12.11.19

55 χρόνια συνεχούς αστικής συγκοινωνίας Καστοριάς



Ήταν Δεκαπενταύγουστος του 1964, όταν έκανε την εμφάνισή του για πρώτη φορά στην πόλη μας αστικό λεωφορείο, μάρκας Volvo.

Ποιος άραγε από τους παλαιότερους αλλά και τους νεώτερους, παιδιά τότε, δεν θυμάται με συγκίνηση το πρώτο λεωφορείο που δημιούργησε επανάσταση στον χώρο της συγκοινωνίας στην πόλη μας και αποδείχθηκε ένα άκρως απαραίτητο μέσο για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της μικρής τότε κοινωνίας μας;

Στο ιστορικό δρομολόγιο που ξεκίνησε στις 12 μ.μ. στην διαδρομή Μεγάλου Αλεξάνδρου – Ομόνοια – Παναγία Μαυριώτισσα και με τιμή εισιτηρίου 1 δραχμή, στο τιμόνι ήταν ο εμπνευστής και ιδρυτής της Αστικής Συγκοινωνίας Τάκης Ράπης, ως εισπράκτορας και ο γνωστός επιτυχημένος επιχειρηματίας Στέλιος Ράπης, ιδιοκτήτης της Chrystler Aviation και πρόεδρος της Ελληνο-Αμερικανικής Ένωσης ΑΧΕΠΑ, ως βοηθός εισπράκτορας.

Σήμερα η Καστοριά και οι γύρω περιοχές της εξυπηρετούνται με άνετα και σύγχρονα αστικά λεωφορεία, με μετόχους και προσωπικό που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο επιβατικό κοινό, με ευγένεια, ασφάλεια και εξυπηρέτηση.

Με εκτίμηση
Θεόδωρος Ράπης


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 5 Σεπτεμβρίου 2019, αρ. φύλλου 999

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ