2.3.17

Μαμάτσειο Νοσοκομείου Κοζάνης

Παραδόθηκε η ανακαινισμένη πτέρυγας της Καρδιολογικής Κλινικής του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης, στην οποία η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, μέσω των υπηρεσιών της, συνέβαλε με:
α) την προμήθεια ενός έγχρωμου τρισδιάστατου υπερηχοκαρδιογράφου της πλέον σύγχρονης τεχνολογίας δαπάνης 180.000,000€,
β) την εκτέλεση εργασιών αντικατάστασης και τοποθέτησης εξειδικευμένου δαπέδου σε όλους τους χώρους της κλινικής, καθαιρέσεις/προσθήκες τοίχων, αντικατάσταση κουφωμάτων κλπ δαπάνης 46.634,16 € και επιπλέον μελέτη ύψους 50.000 € η οποία εκπονήθηκε από την ΑνΚο αε.

Πλέον, η νέα καρδιολογική ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες εξοπλισμού και θα παρέχει υπηρεσίες κλινικής καρδιολογίας, ώστε να μην χρειάζεται οι ασθενείς να ταλαιπωρούνται μέσα από μετακινήσεις. Παράλληλα, στόχος είναι η κλινική να αποτελέσει εκπαιδευτικό κέντρο στον τομέα των υπερήχων με τη διοργάνωση ημερίδων, συνεδρίων και εβδομάδων εκπαίδευσης.

Με είκοσι κλίνες, ένα πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο, οργανωμένη στεφανιαία μονάδα, τέσσερις μόνιμους γιατρούς, ένα επικουρικό και 12 νοσηλευτές, η ανακαινισμένη πτέρυγα της καρδιολογικής κλινικής του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης θα προσφέρει υψηλού επίπεδου υπηρεσίες στους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας.

Όπως δήλωσε ο Θ. Καρυπίδης «οι εντολές είναι σαφέστατες, να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες και για τη νέα πτέρυγα του Μαμάτσειου, αλλά και το θέμα της στελέχωσης των κλινικών, μέσα από τις πρωτοβουλίες της επιχορήγησης των επικουρικών γιατρών, αλλά και τις σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις».

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 9 Φεβρουαρίου 2017, αρ. φύλλου 872

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ