23.2.19

ΟΔΟΣ: Στην Δυτική Μακεδονία



Κατάπληξη προκαλεί η κάπως παλαιοπολιτική τακτική της υπουργού και βουλευτή Καστοριάς κυρίας Ολυμπίας Τελιγιορίδου την π. Κυριακή, όταν απαντώντας κατά τις επετειακές εκδηλώσεις της 11ης Νοεμβρίου στις οποίες παραυρέθηκε ο κ Κυριάκος Μητσοτάκης, επιτέθηκε με ασυνήθιστη δριμύτητα στο «παλιό» πολιτικό σύστημα, σχετικά με την υπόθεση των Σκοπίων.

Πιο συγκεκριμένα παρά το γεγονός ότι η ίδια θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτική στις αναφορές της σε ένα ζήτημα που πληγώνει ευαίσθητες χορδές σε τοπικό επίπεδο, αντί να παράσχει πειστικές εξηγήσεις για την υπογραφή της στην Συμφωνία των Πρεσπών, αντίθετα,  βγήκε από «δεξιά».

Όταν της ζητήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη από την Καστοριά για την συμφωνία των Πρεσπών, δήλωσε ότι «ιστορικά και πολιτισμικά η Μακεδονία είναι ελληνική, αλλά γεωγραφικά υπάρχει και στο γειτονικό μας κράτος», και συμπλήρωσε «άλλοι ξεπούλησαν τον όρο Μακεδονία εδώ και δεκαετίες και σήμερα το παίζουνε ηγέτες».

Οι αναφορές αυτές δημιουργούν εύλογη αμφιβολία για την δυνατότητα της βουλευτή Καστοριάς να εξασκηθεί σε αυτοκριτική για μια μέγιστης σημασία πράξη της, ενώ αποκαλύφθηκε ότι δεν δίστασε να κατηγορήσει τους προηγούμενους για «ξεπούλημα» του όρου, όσους δηλαδή αρνούνται την υπογραφή συμφωνίας με χρήση του ίδιου και τυχόν συνθετικού του, την ίδια στιγμή που είναι γνωστό ότι ο ΣυΡιζΑ στο πολύ πρόσφατο παρελθόν, ήταν ταγμένος καθαρά και ευθέως για αναγνώριση των Σκοπίων, με την ονομασία «Μακεδονία» και μόνο αυτή.

Απομένει στον ιστορικό του μέλλοντος να την ξαναρωτήσει, αν επιμένει σε αυτές τις πρωτοφανείς απόψεις, όταν σε βάθος χρόνου, θα έχει την ιδιότητα της απλή πολίτη.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 15 Νοεμβρίου 2018, αρ. φύλλου 960

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ