18.3.19

Μάθιου Νίμιτς: «Υπάρχουν ζητήματα στην εμπορική χρήση του ονόματος "Μακεδονία"»



Ο απεσταλμένος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, κ. Μάθιου Νίμιτς σχετικά με τα ζητήματα που αφορούν στην περίοδο εφαρμογής της συμφωνίας των Πρεσπών  είπε σε συνέντευξή του πως έχει θέματα που αφορούν στο μέλλον, όπως οι επιτροπές για τα σχολικά βιβλία:
«Μία από τις ανησυχίες είναι ο αλυτρωτισμός και η δαιμονοποίηση του γείτονα. Από μόνη της η αλλαγή της ονομασίας παίρνει πολύ καιρό. Πρέπει να αλλάξει κάθε διαβατήριο, άδεια οδήγησης, πανεπιστημιακό δίπλωμα, άδειες γάμου, ταμπέλες σε κτήρια. Θα πάρει κάποιο χρόνο. Επίσης, οι σχέσεις μεταξύ των δύο λαών και των δύο χωρών χρειάζονται χρόνο. Υπάρχουν ζητήματα στην εμπορική χρήση του ονόματος "Μακεδονία "...».

Ανέφερε ότι θα υπάρχουν ζητήματα μεταξύ των δύο χωρών και των ανθρώπων, όμως όπως κάθε τι, θα τα επεξεργάζονται. «Οι Αμερικανοί κι οι Καναδοί έχουν ακόμη ζητήματα που προσπαθούν να λύσουν», είπε χαριτολογώντας.

Μακεδονικά προϊόντα: Ψυχραιμία συνέστησε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Δημήτρης Αυλωνίτης αναφορικά με την υπόθεση της κατοχύρωσης των μακεδονικών προϊόντων. Όπως ανέφερε, δεν χρειάζονται βεβιασμένες κινήσεις καθώς δεν επηρεάζεται σε τίποτα η λειτουργία των επιχειρήσεων και κατά συνέπεια δεν χρειάζεται να κάνουν οποιαδήποτε ενέργεια. Ωστόσο διευκρίνισε ότι φυσικά η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή είναι παρούσα σε όποιον επιθυμεί για να συμβάλει στην κατοχύρωση σημάτων, κάτι που γενικά θα ήταν καλό να κάνουν οι επιχειρήσεις.

Σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ