18.3.19

Υπογραφή συμφώνου για την επιχειρησιακή συνεργασία μεταξύ των ελεγκτικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας με το ΣΥΚΕΑΠ



Το Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Συντονιστικού Κέντρου Εποπτείας της Αγοράς και Αντιμετώπισης του Παραεμπορίου (ΣΥ. Κ.Ε.Α.Α.Π.) για τη συγκρότηση μικτών κλιμακίων ελέγχων για την πάταξη του παρεμπορίου υπέγραψαν ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης με τον γ.γ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Δημήτρη Αυλωνίτη, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιου Πιτσιόρλα στην Κοζάνη.
Με την υπογραφή του Συμφώνου συγκροτείται ένα πρότυπο θεσμικό πλαίσιο εποπτείας της αγοράς και πάταξης του παρεμπορίου, με σκοπό τον συντονισμό και τη συνεργασία του ΣΥ.Κ.Ε.Α.Α.Π. με τις αρμόδιες αρχές για την αντιμετώπιση φαινομένων παράνομου εμπορίου. Στόχος του ΣΥ.Κ.Ε. Α.Α.Π. είναι η αποφυγή διπλών και άστοχων ενεργειών, η βέλτιστη αναδιάταξη πόρων, εξοπλισμού και ανθρώπινου δυναμικού και η εν γένει βελτίωση σε ποιοτικούς όρους των χαρακτηριστικών ελέγχων.
Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας συμμετέχει με τις αρμόδιες υπηρεσίες της σε τακτικές και έκτακτες δράσεις για την υλοποίηση του στρατηγικού προγραμματισμού και των επιχειρησιακών σχεδίων του ΣΥ.Κ.Ε.Α.Α.Π. που αφορούν στην καταπολέμηση του παραεμπορίου και στην εποπτεία της αγοράς.
Ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κατά τη διάρκεια της υπογραφής του Συμφώνου τόνισε: «Είναι από τις πιο σημαντικές πρωτοβουλίες που έρχεται να βάλει τάξη στην αταξία, να δώσει το δικαίωμα στους ανθρώπους του εμπορίου αλλά και της παραγωγής, να κεφαλαιοποιούν τον κόπο και την αξία τους. Αυτό όμως που μας αφορά όλους και ιδιαίτερα τους εμπλεκομένους, είναι ότι πρέπει να έχουμε όλοι τη συνείδηση να μην κάνουμε παραεμπόριο ή ακόμη και φοροδιαφυγή. Δεν πρέπει μόνο να το απαιτούμε από τους άλλους, αλλά θα πρέπει να είμαστε και οι ίδιο εντάξει με τις υποχρεώσεις μας. Βάζοντας λοιπόν μπροστά τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, και κάνοντας όλοι την αυτοκριτική μας θα βρούμε και τις λύσεις που χρειαζόμαστε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ