26.11.19

Ο ΤΑΡ εισάγει το πρώτο φυσικό αέριο στο ελληνικό τμήμα του αγωγού, στο πλαίσιο της δοκιμαστικής φάσης



Εχθές 25 Νοεμβρίου 2019, ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (TAP AG) ξεκίνησε την εισαγωγή της πρώτης ποσότητας φυσικού αερίου σε ένα τμήμα 2 χλμ. του αγωγού στην Ελλάδα, μεταξύ του ποταμού Έβρου και του σταθμού συμπίεσης στους Κήπους.

Πρόκειται για την αρχική φάση της θέσης του αγωγού σε δοκιμαστική λειτουργία (commissioning), στην οποία ελέγχεται ότι η υποδομή είναι απόλυτα ασφαλής και έτοιμη για λειτουργία – σύμφωνα με τα εθνικά και διεθνή πρότυπα λειτουργίας και ασφαλείας.

Η εισαγωγή αερίου στο σύστημα του αγωγού συνιστά ένα ακόμη σημαντικό ορόσημο προς την έναρξη παραδόσεων φυσικού αερίου από το κοίτασμα του Shah Deniz II στην Ευρώπη. Η εμπορική λειτουργία του αγωγού έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2020, όταν αναμένεται ότι το σύνολο του αγωγού έως και την Ιταλία θα έχει ελεγχθεί και τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία.

Φωτογραφία: Βαλβίδες σωληνώσεων και απομόνωσης στους πύργους ψύξης του σταθμού συμπίεσης στους Κήπους Οκτώβριος 2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ