15.10.18

Le miel des anges II



Το βιβλιοπωλείο “Λεξικοπωλείο” και το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών διοργανώνουν αύριο Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018 στο βιβλιοπωλείο “Λεξικοπωλείο” (Στασίνου 13, Αθήνα) εκδήλωση αφιερωμένη στον Michel Volkovitch και το πλούσιο μεταφραστικό του έργο στις γαλλικές εκδόσεις “Το μέλι των αγγέλων” (Le miel des anges), με το οποίο συνέβαλε αποφασιστικά στην διάδοση της νεοελληνικής λογοτεχνίας στη Γαλλία. Θα παρουσιαστούν: α) Ο 6ος τόμος των Ελλήνων ποιητών του 21ου αιώνα, β) Τα ρω του έρωτα του Οδυσσέα Ελύτη, γ) Η αλεπού της Σκάλας του Ηλία Παπαμόσχου και δ) ο Υπουργός νύχτας του Γιώργου Σκαμπαρδώνη. Συντονίζει η κ. Ελένη Ζέρβα, μεταφράστρια.

Την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018 στις 19:30 στο βιβλιοπωλείο “Επί Λέξει” (Ακαδημίας 32, Αθήνα) η αυριανή εκδήλωση, με την ευκαιρία της έκδοσης του έκτου και τελευταίου τόμου της ανθολογίας Έλληνες ποιητές του 21ου αιώνα (Poètes grecs du 21e siècle), θα συνεχιστεί με ομιλητές τους Χριστόφορο Λιοντάκη, Στρατή Πασχάλη και Τίτο Πατρίκιο.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος16/10/18

    Όταν η Καστοριά φτωχαίνει και απελπίζεται (οικονομικώς)...
    Προκύπτει κάτι σαν κι αυτό που την κανει να ευτυχεί και να μην απελπίζεται (πολιτιστικώς...).
    Στγχαρητηρια στον Η.Π.

    α υ τ ό χ θ ω ν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ