4.3.17

Εκδηλώσεις





  • «Ελεύθεροι παγιδευμένοι σε έναν κόσμο ψηφιακό: ο χρόνος και τα όρια που θέτουμε» είναι το θέμα της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Μαρτίου στις 18:00 στην αίθουσα του δημοτικού Ωδείου Άργους Ορεστικού με εισηγητές την κ. Αλεξάνδρα Κόλκα, ψυχολόγο, και τον κ. Γεώργιο Πάνο καθ. πληροφορικής.


  • Την Κυριακή 5 Μαρτίου στις 18:00 στο πνευματικό κέντρο Άργους Ορεστικού (Μ. Αλεξάνδρου) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την Γυναίκα με ομιλητές την κ. Βασιλική Μπούκλα Παπαγεωργίου με θέμα «Γυναίκα και τρίτη ηλικία» και τον κ. Κώστα Αδάμ με θέμα «Η γυναίκα στο έργο του Μάνου Χατζιδάκι». Την εκδήλωση πλαισιώνουν η μικτή χορωδία του μορφωτικού συλλόγου «Ορεστίς» και του συλλόγου Μικρασιαστών «Κύζικος».


  • Η επόμενη αναμετάδοση από την Νέα Υόρκη στο ΤΕΙ Καστοριάς θα είναι η Τραβιάτα του Τ. Βέρντι, το Σάββατο 11 Μαρτίου στις 19:55. Η Sonya Yoncheva ερμηνεύει μοναδικά τον απαιτητικό ρόλο της καταδικασμένης εταίρας Βιολέτας Βαλερύ, για πρώτη φορά στη σκηνή της Met. Μαζί της ο ανερχόμενος τενόρος Michael Fabiano στον ρόλο του εραστή της, Αλφρέντο. Ο Thomas Hampson ερμηνεύει έναν από τους πιο φημισμένους του ρόλους στη Met, τον Τζιόρτζιο Ζερμόν, πατέρα του Αλφρέντο. Η αφαιρετική σκηνοθεσία του Willy Decker καθηλώνει το κοινό, ενώ η διεύθυνση ορχήστρας είναι του μαέστρου της Όπερας του Σαν Φρανσίσκο, Nicola Luisotti.Πρόκειται για μια από τις πιο σημαντικές όπερες του Giuseppe Verdi, η οποία έκανε πρεμιέρα στην Βενετία το 1853 ως μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές αποτυχίες κυρίως λόγω του τολμηρού και αντισυμβατικού θέματος στο οποίο αναφέρεται, δηλαδή τον έρωτα ενός γόνου καλής οικογένειας με μια εταίρα. Μια γκάμα από πασίγνωστες άριες και ντουέτα έχει την ευκαιρία το κοινό να απολαύσει στην «La Traviata», μεταξύ αυτών τα “Libiamo”, “Sempre Libera”, “O mio rimorso” και άλλα αριστουργήματα.


  • Μουσικό πρωινό διοργανώνει το Μπαϊρακτάρειο Δημοτικό Ωδείο την Κυριακή 5 Μαρτίου στις 11.30 το πρωί με μαθητές του Ωδείου που φοιτούν στα τμήματα του πιάνου, βιολιού, κιθάρας και πνευστών οργάνων.


  • Η φετινή παγκόσμια ημέρα για την Ποίηση (Τρίτη 21η Μαρτίου) στην Κοζάνη θα έχει ως κύριο θέμα: «Η ποίηση στις πλατείες του κόσμου». Στο δεύτερο μέρος θα λάβουν χώρα ελεύθερες αναγνώσεις ποιημάτων από όποιον θέλει. Η εκδήλωση που θα γίνει στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης θα περιλαμβάνει επιπλέον μουσική καθώς και προβολή εικόνων.Διοργάνωση Περιοδικό Παρέμβαση, Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών, ΣΥΝ- Βιβλιοπωλείο Πληροφορίες  τηλ. 2461026463.
  • Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

    ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ