31.3.19

Θεόδωρος Καρυπίδης: "Ο πανικός του κ. Κουκουλόπουλου να δικαιολογήσει όλα αυτά που δεν ξεχνάμε"



Ποιος θα περίμενε ότι θα έφτανε το πλήρωμα του χρόνου που ο κ. Κουκουλόπουλος, θα υπερασπιζόταν την καταστροφική πολιτική της ΝΔ και του τότε υπουργού της κ. Αρβανιτόπουλου, στο γνωστό "Σχέδιο Αθήνα". Που από όποιο τριτοβάθμιο ίδρυμα πέρασε άφησε συντρίμμια. Πέστε λίγο στην Καστοριά και στην Φλώρινα κ. Κουκουλόπουλε πόσο « καλό» ήταν το σχέδιό σας.
Που σε ένα βράδυ, με μια υπογραφή, τους κλείσατε ένα λαμπρό τμήμα ΤΕΙ και πήρατε την Αρχιτεκτονική Σχολή «με το έτσι θέλω». Τα ιδρύματα μας, το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ κοντέψαμε να τα κλείσετε κ. Κουκουλόπουλε. Αποδεκατιστήκαν από τμήματα σε ένα βράδυ, με απλό προεδρικό διάταγμα χωρίς καν να διαβουλευτείτε με την ακαδημαϊκή κοινότητα!
Έχετε το θράσος να λέτε στους κατοίκους της περιοχής μας ότι το σχέδιο Αθηνά ήταν καλό και ισχυροποίησε τα ιδρύματα μας ! Ξεχνάτε τις τρομερές διαμαρτυρίες φοιτητών, Καθηγητών, πολιτών, μέχρι και βουλευτών της συγκυβέρνησης σας;
Άραγε σε λίγες ημέρες που θα έρθει στην Βουλή το νομοσχέδιο ,το κόμμα σας θα το ψηφίσει, ώστε να έχει επιτέλους ένα δυνατό ίδρυμα η περιφέρεια μας με 26 νέα πανεπιστημιακά τμήματα στο μηχανογραφικό του Σεπτεμβρίου;
Επίσης, μάθετε επιτέλους να ξεχωρίζετε την αυτοδιοίκηση με την κεντρική πολιτική σκηνή. Γνωρίζουν βέβαια οι πολίτες της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας ότι σας είναι δύσκολο γιατί έτσι είχατε μάθει τόσα χρόνια να χειραγωγείτε και να κομματικοποιείτε μέχρι και τον… κοινοτάρχη.
Δεν σας επιτρέπουμε να αναφέρεστε στον ανεξάρτητο περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας σαν να είναι βουλευτής κάποιου κόμματος . Και επειδή εμείς κ. Κουκουλόπουλε δεν χτίζουμε κομματικό αυτοδιοίκητο ψηφοδέλτιο αλλά είμαστε ένας ανεξάρτητος και πολυσυλλεκτικός οργανισμός που μπορεί να συνεργάζεται με όλα τα κόμματα για το συμφέρον της Δυτικής Μακεδονίας, έχουμε μάθει να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους. Διαβάστε λοιπόν την κατάσταση της χώρας το 2015, στην αρχή της ανάληψης των καθηκόντων μας:
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΑΑΔΕ οι μεγαλύτερες μειώσεις καταγράφηκαν στην πρώτη τριετία των δύο πρώτων μνημονίων, μέχρι και το 2012, με τα εισοδήματα να συρρικνώνονται κατά 35,6 δισ. ευρώ, ενώ συνολικά μέχρι και το 2014, το 1ο και το 2ο μνημόνιο κόστισαν συνολικά 39,7 δισ. ευρώ.
To ύψος των δηλωθέντων εισοδημάτων από τα νοικοκυριά το 2010, έτος κατά το οποίο η χώρα μπήκε στα μνημόνια, ανέρχονταν στο ποσό των 115,7 δισ. ευρώ. Η πτώση των εισοδημάτων ξεκίνησε από νωρίς, από το πρώτο έτος των μνημονίων το 2010.
Όπως προκύπτει από τον πίνακα 1, τα δηλωθέντα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2009 (δηλώθηκαν το 2010) ανήλθαν σε 115,7 δισ. ευρώ. Το επόμενο έτος, με τις πρώτες μνημονιακές περικοπές και τις απολύσεις, τα εισοδήματα μειώθηκαν δραματικά κατά 15,4 δισ. ευρώ και διαμορφώθηκαν στο επίπεδο των 100,3 δισ. ευρώ.
Το 2011 ακολούθησε νέα βουτιά των εισοδημάτων κατά 11 δισ. ευρώ και διαμορφώθηκαν σε 89,3 δισ. ευρώ. Το 2012 ήταν η χρονιά των δύο μνημονίων. Εφαρμόστηκαν οι «ουρές» του 1ου μνημονίου και τα νέα μέτρα του 2ου μνημονίου, με αποτέλεσμα τα εισοδήματα να μειωθούν περαιτέρω κατά 9,18 δισ. ευρώ, και να διαμορφωθούν στο ποσό των 80,12 δισ. ευρώ.
Στα χρόνια που ακολούθησαν οι ρυθμοί μείωσης των εισοδημάτων επιβραδύνθηκαν, αλλά εξακολούθησαν να κινούνται σε πτωτική τροχιά. Το 2013, μειώθηκαν κατά 1,35 δισ. ευρώ, το 2014, κατά 2,76 δισ. ευρώ. Σωρευτικά, μέχρι και το 2014 που εφαρμόστηκε το πρώτο και το δεύτερο μνημόνιο, οι απώλειες των δηλωθέντων εισοδημάτων ανήλθαν στο ποσό των 39,7 δισ. ευρώ!
Οι δικές σας κυβερνήσεις κ. Κουκουλόπουλε λεηλάτησαν το 35% των εισοδημάτων που δήλωναν προ κρίσης (2009) οι πολίτες της χώρας και της Δ. Μακεδονίας. Παραλάβαμε μια Περιφέρεια σε μια χώρα πτωχευμένη, με ανθρωπιστική κρίση, με φοβικά σύνδρομα και συνθήκες κοινωνικού αυτοματισμού. Και τολμάτε να δηλώνετε ότι η κρίση στην Κοζάνη και στην Πτολεμαΐδα άρχισε το 2015! Αιδώς κ. Κουκουλόπουλε. Αιδώς!

Θεόδωρος Καρυπίδης


Σχετικά:

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

    ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ