10.5.18

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΟΔΟ


ΟΔΟΣ 10.5.2018 | 935

Λευκές νύχτες


Η πρωτοβουλία «λευκές νύχτες» των σχετιζόμενων φορέων της Καστοριάς υπό τις συνθήκες που έγινε, ήταν περίπου προκαταβολικά καταδικασμένη να αποτύχει. Αποτελεί είδος εμπαιγμού στην βαθειά κοινωνική κρίση και τα αδιέξοδα της Καστοριάς, έστω κι’ αν έγινε την περίοδο της Διεθνούς Έκθεσης Γούνας.

Διαβάστε επίσης:

ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΠΑΤΡΩΝΟΥ-ΠΑΠΑΤΕΡΠΟΥ:
Η ορεινή κλινική
Έχετε ακούσει για τα  Όντρια; Εκείνους τους απίθανους ορεινούς όγκους του Βοΐου; Από τη μια μεριά τα Μεγάλα, από την άλλη τα Μικρά.

ΚΟΣΜΑ ΡΕΚΑΡΗ:
«Το Χριστός Ανέστη» ήρθε από την Τσεχία
«Ναι, είμαι Νεστορίτης, εδώ είναι η πατρίδα μου με μόνη διαφορά υπάρχει ένα μεγάλο κενό. Λείπω από το 1947 από τότε που με βάλανε στο φορτηγό και με διώξανε με την οικογένειά μου έξω από τα ελληνικά σύνορα».

Το Σκάκι
Εγκαίνια της διεθνούς έκθεσης γούνας Καστοριάς:
«Φωτογράφε πορτοκάλια μ’ έβγαλες με δυο κεφάλια».

Δύο όψεις:
α) ΘΑΝΑΣΗ ΜΠΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ:
Απομυθοποίηση ενός κινήματος [Antifur]
Η επίσκεψη διαμαρτυρίας των 25-30 ψευτοοικολόγων ακτιβιστών απέδειξε με την παρουσία τους, αλλά και την εμφάνισή τους, πως πρόκειται για μια σκανδαλώδη υποκρισία η κίνησή τους.
β) Π.Φ.Π.Ο.:
Διαμαρτυρία για την γούνα
Στην Καστοριά η αστυνομία υποχρεώθηκε να προστατέψει τους διαδηλωτές από το μένος των ντόπιων που δυσαρεστήθηκαν γιατί οι διαδηλωτές τους "αμαύρωσαν" την γιορτή της πόλης, όπως χαρακτηριστικά έλεγαν.

ΛΑΖΑΡΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗ:
Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική
Ήτοι περί του ορθώς λέγειν τε και γράφειν

Λόγος & Αντίλογος
ΑΡΛΕΚΙΝΟΥ:
Το σύνδρομο του Καραβάτζιο
Οι «σπουδαίοι» του κοινωνικού μας κύκλου έχουν διαλέξει το sine nobilitatis ως τρόπο συμπεριφοράς. Βέβαιοι πως είναι σπουδαίοι: «Καημένε, έχω αφήσει έργο εγώ…».

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΟΥΦΛΙΑ:
Το Καστοριανό Σχολείο
4 Σεπτεμβρίου 1713: Οπού είναι αρκετός (σημειώνουν οι Καστοριείς) να παραδώση μαθήματα εκκλησιαστικά εν ευταξία, ήθη χρηστά και πάσαν άλλην προ- σήκουσαν παίδευσιν ορθήν και χριστιανικήν

ΣΟΝΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ:
Αφιέρωμα στον Βασίλειο Βουλγαροκτόνο [III]
Tο 1018 ο Βασίλειος Β’ Βουλγαροκτόνος από την απελευθερωμένη πια Καστοριά, δια μέσου των Σερβίων, των Σταγών Θεσσαλίας και των Θερμοπυλών, έρχεται στην Αθήνα...

ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΥ ΟΡ. ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΗ:
Ο ανθός της λίμνης
Στοιχεία για την ιστορία των Ελλήνων Εβραίων της Καστοριάς
Συμπληρωματική βιβλιογραφία

Λόγος & Αντίλογος
ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΔΕΛΜΟΥΖΟΥ:
Τα σκουπίδια συσσωρευμένα σε τεράστιες στοίβες στο κέντρο της πόλης.

ΟΔΟΣ:
Η διάδοση της χαράς ΙΙ
Αυτά σχολίασε η βουλευτής της Ν.Δ. στην Καστοριά, κ.Μ.Αντωνίου που με τον ελαφρώς αμετροεπή χαρακτηρισμό των δύο προσκεκλημένων της...

 -43η Διεθνής Έκθεση Γούνας Καστοριάς

-Η ΝοΔΕ Καστοριάς για το Δίκτυο Γούνας

-Επικήδειος

-Διάλογος περί παιδείας

-Ο Kώστας Λάκης επανέρχεται

...κι άλλα.

ΟΔΟΣ
το βήμα της Καστοριάς
Πέμπτη 10 Μαΐου 2018 | 935

1 σχόλιο:

  1. Αυτοί δεν τα βλέπουν;10/5/18

    Τυχερός ο Ευάγγελος Δελμούζος, που δεν τον ξέρουν από τον Δήμο. Αλλιώς θα του θύμωναν όπως θυμώνουν σε όποιον επισημαίνει αυτά που δεν κάνουν. Π.χ. τα ΙΧ μας έχουν χαλάσει από τις λακούβες στους δρόμους-ποτέ δεν είχαν τέτοια χάλια οι δρόμοι μας-, αλλά πώς να το πούμε, που θυμώνουν μαζί μας; Και θέλουν και την ψήφο μας, τρομάρα τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ