25.5.18

Λόγος & Αντίλογος




Είπαν… ακροβολισμοί



-Διαβάζω στην Εστία δήλωση του κ. Ιωάννη Μπουζάλα, υπουργού Μεταφορών, ότι υπάρχει κίνδυνος να μείνουν στην Ελλάδα 300.000 πρόσφυγες κατά τα σχέδια και τις επιθυμίες Ευρωπαίων τινών στην Ε.Ε., οι οποίοι θέλουν οι irrigual μετανάστες – παράτυποι – να κατανεμηθούν στην χώρα μας, στην Ιταλία και Βουλγαρία. Να τους φορτωθούν οι χώρες αυτές, γιατί είναι επικίνδυνοι (!) για την άλλη Ευρώπη. Και ποιος μας εγγυάται ότι πολλοί από αυτούς δεν είναι υπολείμματα του ISSIS; Αυτό που προτείνουν οι άλλοι εταίροι είναι απαράδεκτο, είπε ο κ. Μπουζάλας. Λέει και σωστά εν προκειμένω ο Υπουργός.

-5.11.2017 Η Ελλάς περισσότερο από ποτέ, καθώς εδώ και τρία χρόνια περίπου, δοκιμάζεται δεινώς με την οικονομική, αλλά και γενικότερη κρίση και εξαθλίωση, χρειάζεται σχέδιο αναπτύξεως, ασφαλής οδός προς την ανάπτυξη, μείωση της ανεργίας και επούλωση των πληγών της κρίσεως που επιδεινώνεται. Το σχέδιο αυτό δεν μπορεί να έχει κομματική ταυτότητα. Με ευθύνη της Ν.Δ. να τεθεί επί τάπητος από τώρα. Να καταβληθεί προσπάθεια για συναίνεση από τώρα, και ας είναι στα πράματα ο ΣυΡιζΑ και οι… ακόμη για λίγο επιζώντες ΑνΕλ.

-Απέστειλεν επιστολή στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΓΣΕ Ε κ. Ιω. Παναγόπουλος με τα αιτήματα των εργαζομένων, εξαιτούμενος και συνάντηση με τον κ. Τσίπρα, αλλ’ ακόμη αναμένει. Γι’ αυτό και γράφει ο κ.πρόεδρος μεταξύ άλλων: Η ενημέρωσή σας για την πανάθλια κατάσταση των εργαζομένων, που κυριολεκτικά λιμοκτονούν, να μη προέρχεται μόνο(!) από την εργοδοσία, από την εργοδοτική πλευρά και εκπροσώπησή της. Ώστε έτσι; Ο αριστερός πρωθυπουργός, μεταλλαγμένος εκ παραφυάδος του ΚΚΕ, για την «τάξη» των εργαζομένων ακούει και συμβουλεύεται μόνο τους εργοδότες – επιχειρηματίες – που … ροφούν το αίμα της εργατικής τάξης! (πάγιο σύνθημα και καραμέλα της Αριστεράς).

-Βεβαίως, για την προώθηση και βελτίωση καλών σχέσεων με άλλες χώρες και δη με τις ΗΠΑ και την εξυπηρέτηση των εθνικών συμφερόντων, είναι δυνατό να συμβάλλουν, και σήμερα και αύριο, και να βοηθούν πρόσωπα ικανά, άνθρωποι – άτομα – όχι απαραιτήτως δρώντα στο πολιτικό προσκήνιο, αλλά να είναι προ-σω-πι-κό-τη-τες περιωπής! Οι πρότινος γνωστοί τρεις ομογενείς, που ήταν άμεσοι συνεργάτες του προέδρου Τράμπ στην προεκλογική εκστρατεία, απεδείχθησαν ακατάλληλοι και ψεύστες, γι’ αυτό κι εκπαραθυρώθηκαν από τον Λευκό Οίκο. Δεν το κρύβω: Είχα ενθουσιαστεί κι εγώ μαζί με πολλούς άλλους συνέλληνες για την παρουσία αυτή των τριών ομογενών. (Ο Έλληνας, όπου βρεθεί, δραστηριοποιείται και αναδεικνύεται. Αμ’ δε…) Είχα θαυμάσει ότι για να πλαισιώνουν τον τότε υποψήφιο πρόεδρο σε επίζηλες θέσεις, σήμαινε ότι είναι προβεβλημένα και ικανά άτομα. Κρίμα!

-Κάθε καλόπιστος Έλληνας πρέπει να εγκύψει στους προβληματισμούς της κ. Σόνιας Ευθυμιάδου - Παπασταύρου, εκπαιδευτικού και συγγραφέα (ΟΔΟΣ 16.11.2017). Αυτό δεν το περιμένω βέβαια από επίπεδους λεγόμενους διεθνιστές, που ακυρώνουν και με λόγια και με τη στάση τους παν ό,τι εθνικό και την παράδοσή μας, εξεωνημένοι και ποτισμένοι(;) από το ισχυρό ρεύμα: παγκοσμιοποίηση. «Ετοιμάζονται να διδάξουν στα παιδιά άλλα πράγματα », λέει η φωτισμένη και βαρειά πεπειραμένη παιδαγωγός. Δεν πρόλαβαν να μάθουν τα της δικής τους πίστης και της δικής τους παράδοσης. Αλλά ο κύκλος τύπου Ρεπούση και των ομοίων επιμένει, επιμένουν να διδάξουν βουδισμό, μυστικισμό, ισλάμ και άλλα τρελλά, για να θολώνουν τα μυαλά των νεαρών βλαστών, ώστε εύκολα να αποκολλώνται από την ελληνική και χριστιανική παράδοση και να γίνονται ευάλωτα και ευκολοπαρασύρητα στις ύποπτες και αμφίβολες ιδεολογίες, με σκοπό τον αποπροσανατολισμό και τον εθνικό αποχρωματισμό… Για να περνούν οι γραμμές Γαβρόγλου και του προκατόχου του…

Λάζαρος Γ. Νικηφορίδης

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 23 Νοεμβρίου 2017, αρ. φύλλου 911

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ