31.3.17

Ανάδειξη του περιηγητικού τουρισμού στη Δυτική Μακεδονία

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ένας από τους άξονες προτεραιότητας που έχουν τεθεί είναι η ανάδειξη του περιηγητικού τουρισμού (ορειβατικά-πεζοπορικά μονοπάτια).
Ο αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Πολιτισμού, Τουρισμού, Θ. Ζυμπίδης, ξεκινώντας μία σειρά συναντήσεων με τους ορειβατικούς συλλόγους της Περιφέρειας, προσκάλεσε την περασμένη σε συνάντηση εργασίας τους ορειβατικούς συλλόγους Κοζάνης και Σερβίων-Βελβεντού, με βασικό θέμα την ανάδειξη και προώθηση του περιηγητικού τουρισμού. Θα ακολουθήσουν άμεσα νέες συναντήσεις με τους υπόλοιπους συλλόγους της Περιφέρειας.
Από τους ορειβατικούς συλλόγους τέθηκαν θέματα ανάδειξης, σήμανσης και συντήρησης των μονοπατιών της Π.Ε. Κοζάνης και γενικότερα της Περιφέρειας αλλά και της νομιμοποίησης των ορειβατικών καταφυγίων και προτάθηκαν συγκεκριμένες ενέργειες όπως η ηλεκτρονική καταγραφή ορειβατικών και πεζοπορικών διαδρομών, κατάλληλη σήμανση διαδρομών, εργασίες συντήρησης και στήριξη των ορειβατικών συλλόγων που διαθέτουν στην κατοχή τους ορειβατικά καταφύγια.

Δημοσιεύθηκαν στην ΟΔΟ στις 16 Μαρτίου 2017, αρ. φύλλου 877.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ