16.9.19

Λόγος & Αντίλογος


Καστοριά εφημερίδα "Οδός"


Συνήθως στη ζωή λέγεται από όλους μας, πως η ελπίδα πεθαίνει πάντοτε τελευταία. Είναι όντως παρήγορο για την συνέχιση της ζωής, αλλά όμως πρέπει να έχουμε και τον νου μας. Για κάποια θέματα που φταίξαμε να μη εντάσσονται σε αυτή την παρήγορη σκέψη.

Η προκείμενη πολιτική ήττα διαφέρει, γιατί εξαρτάται από την κρίση εκατομμυρίων ανθρώπων για τον τρόπο που απεφάσισαν για τις λανθασμένες πράξεις σας. Πρώτον με τον αυταρχικό τρόπο διοικήσεως δημιουργήσατε φόβο στον λαό και το χειρότερο συνεχίζετε να τον υποτιμάτε. Φλαμουράρης: «Δεν ήξεραν οι Έλληνες τι έκαναν». Την πρώτη φορά ήξεραν, τώρα έχασαν το μυαλό τους; Δύσκολο να το πιστέψουμε. Ο δε πρωθυπουργός αμετανόητος και εν πλήρη συγχύσει είπε: «υπάρχει και δεύτερο ημιχρόνιο». Ναι, αλλά δεν υπάρχει ο Παπαχριστόπουλος, Παπακώστα, Κουντουρά, Νίμιτς και Πράιτον, Ζάεφ και Δημητρόφ. Η μισή ομάδα είναι, όχι τραυματισμένη, αλλά εντελώς ανίκανη στο δεύτερο ημιχρόνιο. Οπότε η ελπίδα χάθηκε.

Τι να θυμηθούμε; Το ψέμα, το σχίσιμο του μνημονίου τώρα σε βαραίνει. Η κολοβή 13η σύνταξη (επίδομα-φιλοδώρημα), τα 99 χρόνια με υπογραφή αποικίας, το Ταμείο ΤΑΙΠΕΧ, το ξεπούλημα του υπόγειου και υπέργειου πλούτου. Η προδομένη Μακεδονία, η εξόντωση οικονομικά κοινωνικών τάξεων, η κατάργηση ή διάλυση θεσμικών οργάνων, η χλιαρή θέση των οργάνων της τάξεως και περί φρουρήσεως της ζωής και περιουσίας του πολίτη, αφού ουκ εστίν αριθμός των τρομοκρατικών οργανώσεων και εγκληματικών ενεργειών, οι υπερφορολογήσεις των επαγγελματιών. Σαν μανιτάρια φυτρώνουν οι οργανώσεις, που τρομοκρατούν τον πολίτη.

Η δημιουργία του περίφημου «μαξιλαριού» δεν υπηρέτησε τον πολίτη, αφού κάηκε το στρώμα του, δεν μπορεί να κοιμηθεί μόνο με το μαξιλάρι, θέλει να ξαπλώσει να αναπαυθεί. Το μαξιλάρι είναι χρήσιμο όταν έχει και στρώμα αναπαυτικό, όχι πάγκους που έχουν οι καφετέριες που ξαπλώνουν οι θαμώνες. Μεγάλη η πολυδιαφήμιση για το μαξιλάρι, από το σύνολο του ψυχικού υλικού του ΣυΡιζΑ.

Αυτό έφερε και τα κάπιταλ-κοντρόλ με αποτέλεσμα να τρέχουμε για τον δανεισμό των 86 δισεκατομμυρίων. Φαντάζομαι πως θυμόσαστε με τι αμφίεση προσήλθαν στην ΕΕ ο πρωθυπουργός και ο Βαρουφάκης, λες και πήγαν εκδρομή. Ο Βαρουφάκης δεν ξαναπήγε στον Σλόιμπερ, ο πρώτος ζητούσε την βοήθεια του Ομπάμα να συναντήσει την Μέρκελ. Γιατί ο Σόιμπλε είπε τότε το μυαλό Έλληνες δεν είναι στον λαιμό, αλλά στο κεφάλι. Πάρτε 86 δισεκατομμύρια και θάψτε την χώρα σας.

Και τώρα με την νέα ατάκα βγήκαμε από τον δανειστικό κορμό της ΕΕ τρέχουμε για δανεισμούς με ακριβά επιτόκια και με εκδόσεις κρατικών ομολόγων για να σωθούμε.

Για τα εικοσαετή δάνεια του 1984-85 του Ανδρέα Παπανδρέου, πλήρωσε στην εικοσαετία έως το 2004 η ΝΔ 56 δισεκατομμύρια μόνο τόκους για τον περίφημο Παπανδρέου. Τότε έπεσε όλη σπέκουλα πως χρεοκόπησε την χώρα ο Καραμανλής, αλλά έβγαλε ο θολωμένος λαός τον Γιωργάκη με το σύνθημα «Λεφτά υπάρχουν». Αλλά πού να βρεθούν τα λεφτά;

Γι’ αυτό ο Γιωργάκης πολύ σύντομα έφερε τα αποικιοκρατικά μνημόνια από την Αγγλία, πληρωμένα από τον λαό μας, για να μας απειλήσει έξωθεν με το Grexit το 2013. Να μνημονεύουμε τους δύο τότε μυαλωμένους πολιτικούς Σαμαρά και Βενιζέλο, που χάριν αυτών, δεν βρεθήκαμε να οδεύουμε τον δρόμο της Ανατολής. Αυτά να τα θυμούνται καλύτερα οι μισοί υπουργοί του Σύριζα, όπως Δραγασάκης, Κουτρουμπής και μια σειρά από το ίδιο μαξούλι.

Λοιπόν, ξαφνιασμένοι και απορημένοι για το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των εκλογών οι Έλληνες μνήμονες όλων των προηγουμένων παρουσιαζόμενων δεινών που υπέστησαν-υπέφεραν από τους χειρισμούς της διοικήσεως της χώρας χωρίς την απώλεια χώρου της πατρίδος μας.

Διηρημένη η Μακεδονία και περιφρονημένη από τον αυταρχισμό σας, ο λαός μας έχασε το δικαίωμα του εκφράζεται δημοκρατικά και έτσι με το δημοψήφισμα που του στερήσατε σας έδωσε ένα ηχηρό πρώτο ράπισμα. Θα είναι κρίμα για την ιστορία του Έλληνα να μην σας ξαναραπίσει με ακόμη πιο βαριά ήττα, προς παραδειγματισμό των επομένων γενεών.

Ουδέν γλύκιον πατρίδος γίγνεται (Όμηρος)

Με εκτίμηση 
Ν. Πρώιος

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 13 Ιουνίου 2019, αρ. φύλλου 990

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ