙΙ]
Ο Βράχος και όλα τα ελληνόφωνα χωριά γύρω από τα Όντρια, ήταν το ορμητήριο και καταφύγιο των μακεδονομάχων.

ΛΑΖΑΡΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗ:
Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική
ήτοι περί του ορθώς γράφειν τε και λέγειν...

-Είπαν: Μητροπολίτης Καστοριάς

-Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2018

-Μακεδονία και Αιγαίο

-Σχόλια

-Η ψευδαίσθηση της ισχύος

...κι άλλα.

ΟΔΟΣ
το βήμα της Καστοριάς
Πέμπτη 2.11.2017 | 908

10 σχόλια:

  1. Ανώνυμος3/11/17

    Από την πρώτη έως την τελευταία σελίδα ΑΨΟΓΟ κι αυτό το φύλλο της ΟΔΟΥ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ντροπή!!!3/11/17

    Ειλικρινά, αφού διάβασα το πρόσφατο φύλλο της ΟΔΟΥ, ντρέπομαι για λογαρισμό των δύο-τριών που συνεργάστηκαν για να "στοιχειοθετήσουν" αντίλογο διαδίδοντας και γραπτώς ότι "κάθε πικραμένος λέει ό,τι θέλει και έχει προτάσεις για πράγματα που δεν ξέρει" (ξέρουν αυτοί!)
    Φυσικά δεν είναι μόνο το κύρος των ονομάτων, αλλά κυρίως η λαμπρή έως τώρα πορεία που έχουν χαράξει αυτοί οι άνθρωποι με τεράστια προσφορά στην Καστοριά.
    Όταν βγαίνει και μιλάει ένας Πηχιών, ένας Τσεμάνης, ένας Τζηκαλάγιας... αλλά και άλλοι συμπολίτες, επώνυμοι και ανώνυμοι με επιχειρήματα όμως.... θα πρέπει να είναι θρασύς και όχι θαρραλέος κανείς, για να νομίζει ότι πείθει με φληναφήματα και πομφόλυγες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ηλίου φαεινότερον3/11/17

      Το ορθό είναι: θρασύδειλος.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος5/11/17

      Η τεραστια προσφορα του Τζηκαλαγια: ΝΑΙ στο μνημονιο!

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος5/11/17

      Έλα άσε τις σαχλαμάρες τώρα! Η συνολική θητεία ενός συμπολίτη στη Βουλή των Ελλήνων δεν είναι προσφορά στον τόπο του; Εμείς μπορεί να λέμε ό,τι θέλουμε τώρα, αλλά η Ιστορία κρίνει αλλιώς πολλές φορές. Εξάλλου για το συγκεκριμένο θέμα, είναι λίγο που βγήκε και εκφράστηκε επώνυμα και δημόσια; Δεν είδαμε και κανέναν άλλον...

      Διαγραφή
  3. Πολίτης4/11/17

    "Έχει ξεσπάσει λυσσαλέα αντίδραση από πολλούς και διάφορους εντός και εκτός έδρας για να μην τυχόν χτιστεί ένας νέος ναός σε οικόπεδο λένε φιλέτο του Δήμου, μάλιστα.
    Εγώ επιθυμώ αντιθέτως όχι μόνο να χτιστεί ένας νέος ναός στην είσοδο της χερσονήσου και έξω από τα τείχη της Καστροπολιτείας... κλπ. κλπ." γράφει στην προσωπική της σελίδα (και αναπαράγεται από τοπικά μπλογκ) η Σουλτάνα Ζορπίδου, η οποία παλαιότερα σχολίαζε και στο μπλογκ της Οδού.
    Επειδή δεν είμαστε "φίλοι" στο φέησμπουκ κι επειδή ο καθένας μας έχει "εγώ" (στο "εμείς" να δούμε πότε θα φτάσουμε) γράφω σχόλιο εδώ.
    Με βάση προηγούμενες τοποθετήσεις της όχι ότι εκπλήσσει κιόλας η αντίδραση της κυρίας Ζορπίδου. Συγκεκριμένα όμως για τις εκφράσεις "λυσσαλέα αντίδραση" "από πολλούς και διάφορους" "εντός και εκτός έδρας" δικαιούμαστε σοβαρές ενστάσεις.
    Πού την είδε τη λύσσα; Στα εμπεριστατωμένα κείμενα ειδικών που δημοσιεύθηκαν στην Οδό; Σάμπως άκουσε και κανέναν άλλον; Από αυτούς που δεν έχουν την τιμή να την έχουν στο κοινωνικό τους περιβάλλον;
    Πολλοί και διάφοροι ο Πηχιών, ο Τσεμάνης, ο Τζηκαλάγιας; Ένα μόνο θα αποδείξει το δικό της κύρος. Αυτά να τα πει και στους ίδιους.
    Όταν η ίδια εκτός έδρας συνομιλεί με αγνώστους εταίρους και οργανώνει πράγματα για την Καστοριά εν αγνοία των Καστοριανών, δεν θα πρέπει να πειράζει κανέναν.
    Όταν γνήσιοι πατριώτες που έχουν διαπρέψει "εκτός έδρας" προσφέρουν στην Καστοριά τα φώτα τους (συν μέρος της περιουσίας τους) πειράζει;


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος4/11/17

      Από το "Aktion Sühnenzeichen Friedensdienste για τους Εβραίους", τώρα λυσσαλέα «Ορθόδοξη Αγάπη»! Έτσι είναι αυτά τα... προγράμματα! Αν έχει τέτοιους φίλους Σεβασμιώτατε....

      Διαγραφή
    2. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤ.4/11/17

      Να τον κάνομε τι εκεί έξω τον ναό; Ποιος θα εκκλησιάζεται; Μπακακαίοι της λίμνης, μιας κι απ’ την Καστοριά φεύγει ο κόσμος;
      Έχουμε κτήρια που είναι άδεια και τώρα θα γίνει και συνένωση των δημοτικών σχολείων αφού δεν έχουμε ούτε μαθητές!
      Κάποιοι “αλεξιπτωτιστές” που δεν ξέρουμε τι πρεσβεύουν, προσπαθούν να μας πείσουνε ότι ένας ναός ακόμη είναι ό,τι καλύτερο για την πόλη!
      Ποια πόλη; Αυτή που κάποτε είχε 33.000 κόσμο και σήμερα έχει 8.000 με 10.000;
      Όλα είναι εκ του πονηρού, γιατί στην παλιά Καστοριά δεν έχει μείνει τίποτα.
      Από την πλατεία Δαβάκη προς την Ομόνοια δεν υπάρχουν νοικιασμένα καταστήματα και μετά τις 8 μμ, ούτε κόσμο δε συναντάς στον δρόμο, λες και είναι έρημη πόλη!
      Όλα έξω από την πόλη, έτσι για να κάνουμε χατήρι του κάθε “αλεξιπτωτιστή” που ήρθε να μας δώσει “φωτισμό”, πώς πρέπει να είναι η Καστοριά.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος5/11/17

      Ιωάννη, είπες ακριβώς τη λέξη που τριγυρνούσε και στο μυαλό μου. Αλεξιπτωτιστές. Τίποτε άλλο.

      Διαγραφή
  4. Κολλητήρι5/11/17

    Γιατί ασχολείστε; Μία είναι η απάντηση.
    https://www.youtube.com/watch?v=6XZIlX81Wbs

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ