9.10.17

Εν συντομία




Το τέμενος Κουρσούμ
Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017 στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Καστοριάς πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της μελέτης  αποκατάστασης του τεμένους της Καστοριάς Κουρσούμ από διατμηματικό πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών του ΑΠΘ σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Πολιτισμού του δήμου Καστοριάς. 

Εβδομάδα Babywearing 
Με αφορμή τη Διεθνή Εβδομάδα Babywearing πραγματοποιήθηκε από την Ομάδα Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Καστοριάς μία φιλική συνάντηση μητέρων για το babywearing. Οι παρευρισκόμενες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν όλους τους τρόπους «δεσίματος» του μωρού πάνω τους είτε με wrap, mei tai, sling, μάρσιπο είτε με ένα απλό ύφασμα.

Παιδικό θέατρο
Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου στις 18:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Άργους Ορεστικού η Παιδική Σκηνή του Νέου Θεάτρου Θεσσαλονίκης ανεβάζει το έργο του Μενέλαου Λουντέμη «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα» σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα. Είσοδος 8,00 και 6,00 €.  Ισχύουν και τα εισιτήρια του Ο.Γ.Α. Πληροφορίες τηλ.: 2310222299  &  6977445161.

33η Εμποροβιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας

Μία διοργάνωση που αποτελεί θεσμό για την περιοχή, με επίκεντρο τον πρωτογενή, δευτερογενή αλλά και τριτογενή τομέα άνοιξε τις πύλες τις στις 7 Οκτωβρίου στα Κοίλα της Κοζάνης. Η έκθεση θα λειτουργήσει έως τις 11 Οκτωβρίου. Ώρες λειτουργίας: 17.00 με 22.30.

Ανάκληση οριστικής άδειας διάθεσης στην αγορά φυτοπροστατευτικού προϊόντος
Από το τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης ανακοινώνεται προς γνωστοποίηση και εφαρμογή, ότι ανακαλείται η οριστική διάθεση στην αγορά του ζιζανιοκτόνου Pencot 33EC (δραστική ουσία pendimethalin 33 %) λόγω επικινδυνότητας για την δημόσια υγεία.

Τροχαίο με αρκούδα 
Το βράδυ της 1ης Οκτωβρίου, σημειώθηκε άλλο ένα τροχαίο ατύχημα με θύμα αρκούδα στο εθνικό δίκτυο Φλώρινας-Θεσσαλονίκης, στο ύψος της τοποθεσίας «Κλειδί» Αμυνταίου. Ο οδηγός του οχήματος όντας καλά στην υγεία του παρέμεινε στο σημείο και κάλεσε την τροχαία, ενώ η άτυχη αρκούδα, περίπου τριών ετών και βάρους 130 κιλών, σκοτώθηκε ακαριαία. 

Σύλληψη 59χρονου καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών 
Συνελήφθη στις 29.9.17 το μεσημέρι σε περιοχή της Καστοριάς, 59χρονος ημεδαπός για καλλιέργεια δενδρυλλίου κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Συγκεκριμένα, κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του 59χρονου σε περιοχή της Καστοριάς, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 1 δενδρύλλιο κάνναβης, ύψους 2,5 μέτρων, 67 γραμμάρια ακατέργαστη κάνναβη και 3 τρίφτες κάνναβης.

Συγκέντρωση βιβλίωναπό την ΝΟΔΕ Καστοριάς
Οι επιστημονικοί φορείς και ο τομέας Παιδείας της ΝΟΔΕ Καστοριάς καλούν τους πολίτες να συμμετέχουν στη δράση "Τα διάβασες; Ελευθέρωσέ τα!" με σκοπό τη συγκέντρωση βιβλίων και την προσφορά αυτών σε δομές της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς. Η συγκέντρωση βιβλίων θα πραγματοποιείται κάθε Τρίτη από 18:00 έως 20:00 στα γραφεία της ΝΟΔΕ Καστοριάς επί της Μητροπόλεως 16. Πληροφορίες τηλ:6959793665, 6948 194692.

Επίσκεψη εκπροσώπων αλβανικού δήμου
Τον δήμαρχο Καστοριάς κ. Ανέστη Αγγελή επισκέφθηκαν εκπρόσωποι του δήμου Devolli της Αλβανίας, προκειμένου να συζητηθούν θέματα συνεργασίας στο πλαίσιο των διασυνοριακών προγραμμάτων.

Ανακοίνωση υλοποίησης προγράμματος καράρτισης
Το Κέντρο «Δήμητρα» Καστοριάς θα υλοποιήσει στο πλαίσιο του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2020, Μέτρο 01: Δράσεις Μετάδοσης Γνώσεων και Ενημέρωσης, Δράση: 1.1.1: «Δράσεις κατάρτισης και ανάπτυξης δεξιοτήτων για νέους γεωργούς και μικρές γεωργικές εκμεταλλεύσεις», πρόγραμμα κατάρτισης διάρκειας 150 ωρών,  με θέμα «Φυτική παραγωγή».

«Μύησις»
Ο όμιλος πολιτιστικής ανάπτυξης Καστοριάς «Μύησις» (Αγ. Μηνά 9, Καστοριά), ξεκίνησε την λειτουργία των τμημάτων α) παραδοσιακών χορών και δρώμενων (τηλ. 6973467036, για τα παιδικά χορευτικά τηλ. 6998686004), β) της θεατρικής ομάδας (τηλ. 6972238944, για τα παιδικά τμήματα θεατρικής αγωγής τηλ. 6981479513 και αγωγής χορού τηλ. 6986057467), γ) των λατινοαμερικάνικων, ευρωπαϊκών χορών και του αργεντίνικου τάνγκο (τηλ. 6989 771889) και δ) τμήμα πλεκτικής τηλ. 6936934560.

6 σχόλια:

  1. Ανώνυμος13/10/17

    Κουρσούμ να τους πιάσει και να πάθουν οι γραικύλοι του πανεπιστημίου και της αντιδημαρχίας πολιτισμού. Χάθηκαν μπρέ ζεβζέκηδες τα καστοριανά ελληνικά μνημεία,αρχοντικά και σημεία ιστορίας ή μήπως η λίμνη είναι καθαρή και ραφινάτη,ή τα τόσα άλλα προβλήματα της πόλης και θέλετε μπρέ χαιβάνια να αναστηλώσετε το κουρσούμ; Αι σιχτίρ και αφερίμ αγά μου.....

    Έρρωσθε οι μη τουρκόπληκτοι

    Δημήτριος Αγιασοφίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος13/10/17

      Συμφωνώ μαζί σας εν μέρει, κύριε Αγιασοφίτη.
      Πολλή παρελθοντολογία δέρνει αυτή την πόλη. Σαν να μη ζούμε στο σήμερα και να μη θεμελιώνουμε το αύριο.
      Εκεί που διαφωνώ όμως -μάλλον καλύτερα θέλω να συμπληρώσω- είναι ότι "επιτίθεσθε" στον Δήμο για τη φροντίδα ενός τουρκικού μνημείου, ενώ αφήνετε ασχολίαστα άλλα που γίνονται από συλλόγους για το παρελθόν άλλης εθνότητας όπως π.χ. οι Εβραίοι της Καστοριάς.
      Χωρίς ίχνος σκοπιμότητας και μόνο από απορία αναρωτιέμαι.

      Διαγραφή
  2. Κολλητήρι13/10/17

    Γιαβάς γιαβάς, Δημητράκη εφέντη και μη γίνεσαι γουρσούζης!!! Εσύ εμένα άκουε, έλεγε η νενέκα Λωξάντρα. Cherchez la femme! Και θα τη βρεις σε εφημερίδα της γείτονος να εκθέτει σύμπασαν την πολιτείαν.
    Μπορεί σε άλλα κι άλλα να είχαν μουκαετιά εκεί στο ΔημοΣαράι, αλλά όσο γι' αυτό χαλάλι να τους γίνει.
    Και που δεν το σκέφτηκε κανείς νωρίτερα, τα στερνά τιμούν τα πρώτα.
    ´Αφεριμ καρντάσια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος13/10/17

    Πες τα Ανώνυμε.
    Γιατί, μόνο για Τουρκιά ενδιαφέρονται. Από τότε που πήγαν Πόλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κολλητήρι13/10/17

      Βάι, βάι, βάι!
      Α μπρε τζάνεμ, γιατί Ανώνυμος; Αφού γράφει το όνομα. Γνωστός από παλιά είναι. Καλά κάνει και σχολιάζει.
      Αλλά να μη πούμε κι εμείς το κατιτίς;
      Κι αυτοί που πήγαν εις την Πόλιν και συνεχίζουν να νοιάζονται καλά κάνουν μπρε! Δεν είναι μπαμπέσηδες.
      Μήπως πήγες κι εσύ και το ξέχασες;;;

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος13/10/17

    Χαχαχα, να' σαι καλά ρε κολλητήρι. Ωρέ που πάμε ρέ; Που θα έλεγε και ο αείμνηστος Αυλωνίτης. Τι γίνεται εδώ ρε [......] και παθαίνω τσυριζαική ετεροχρονισμένη δομική αντιπαλότητα με αλεπάλληλες αλλαγές φύλου/φίλου...!! Τιμαζώξεις είναι αυτές ρε παιδάκι μου; Μεμετηδοπλήκτοι,απαγωγές απ' το σαράι,τζαμιά κουρσούμ,τζάμια και κρύσταλλα, εβραίοι ( αυτοί κάνουν μουσείο,ποιό σίκ..!!κολλητήρια,χατζηβάτηδες,δημαρχαίοι πάνε κι έρχονται,χερουβείμ,σεραφείμ (ευλόγησον Δεσπότα..!! ) μιλάμε για εβραική χάβρα (να με συμπαθάει το ΚΙΣ) μιλάμε υπερπαραγωγή Καρασεβτάς μπουγιουκλί προντάξιον λίμιτετ ένα πράγμα. Πολύ φοβάμαι πώς το αποτέλεσμα θα είναι πιο τρελλό και από τα σενάρια ειδήσεων του [.......] ....
    Μπορεί και να συνεχισθεί.....

    Έρρωσο κολλητήρι

    Δημήτριος Αγιασοφίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ