18.11.19

Αυτό με τη Θεσσαλονίκη πόνεσε...




Κύριε Πρόεδρε,

Είπαμε εδώ να τα λέμε όλα. Αλλιώς δουλειά δεν κάνουμε. Αυτό, λοιπόν, που κάνατε με το γραφείο της Θεσσαλονίκης, που διορίσατε την κυρία Μαρία Αντωνίου στη θέση της κυρίας Νοτοπούλου, πόνεσε. Πρόεδρε, έπρεπε να το κλείσετε το γραφείο. Και εν πάση περιπτώσει, αν θέλατε να φέρετε τους Μακεδόνες πιο κοντά στην εξουσία θα σας έλεγα ότι την ίδια ανάγκη νιώθουν οι άνθρωποι στην Κρήτη και στη Θράκη και αλλού. Αλλά τότε δεν θα μιλάμε για ένα επιτελικό κράτος, αλλά για ένα τεράστιο κράτος.

Για να είμαι ειλικρινής, αυτή η κίνηση με αιφνιδίασε. Όπως και πολλούς υποστηρικτές σας. Έχω μερικά μηνύματα να σας τα στείλω. Ξέρετε ότι οι Φιλελεύθεροι είναι περίεργη φυλή. Είμαστε καλοί άνθρωποι, αλλά και λίγο λοξοί. Έχετε δίκιο να θαυμάζετε τους Συριζαίους για το γεγονός ότι ξεκίνησαν τόσοι την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο και την τελείωσαν ακριβώς τόσοι. Ψήφισαν μνημόνια, έκαψαν συντάξεις, διέλυσαν οικογένειες, αλλά η κοινοβουλευτική τους ομάδα παρέμεινε μπετόν αρμέ. Και αυτό διότι οι αριστεροί υποτάσσουν το ατομικό συμφέρον στο συλλογικό. Είναι του ομαδικού παιχνιδιού. Αντίθετα, εμείς οι φιλελεύθεροι αγαπάμε το άτομο, μισούμε τις αγέλες και τις στάνες. Κατά συνέπεια, μην περιμένετε από εμάς να κάνουμε τα «στραβά μάτια».

Το Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη είναι κάτι που φτιάχτηκε στα μέτρα της κυρίας Νοτοπούλου. Ίσως ο κ. Τσίπρας ήθελε να της φτιάξει την εικόνα και να την κατεβάσει ως άχαστη στον Δήμο. Η κυρία Νοτοπούλου κατέβηκε στις εκλογές, αλλά έχασε κατά κράτος. Το γραφείο της, όμως, παραμένει. Και μαζί όλη αυτή η φιλοσοφία που το δημιούργησε. Κι εσείς, κύριε Πρόεδρε, είχατε πει ότι θα την καταπολεμήσετε αυτή τη νοοτροπία. Είχατε κάνει και σχετικές ανακοινώσεις τότε, όταν ο Αλέξης Τσίπρας είχε πει ότι θα έκανε δεύτερο σπίτι του τη Θεσσαλονίκη...

Και αντί γι' αυτό, αντί να καταργήσετε το Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, διορίσατε στη θέση την πρώην βουλευτή κυρία Αντωνίου. Κύριε Πρόεδρε, η Θεσσαλονίκη έχει δικό της υπουργείο, το υπουργείο Βορείου Ελλάδος. Και αυτό θα έπρεπε να το κλείσετε, αφού δεν επιτελεί κάποιο έργο. Αλλά τόσο καιρό υπάρχει, καταλαβαίνουμε για ποιον λόγο το διατηρείτε. Η Θεσσαλονίκη έχει επίσης Περιφέρεια. Έχει Δήμο, έχει φορείς. Το Γραφείο Πρωθυπουργού τι ακριβώς δουλειά θα κάνει που δεν κάνουν οι υπόλοιποι;

Η Βόρεια Ελλάδα χρειάζεται επενδύσεις, όπως και όλη η υπόλοιπη χώρα. Αν μας λέγατε ότι θα δημιουργήσετε στη Βόρεια Ελλάδα και ειδικά στις παραμεθόριες περιοχές ειδικές οικονομικές ζώνες και ότι αυτό το έργο χρειάζεται μία κρατική υπηρεσία για να το συντονίσει, θα το καταλαβαίναμε. Όχι μόνο ένα τέτοιο γραφείο. Δέκα να ανοίξετε. Για να υποδέχεστε τους επενδυτές, για να φέρετε λεφτά στη χώρα. Αλλά μία κυρία (θα μπορούσε να είναι και ένας κύριος) που θα κάνει στο όνομά σας δημόσιες σχέσεις, δεν έχει νόημα. Το απέδειξαν και οι δημοτικές εκλογές με την υποδοχή του κόσμου στην υποψηφιότητα της κυρίας Νοτοπούλου.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν και άλλα υπουργεία και οργανισμοί που έχουν φτιαχτεί για δημόσιες σχέσεις, για να γίνει κάποιος υπουργός και να απαλλάξει εσάς -τον εκάστοτε πρωθυπουργό- από γκρίνιες και πιέσεις για υπουργοποιήσεις. Ενα είναι το υπουργείο Τουρισμού. Και ένα ακόμη της Εμπορικής Ναυτιλίας. Θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι τμήματα του υπουργείου Ανάπτυξης. Αλλά, ξεχωριστά υπουργεία; Τι πραγματικά προσφέρουν; Πόσα εθνικά προγράμματα για τον τουρισμό να γράψει ένας υπουργός; Πόσες χειραψίες με εφοπλιστές να κάνει κάποιος άλλος; Εσείς, κύριε Πρόεδρε, θα έπρεπε να έχετε κλείσει υπουργεία και φορείς. Να στείλετε το μήνυμα ότι θέλετε μικρό κράτος. Επιτελικό, μη επιτελικό, όπως το θέλετε. Αλλά μικρό.

Φάγαμε τον κόσμο με αυτό το Γραφείο Θεσσαλονίκης. Αναστέναξαν τα πληκτρολόγια Αύγουστο μήνα. Δεν έχουν αντιδράσει τόσο πολλοί άνθρωποι από παραξενιά. Δεν τους αρέσει το μήνυμα. Για το μήνυμα γίνεται όλος ο καβγάς και όχι μόνο για τα κάποια εκατομμύρια που δεν γλιτώσατε από τον κρατικό προϋπολογισμό με το λουκέτο. Αυτό το γραφείο, κύριε Πρόεδρε, φτιάχτηκε από τους φόρους που «σκότωσαν» τη μεσαία τάξη. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνονται τη λειτουργία του κράτους και της κοινωνίας ο κ. Τσίπρας και ο κ. Τσακαλώτος. Το Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη έχει τη δική τους υπογραφή. Αυτό που πόνεσε, κύριε Πρόεδρε, είναι ότι από κάτω βάλατε και τη δική σας.

Θανάσης Μαυρίδης

Σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ