26.10.18

ΟΔΟΣ: «...Μακεδόνες του Αιγαίου»

O διχασμός που προκαλείται στον ελληνικό λαό από την «συμφωνία των Πρεσπών» άρχισε να παρουσιάζει τα αποτελέσματα. Εκτός από την κάκιστη υπηρεσία στα κρατικά συμφέροντα της Ελλάδος, ήδη ο ελληνικός λαός, λαμβάνοντας θέση επί του ζητήματος, εμφανίζει σαφείς τάσεις διχασμού.

Για παράδειγμα από την μια πλευρά, με τους προδομένους των κομμάτων ΣυΡιζΑ και ιδίως ΑνΕλ να γιουχάρουν αυτούς που τους πλάνεψαν μοιάζουν με απατημένες συζύγους. Οργή, σανό, ντομάτες, ύβρεις και χυδαιότητες καταγράφονται.

Μόνο που οι κυβερνητικοί για όλα αυτά κατηγορούν την Αντιπολίτευση και όχι τον καθρέπτη τους. «Ακροδεξιούς» τους ανεβάζουν, «λαϊκιστές» και «πατριδοκάπηλους» τους κατεβάζουν, προσποιούμενοι ότι δεν γνωρίζονται.Κι ας ήταν μαζί στα κάγκελα την περίοδο του 2012-2014.

Από την άλλη πλευρά τα περί «μειοδοσίας», «προδοσίας» και μάλιστα «εσχάτης», δίνουν και παίρνουν. Κάκιστο momentum για όλα αυτά. Που καθιστούν απρόβλεπτες τις εξελίξεις:

Eάν είναι… ύποπτος προπαρασκευής εσχάτης προδοσίας ο φιλοναζιστής βουλευτής της λούμπεν ακροδεξιάς υποκουλτούρας, τότε –όπως παίζεται και στην κολοκυθιά– γιατί να μην είναι και κάποιος άλλος βουλευτής; Του ΣυΡιζΑ του νομού Φλώρινας – για παράδειγμα.

«Είναι έγκλημα» να αισθάνεσαι κάτι άλλο, εκτός από Έλληνας; Ασφαλώς όχι, αν δεν είσαι δημόσιο πρόσωπο και δεν διαδηλώνεις το αντίθετο. «Είναι νόμιμο» να ορκίζεσαι πίστη στο Σύνταγμα της Ελλάδος και ταυτόχρονα να χορεύεις σε σλαβικούς χορούς και πανηγύρια με τραγούδια που «υμνούν» την απόσπαση της Μακεδονίας από την Ελλάδα; Προφανώς όχι. Εκεί είναι το πρόβλημα με τον κ. Κ. Σέλτσα.

Κι όμως, αυτά τα πανηγύρια γίνονται. Κι όμως, εκεί οδηγείται η Ελλάδα: αλληλοκαρφώματα, διχασμός. Εκεί οδηγούνται οι κάτοικοι της Δυτικής Μακεδονίας από την δειλία των τοπικών βουλευτών του ΣυΡιζΑ, να μη σηκώσουν ανάστημα.

Εν τέλει, αρκεί το γεγονός ότι ο βουλευτής του ΣυΡιζΑ Φλώρινας, κ. Κωνσταντίνος Σέλτσας που λίγες ημέρες πριν, για να διασκεδάσει τις φήμες ότι διατηρεί αινιγματική στάση στο εθνικό θέμα, δήλωνε απλά... γλωσσομαθής, είναι βουλευτής του ΣυΡιζΑ για να είναι υπεράνω υποψίας;




Και όλα αυτά επειδή σύμφωνα με το τελευταίο περιστατικό που έφερε χθες Τετάρτη στην δημοσιότητα το thepresident (με βίντεο από το e-ptolemeos της Πτολεμαΐδας και του… gigenismakedonas) εμφανίζει τον κ. Σέλτσα να σέρνει το χορό, να διασκεδάζει και να τραγουδά τον περίφημο «ύμνο» του αλυτρωτισμού των «Μακεδόνων του Αιγαίου».

Πρόκειται, σύμφωνα πάντα με την ίδια ιστοσελίδα, «για τραγούδι που καλεί τους “Μακεδόνες” να μην ξεχνούν την «αλύτρωτη» «Αιγαιακή Μακεδονία», την «γη των προγόνων τους». Μιλά για τις μάνες και τους γονείς των «Μακεδόνων του Αιγαίου» και την νοσταλγία τους για τα «δικά τους εδάφη»!

«Μην ξεχνάτε Μακεδόνες, μην ξεχνάτε –είσαστε Μακεδόνες– μην ξεχνάτε την Αιγαιακή Μακεδονία» “Egejska Makedonija ne zaboravajte”  λένε οι στίχοι του.

«Το τραγούδι αυτό χορεύεται στα πανηγύρια των αυτοαποκαλούμενων «Μακεδόνων του Αιγαίου», γράφτηκε από «Μακεδόνες της Αυστραλίας» και αξιώνει την απόδοση της «πατρίδας τους», της «Μακεδονίας του Αιγαίου» (δηλαδή της Καστοριάς, της Φλώρινας, ακόμα και της Θεσσαλονίκης) «πίσω σε αυτούς», όπως σημειώνει η ιστοσελίδα.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 21 Ιουνίου 2018, αρ. φύλλου 941






Φωτογραφία: Η επίσημη σημαία 1992-1995 της πΓΔΜ






1 σχόλιο:

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ