9.9.19

Συλλήψεις




◾ Συνελήφθη εχθές Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019 το απόγευμα σε περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, 61χρονος ημεδαπός, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης. Συγκεκριμένα, κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, κατελήφθη ο 61χρονος να καλλιεργεί σε αγρό πλησίον της οικίας του, σε περιοχή της Καστοριάς, οκτώ δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 1,60 μέτρων, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν ακόμη δύο δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 1,25 μέτρων 61,8 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και 106 κενές νάιλον συσκευασίες, προοριζόμενες για τη συσκευασία των ναρκωτικών ουσιών.
Συνολικά κατασχέθηκαν: 10 δενδρύλλια κάνναβης, 61,8 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και 106 κενές νάιλον συσκευασίες.Τα δενδρύλλια αφού εκριζώθηκαν κατασχέθηκαν, ενώ προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς. Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

◾ Συνελήφθησαν την εχθές Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019 τις απογευματινές ώρες σε δασική περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, δυο ημεδαποί, ηλικίας 25 και 27 ετών, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης. Συγκεκριμένα, κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, σε δασική περιοχή της Καστοριάς κατελήφθησαν οι δυο ημεδαποί να καλλιεργούν σε δύο φυτείες 33 και 8 δενδρύλλια κάνναβης αντίστοιχα, ύψους έως 2,5 μέτρα. Επίσης πλησίον της πρώτης φυτείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 8 εκριζωμένα και αποξηραμένα δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 2 μέτρα, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 27χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 14,1 γραμμάρια κάνναβης. Συνολικά κατασχέθηκαν: 41 δενδρύλλια κάνναβης, 8 εκριζωμένα και αποξηραμένα δενδρύλλια κάνναβης και 14,1 γραμμάρια κάνναβης. Oι συλληφθέντες, με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

◾ Συνελήφθη εχθές Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου τις βραδινές ώρες σε περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς της Ο.Π.Δ.Ε. του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, 30χρονος αλλοδαπός, για μεταφορά και διευκόλυνση παράνομης εξόδου από τη χώρα 5 αλλοδαπών. Ειδικότερα, εντοπίστηκε από αστυνομικούς σε περιοχή της Καστοριάς Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 30χρονο, ο οποίος στερούταν άδειας ικανότητας οδήγησης και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι μετέφερε προς το εξωτερικό της χώρας, αλλοδαπούς, ηλικίας από 21 έως 30 ετών, διευκολύνοντας την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα. Κατασχέθηκαν το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά, το χρηματικό ποσό των 960 ευρώ, 6 κινητά τηλέφωνα, και 13 κάρτες SIM.

◾ Συνελήφθη στις 3 Σεπτεμβρίου τις πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς της Ο.Π.Δ.Ε. του τμήματος συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, 20χρονος αλλοδαπός, για μεταφορά και διευκόλυνση παράνομης εξόδου από τη χώρα 8 αλλοδαπών. Ειδικότερα, από αστυνομικούς εντοπίστηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 20χρονο, ο οποίος δε συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, αλλά ανέπτυξε ταχύτητα για να αποφύγει τον έλεγχο. Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, ακινητοποιήθηκε το ανωτέρω όχημα και συνελήφθη ο 20χρονος οδηγός του. Όπως προέκυψε από την έρευνα ο προαναφερόμενος, ο οποίος στερούταν άδειας ικανότητας οδήγησης, έναντι χρηματικής αμοιβής, διευκόλυνε την παράνομη έξοδο από τη χώρα 8 αλλοδαπών, ηλικίας 19 έως 40 ετών, καθώς και ένα συνοδευόμενο από αυτούς ανήλικο.

◾ Αστυνομικοί του αστυνομικού τμήματος Καστοριάς, σε συνεργασία με αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τρεις ημεδαπούς, εκ των οποίων μία 45χρονη γυναίκα και δύο άνδρες, ηλικίας 45 και 57 ετών για παράβαση του νόμου περί τροφίμων και αγορανομικού κώδικα. Ειδικότερα σε περιοχή της Καστοριάς, εντοπίστηκαν οι προαναφερόμενοι να μεταφέρουν 160 φιάλες με συνολικά 800 λίτρα λαδιού αγνώστου προέλευσης και αμφιβόλου ποιότητας που προσομοίαζε σε ελαιόλαδο, χωρίς να διαθέτουν τα νόμιμα παραστατικά έγγραφα αγοράς. Ανωτέρω ποσότητες κατασχέθηκαν και δείγμα του κατασχεμένου ελαιόλαδου θα αποσταλεί στην αρμόδια Υπηρεσία για εργαστηριακή εξέταση, προς διαπίστωση της σύνθεσής του και της τυχόν επικινδυνότητας του για την δημόσια υγεία.

◾ Αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, συνέλαβαν 23χρονο αλλοδαπό, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα είχε αφαιρέσει, κινητό τηλέφωνο από 57χρονο ημεδαπό, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του. Επιπλέον, βρέθηκε στην κατοχή του 23χρονου και δεύτερο κινητό τηλέφωνο του οποίου την κατοχή δε μπόρεσε να δικαιολογήσει και κατασχέθηκε.

◾ Συνελήφθη από μικτό κλιμάκιο αστυνομικών του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, της Ο.Π.Κ.Ε. 29χρονος αλλοδαπός, για μεταφορά και διευκόλυνση παράνομης εξόδου από τη χώρα τεσσάρων αλλοδαπών. Ειδικότερα, εντοπίστηκε από αστυνομικούς σε περιοχή της Καστοριάς Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 29χρονο, ο οποίος στερούταν άδειας ικανότητας οδήγησης και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι μετέφερε προς το εξωτερικό της χώρας, τέσσερις αλλοδαπούς, ηλικίας από 22 έως 25 ετών, διευκολύνοντας την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα. Κατασχέθηκαν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά, το χρηματικό ποσό των 710 ευρώ, 5 κινητά τηλέφωνα και 6 κάρτες SIM.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ