12.11.19

Επόμενη αναμετάδοση από την Νέα Υόρκη: "Ακενατών" του Φίλιπ Γκλας




Παραδοσιακά η ΜΕΤ μας επιφυλάσσει μια νέα, μεγάλη παραγωγή κάθε Νοέμβριο. Ο βραβευμένος Phelim McDermott, γνωστός μεταξύ άλλων από παραγωγές όπως η τεράστια επιτυχία Σατιαγκράχα (Satyagraha) του Philip Glass, επιστρέφει στη Met με την νέα παραγωγή Ακενατών (Akhnaten).

Ο Anthony Roth Costanzo ερμηνεύει τον ομώνυμο ρόλο του φαραώ που προσπαθεί να εμπνεύσει τον λαό του να ασπαστεί μια νέα θρησκεία και να εγκαταλείψει την πολυθεϊκή πίστη.

Στο ντεμπούτο της στη MΕΤ, η J’Nai Bridges ερμηνεύει την Νεφερτίτη, την γυναίκα του Ακενατών και η Dísella Lárusdóttir τη βασίλισσα Τίυε Τάϊ,) την μητέρα του φαραώ.

Μια ιδιαίτερη νότα στην παράσταση δίνει η συμμετοχή της ομάδας Gandini Juggling Company με χορογραφίες, ταχυδακτυλουργικά κόλπα και ακροβατικά απολύτως εναρμονισμένα με την μουσική παρτιτούρα. Διευθύνει η πρωτοεμφανιζόμενη στη MΕΤ, Karen Kamensek.

Η παραγωγή του Akhnaten σχεδιάστηκε αρχικά από την LA Opera, την Improbable και την English National Opera, εκεί όπου κέρδισε το βραβείο Olivier Award για την καλύτερη New opera production, όταν πρωτοπαρουσιάστηκε το 2017.

  • Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019 στις 19:55 απ' ευθείας από την Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης, σε επιλεγμένες αίθουσες σε όλη την Ελλάδα.

Διεύθυνση ορχήστρας: Karen Kamensek
Σκηνοθεσία: Phelim McDermott
Σκηνικά: Tom Pye
Κοστούμια: Kevin Pollard
Φωτισμοί: Bruno Poet
Χορογραφίες: Sean Gandini
Διανομή: Dísella Lárusdóttir (βασίλισσα Τίυε), J’Nai Bridges (Νεφερτίτη), Anthony Roth Costanzo (Aκενατών), Aaron Blake (αρχιερέας του Άμμωνα), Will Liverman (Χόρενχαμπ), Richard Bernstein (Άϊε), Zachary James (Αμενχοτέπ)





Σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ