17.3.19

Παρουσίαση υποψηφιότητας




Η κ. Κατερίνα Σπύρου, η οποία διεκδικεί το δημαρχικό αξίωμα στις επόμενες δημοτικές εκλογές, παρουσίασε σήμερα τις βασικές αρχές και αξίες της δημοτικής της κίνησης για την διεκδίκηση του δήμου Καστοριάς, καθώς και τους πρώτους τριανταπέντε υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους.

Με το εύγλωττα συμβολικό σύνθημα «Ενέργεια για τον δήμο Καστοριάς» -σε μία πόλη που δεν έχει σημεία ζωής, και τα μπιτ της ροκ μουσικής -με την οποία έκανε την εμφάνισή της η κυρία Σπύρου, έδωσαν μία άλλη νότα στο νωχελικό προεκλογικό κλίμα.

  • Ακολουθεί η ομιλία της κ. Κ. Σπύρου:

Κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι,

Σας καλωσορίζω προσωπικά και εκ μέρους της ομάδας μου. Σας ευχαριστώ από καρδιάς που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μας. Είναι χαρά και τιμή που σήμερα συναντιόμαστε σε αυτήν την πόλη για να αλλάξουμε την τροχιά των πραγμάτων και να γράψουμε την δική μας ιστορία. Η σημερινή εκδήλωση είναι η πρώτη επίσημη παρουσίαση του συνδυασμού μας για την διεκδίκηση του δήμου Καστοριάς.

Όπως υποσχέθηκα από την αρχή αυτής της προσπάθειας, θα ομιλώ σε πληθυντικό αριθμό, εκφράζοντας μια μεγάλη και ιδιαίτερα αξιόλογη ομάδα ανθρώπων, ένα σημαντικό μέρος της οποίας θα σας παρουσιαστεί σήμερα εδώ πιστεύοντας ότι αυτό που ονειρευόμαστε εκφράζει όλους τους δημότες της Καστοριάς, τους συνδημότες μας, τους συντοπίτες μας, τους συνανθρώπους μας. Όλους μας.

Αποτελεί για εμάς ορόσημο, μιας και εδώ δεσμευόμαστε δημόσια για μια νέα αρχή για τον δήμο Καστοριάς. Σας παρουσιάζουμε το όραμά μας, τις αρχές και τις αξίες μας, την στοχοθεσία αλλά και το σχέδιο δράσης μας. Σε αυτή την προσπάθεια συμμετέχουμε όλοι επί ίσοις όροις, οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι, οι αγρότες και οι εργάτες, οι υπάλληλοι και οι επαγγελματίες, οι βιοτέχνες και οι μικρομεσαίοι, οι επιστήμονες, οι διανοούμενοι και οι καλλιτέχνες, οι νέοι και οι γυναίκες. Οι δυνατοί και οι αδύναμοι, οι έχοντες και οι μη κατέχοντες.

Αποτελεί για εμάς θεμελιώδη αρχή, ότι η αλλαγή του τόπου μας είναι υπόθεση των ίδιων των κατοίκων του δήμου Καστοριάς. Η σημερινή μας επιλογή θα είναι το αύριο που θα ζήσουμε.
Οφείλουμε να συμμετέχουμε και να προσπαθούμε να αλλάξουμε τις ζωές μας. Σε μία εποχή που πολλά μας πεισμώνουν και μας ενοχλούν, θεωρούμε πως μπορούμε να βγάλουμε δημιουργικά αυτή μας την αγανάκτηση, δείχνοντας πως τελικά δεν είμαστε απαθείς και αποστασιοποιημένοι από τις ευθύνες μας.

Μπροστά στα κρίσιμα εθνικά, οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε καθημερινά, αυτό το αίσθημα της ευθύνης μεγαλώνει. Δικαιούμαστε μια Καστοριά περήφανη και κοινωνικά δίκαιη.

Με ρωτούν τι διαφορετικό έχει αυτή η ομάδα σε σχέση με τις άλλες που διεκδικούν τα ηνία του δήμου Καστοριάς; Προσπαθώ εδώ και μήνες να συγκροτήσω μια ομάδα η οποία θα ενστερνίζεται τις παρακάτω βασικές αρχές:

Συνέπεια, διαφάνεια, λογοδοσία, προσβασιμότητα στον δημότη.
Ανθρώπους οι οποίοι θα είναι όπως στις ιστορίες που μαθαίναμε παιδιά, ένας για όλους και όλοι για έναν.

Προσωπικότητες που θα συνθέτουν ένα ανθρώπινο παζλ διαφορετικότητας, που θα συμπληρώνουν ο ένας τον άλλο για να φτιάξουμε μια άλλη εικόνα, αυτή της συνεργασίας.
Δεν ήταν εύκολο. Ο δρόμος ήταν μακρύς, γεμάτος Λαιστρυγόνες και Κύκλωπες. Η Ιθάκη όμως είναι για εμάς η Καστοριά που αξίζουμε. Μια Καστοριά που θα αγαπάμε και δεν θα μας πληγώνει.

Οι περισσότεροι έχουμε αρνητική εμπειρία από προεκλογικές διακηρύξεις οι πλειοψηφία των οποίων παραμένει στα λόγια. Γι’ αυτό δεν πρόκειται να αναφερθώ σήμερα σε μεγαλεπήβολα σχέδια των οποίων η εφικτότητα της υλοποίησης δεν είναι εξασφαλισμένη. Θα ζητήσουμε όμως την στήριξή σας για να δώσουμε ανάσα ζωής στην πόλη.

Θα ζητήσουμε να μας εμπιστευτείτε για να αλλάξουμε τρία κυρίως πράγματα: α) Την καταστροφική πτωτική πορεία της τοπικής οικονομίας η οποία έχει ρημάξει κυριολεκτικά την πόλη και τα χωριά μας, οδηγώντας ένα πολύ σημαντικό μέρος του πληθυσμού και ειδικά των νέων στο εξωτερικό. β) Την απουσία μόνιμων κοινωνικών δομών υποστήριξης των πιο αδύναμων συμπολιτών μας. γ) Την ελλιπή προστασία και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς με όρους βιώσιμης ανάπτυξης.

Είναι ξεκάθαρο ότι ζητούμε να αναλάβουμε τη διοίκηση της πόλης στην πιο δυσμενή οικονομικά συγκυρία. Η κατάσταση των οικονομικών του δήμου αποτελεί επίσης ένα αντικείμενο στο οποίο θα στοχεύσουμε με επιμέλεια. Για να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας, οφείλουμε και θα είμαστε διεκδικητικοί κάνοντας χρήση κάθε σύγχρονου εργαλείου χρηματοδότησης για την τοπική αυτοδιοίκηση και ταυτόχρονα με διασφάλιση της αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας και των δημοτικών πόρων, όπως με τη συγκράτηση των δαπανών. Ειδικά σε ενέργεια για θέρμανση και φωτισμό. Στόχος τα χαμηλότερα δημοτικά τέλη. Μικρότερη επιβάρυνση, δηλαδή, στις τσέπες των δημοτών.

Η εξοικονόμηση πόρων είναι θα διευκολύνει και την επίτευξη του δεύτερου στόχου μας, διαθέτοντας περισσότερα χρήματα στην κοινωνική πολιτική. Σε μια εποχή που οι πιο ευάλωτες ομάδες πληθυσμού υποφέρουν, θα πρέπει να διασφαλίσουμε μόνιμες κοινωνικές δομές με σταθερή χρηματοδότηση. Και σας ξεκαθαρίζω ότι για εμάς η κοινωνική πολιτική δεν είναι ελεημοσύνη. Οφείλουμε να υποστηρίζουμε όλους εκείνους που το έχουν ανάγκη.

Χωρίς να μπαίνω σε λεπτομέρειες, στόχος μας είναι σε κάθε δημοτική κοινότητα να λειτουργήσουν κοινωνικά παντοπωλεία και κέντρα υποστήριξης (νομικής, ιατρικής, ψυχολογικής). Η προτεραιότητα που δίνουμε στα κοινωνικά προβλήματα είναι βασική αρχή της παράταξης μας και εφαλτήριο για την ίδρυσή της. Ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και η εξάλειψη του κοινωνικού αποκλεισμού είναι για εμάς προτεραιότητα στη στοχοθεσία μας.

Η τρίτη βασική δέσμευσή μας αφορά στην ανάδειξη και αξιοποίηση του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος με όρους βιώσιμης ανάπτυξης. Με τον όρο βιώσιμη ανάπτυξη εννοούμε την ανάπτυξη που ικανοποιεί τις ανάγκες της παρούσας γενιάς χωρίς να θέτει σε κίνδυνο την δυνατότητα των μελλοντικών γενεών να ικανοποιούν τις δικές τους ανάγκες.

Πιο συγκεκριμένα: Θέλουμε η Καστοριά με τις αναρίθμητες ομορφιές να υποδέχεται και να καλωσορίζει επισκέπτες, επενδυτές και σπουδαστές από την Ελλάδα αλλά και ξένες χώρες. Με μια στοχευμένη διπλωματία πόλης, με σταθερή και αξιόλογη παρουσία σε διεθνείς εκθέσεις, με την εξασφάλιση υψηλής ποιότητας τουριστικού προϊόντος εκμεταλλευόμενοι το φυσικό και πολιτιστικό μας περιβάλλον. Προσελκύοντας επισκέπτες θα διατηρήσουμε τις υφιστάμενες και μπορούμε να δημιουργήσουμε καινούργιες θέσεις εργασίας για δώσουμε δουλειά στους συμπολίτες μας.

Σαφέστατα και προτεραιότητα αποτελεί το να ζούμε σε ένα ασφαλές περιβάλλον, όπου το νερό που πίνουμε και ο αέρας που αναπνέουμε δεν θα μας δηλητηριάζουν. Με αξιοπιστία στις διαδικασίες ελέγχου θα παρθούν εκείνα τα μέτρα που θα διασφαλίζουν την ανθρώπινη υγεία.

Ταυτόχρονα, και επιστρέφω στην έννοια της βιώσιμης ανάπτυξης θα εστιάσουμε στην ενέργεια για τον δήμο Καστοριάς. Καταρχήν στον περιορισμό της κατανάλωσης πετρελαίου και ρεύματος για θέρμανση και φωτισμό. Αλλά και για την λειτουργία εγκαταστάσεων απολύτως αναγκαίων, όπως τα αντλιοστάσια της ΔΕΥΑΚ. Η μείωση των δαπανών αφενός, αλλά και η μείωση των επιπτώσεων της εκπομπής καυσαερίων στην κλιματική αλλαγή καθιστούν για εμάς την επίλυση του προβλήματος της ενέργειας στρατηγικό στόχο ύψιστης σημασίας.

Θα χρησιμοποιήσουμε χρηματοδοτικά εργαλεία για να προωθήσουμε δράσεις και έργα. Όπως επίσης θα διασφαλίσουμε την άψογη λειτουργία των υπηρεσιών ώστε γρήγορα και χωρίς εμπλοκές να έχουμε την εισαγωγή της καινοτομίας στον τομέα της ενέργειας στον δήμο μας.

Πρέπει να αναφερθούμε και σε μια ακόμη διεκδίκηση του δήμου Καστοριάς στην οποία θα είμαστε όχι απλά μαχητικοί, αλλά ανυποχώρητοι. Το Πανεπιστήμιο. Το σχέδιο Αθηνά όπως προτείνεται από το υπουργείο μιλά για πέντε τμήματα πανεπιστημίου και τη δημιουργία σχολής στην Καστοριά. Θα είμαστε οι πρώτοι που θα δώσουμε λύσεις για την στέγαση και δεν θα συμβιβαστούμε με τίποτα λιγότερο.

Επειδή από την μια δεν θα ήθελα να σας κουράσω, από την άλλη όμως πρέπει να μιλήσουμε συγκεκριμένα, μιας και σας ζητώ την εμπιστοσύνη σας όχι μόνο στο πρόσωπό μου αλλά και στο όραμά μας για τον δήμο Καστοριάς, όλα τα παραπάνω αποτελούν τους βασικούς άξονες του στρατηγικού μας σχεδιασμού. Στο σημείο αυτό θα γίνει μια πιο τεχνική παρουσίαση ώστε να παρουσιάσουμε το σχέδιο δράσης μας.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του προγράμματος, που θα παρουσιαστεί σε επόμενο χρόνο, καθώς και τα εξειδικευμένα προγράμματα σε βασικούς τομείς, που θα εκδοθούν στη συνέχεια θα αποτελέσουν ένα συμβόλαιο για μας, ανοικτό όμως για διάλογο και δημοκρατική πρόταση ανάληψης ευθύνης προς τους δημότες Καστοριάς. Και σας υπόσχομαι πως οι εκλογές θα αποτελέσουν το μήνυμα της δημοκρατικής νομιμοποίησης για την εφαρμογή του προγράμματός μας.

Σας είπα ήδη πολλά. Και μέσα σας θα αναρωτιέστε φαντάζομαι, με ποιόν τρόπο μπορούν αυτά τα νέα άπειρα παιδιά να ανταποκριθούνε στην πρόκληση που λέγεται αναγέννηση του δήμου Καστοριάς; Σας απαντώ. Κανείς δεν γεννήθηκε έμπειρος. Δεν μπορούμε να υποσχεθούμε ότι θα αλλάξουμε τα πάντα από τη μια μέρα στην άλλη.

Έχουμε όμως ένα συγκεκριμένο σχέδιο, το οποίο βασίζεται σε πραγματικά δεδομένα, και είναι υλοποιήσιμο. Με απλά λόγια, θα εκμεταλλευτούμε κάθε πόρο και κάθε χρηματοδοτική ευκαιρία, κάθε πρόγραμμα στο οποίο θα έχουμε δικαίωμα να συμμετέχουμε, όντας ανταγωνιστικοί, εκμεταλλευόμενοι τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, τα οποία μέχρις στιγμής παραμένουν αναξιοποίητα.

Ο τρόπος με τον οποίο θα εργαστούμε θα έχει διπλή εστίαση. Το εσωτερικό και το εξωτερικό περιβάλλον του οργανισμού που λέγεται δήμος Καστοριάς και τα νομικά του πρόσωπα. Εκμεταλλευόμενοι αναλύσεις και μελέτες που αποτυπώνουν την υφιστάμενη κατάσταση, επικαιροποιώντας με πιο πρόσφατα δεδομένα, θα αναδείξουμε τα δυνατά και τα αδύναμα σημεία, όπως επίσης τις ευκαιρίες και τις απειλές για τον δήμο Καστοριάς.

H εκμετάλλευση των φυσικών μας πόρων, η ενεργοποίηση των δυνατοτήτων μας και η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, ευχής έργον και εκείνων που έχουν φύγει στο εξωτερικό για μια καλύτερη τύχη, θα συνοδεύονται από συστηματική επιστημονική έρευνα που θα βοηθά τη σωστή επιλογή και αφομοίωση της τεχνολογίας και θα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την τοπική ανάπτυξη.

Άλλη σημαντική μας αρχή είναι να το μην κοιτάζουμε πίσω, να μην εστιάζουμε στο παρελθόν και να κατακρίνουμε τους προηγούμενους. Αυτό το αφήνω σε όσους δεν έχουν να προτείνουν κάτι οπότε αναγκαστικά καταφεύγουν στην εύκολη λύση της «καμένης γης».

Όμως, οφείλουμε να μαθαίνουμε από τα λάθη και τα σωστά του παρελθόντος. Έτσι θα συνεχίσουμε τα καλώς κείμενα και θα απομακρυνθούμε από τα κακώς κείμενα, αποφεύγοντας εκούσια ή ακούσια λάθη άλλων διοικήσεων. Κι όχι μόνο δεν θα στρουθοκαμηλίσουμε, αλλά θα μάθουμε από καλές πρακτικές άλλων δήμων.

Υπάρχουν έξυπνες πόλεις που εκμεταλλεύονται χρηματοδοτικές ευκαιρίες για να απολαμβάνουν οι δημότες σύγχρονες υπηρεσίες. Υπάρχουν πόλεις βιώσιμες σε ό,τι αφορά την αστική κινητικότητα, όπου οι δημότες μπορούν να κυκλοφορούν ανεμπόδιστα. Όπου πεζοί και ποδήλατα είναι ασφαλείς. Και το πιο σημαντικό, άνθρωποι με κινητικά προβλήματα -σε αναπηρικά αμαξίδια ή τυφλοί- μπορούν να κυκλοφορούν χωρίς προβλήματα και χωρίς να νιώθουν αποκλεισμένοι.

Όλα αυτά τα βλέπουμε να συμβαίνουν και σε κοντινούς δήμους. Δεν χρειάζεται να πάμε μακριά...
Δεν είναι δυνατό να είναι τουριστική πόλη τα Τρίκαλα και νούμερο ένα προορισμός για τα Χριστούγεννα. Λεωφορεία να φεύγουν για τα Τρίκαλα από την Καστοριά και όχι το ανάποδο. Θα μάθουμε λοιπόν από πετυχημένα παραδείγματα Δήμων στα μέτρα μας.

Άλλοι μπορεί να αναρωτιέστε, πως μπορεί αυτή η γυναίκα με καμία εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση να ανταποκριθεί στις μεγάλες απαιτήσεις της θέσης του δημάρχου και μάλιστα σε μια τόσο δύσκολη εποχή; Και εγώ σας ρωτώ, τι είναι αυτό που κάνει έναν πετυχημένο δήμαρχο; Είναι τα πολλά χρόνια εμπειρίας στα κοινά;

Δεν φτάνει να είσαι 40 χρόνια δημότης Καστοριάς, να έχεις πτυχία και μεταπτυχιακά, να έχεις επαγγελματική εμπειρία και επιτυχία σε διάφορες θέσεις, κοινωνική επιτυχία, ευαισθησίες για τον πλησίον; Να ξέρεις από γούνα, από επιχειρήσεις, από τουρισμό και να συμμετέχεις ενεργά σε συλλογικότητες της πόλης σου; Μήπως υπάρχει κάποια σχολή που να βγάζει πετυχημένους δημάρχους; Μήπως να μην εκλέγονται και να έχουν μόρια όπως στον ΑΣΕΠ;

Δήμαρχος είναι ο ικανός, ο άξιος, ο αμερόληπτος, που όπως διαχειρίζεται το σπίτι του, το νοικοκυριό του, την επιχείρησή του, την δουλειά του, τον κοινωνικό του περίγυρο, έτσι μπορεί και να διαχειριστεί και το μεγάλο μας σπίτι, τον δήμο Καστοριάς. Είναι ο άνθρωπος που μπορεί να αναλάβει ευθύνες και να θυσιάσει πολλές φορές την προσωπική του ζωή και την οικογένεια του για το καλό των συνδημοτών του, των συμπολιτών του, των συνανθρώπων του. Είναι αυτός που θα αντιπροσωπεύσει άξια τους Καστοριανούς.

Άλλοι μπορεί να αναρωτιέστε: Μπορεί μια γυναίκα να διαχειριστεί όλα αυτό το σύνθετο και απαιτητικό αντικείμενο, τα προβλήματα του δήμου Καστοριάς; Όσες είστε γυναίκες γνωρίζετε ότι δεν είμαστε το αδύναμο φύλο. Η γυναίκα είναι πολυμήχανη, και πολυπράγμων γιατί υπηρετεί ταυτόχρονα πολλούς ρόλους, μητέρα, σύζυγος, αδελφή, φίλη, σύντροφος, εργάτρια, θεραπευτής, κυματοθραύστης, πυροσβεστήρας, διαμεσολαβητής. Είναι ο άνθρωπος που εμπιστευόμαστε, και γνωρίζουμε πως θα μας συμπαρασταθεί αλλά και θα σταθεί ακλόνητη στις δυσκολίες.

Κι όσοι δεν είστε γυναίκες, πάλι γνωρίζετε ότι δεν είμαστε το αδύναμο φύλο. Στον πόλεμο του σαράντα, η γυναίκα της Πίνδου κουβάλησε στην πλάτη της πολεμοφόδια και λαβωμένους στρατιώτες. Όμως, στ’ αλήθεια δεν πιστεύω πως το ότι είμαι γυναίκα με κάνει να διαφέρω από τους συν-υποψηφίους μου. Το ότι είμαι αυτή που είμαι με κάνει ικανή για να αναλάβω αυτή την θέση ευθύνης. Και δεσμεύομαι δημόσια πως θα υπηρετήσω την θέση αυτή, αν με εμπιστευτείτε, όπως θα φρόντιζα το σπίτι μου και την οικογένειά μου. Η ψήφος μας είναι σημαντική, ίσως το μοναδικό μας όπλο, δεν θα βάλουμε τις προσωπικές σχέσεις και αλληλο-εξαρτήσεις πάνω από το μέλλον της πόλης μας.

Ο γερμανός ποιητής & φιλόσοφος Βόλφγκανγκ Γκαίτε έγραψε ότι στο βασίλειο των ιδεών, όλα εξαρτώνται από τον ενθουσιασμό. Στον πραγματικό κόσμο, όλα στηρίζονται στην επιμονή. Σας διαβεβαιώνω ότι έχουμε και τα δύο, και ενθουσιασμό και επιμονή. Σας καλώ να επιλέξετε αυτούς που θα είναι άξιοι, ικανοί, ενθουσιώδεις και επίμονοι ώστε να διαχειριστούμε με αποτελεσματικότητα τα προβλήματά μας και να αναδείξουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, γιατί η πόλη και τα χωριά μας πρέπει να πάψουν να φυλλορροούν και οι νέοι άνθρωποι να ονειρεύονται τη ζωή τους στον τόπο τους. Για όλα αυτά σας ζητώ να στηρίξετε εμένα και την ομάδα μου, ανθρώπους που δεσμευτήκαμε καταρχήν μεταξύ μας και τώρα δημόσια σε όλη την κοινωνία πως θα κάνουμε όσα επιτρέπουν οι δυνάμεις μας και θα υπερβάλουμε εαυτόν για να είμαστε συνεπείς και να συνεχίσουμε να σας κοιτάμε στα μάτια.

H δουλειά που ζητούμε να αναλάβουμε γνωρίζουμε ότι δεν θα είναι εύκολη και πως δεν έχουμε περιθώριο να αποτύχουμε. Δε δικαιούμαστε παράταση χρόνου από τη σημερινή γενιά στο βωμό της μελλοντικής προοπτικής. Έχει το δικαίωμα και τη δυνατότητα ο καστοριανός λαός να βελτιώσει τώρα τη ζωή του και την υποχρέωση να θεμελιώσει ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά του.

Θα ήθελα να κλείσω με μια ιστορία από αυτές που μας συγκινούν και μας αλλάζουν, κι αποτέλεσε για εμένα αφορμή για σκέψη και με βοήθησε να πάρω αυτή τη δύσκολη απόφαση της συμμετοχής στα κοινά.  Ήταν ένας ηλικιωμένος δάσκαλος και ένας νεαρός μαθητής του. Επειδή όσα έλεγε στον μαθητή του, ήταν τόσο σοφά, ο νεαρός θέλησε να τον δοκιμάσει και κάπου να τον πιάσει αδιάβαστο. Σκέφτηκε λοιπόν να πιάσει μια πεταλούδα με το χέρι του και να ρωτήσει τον δάσκαλό του, αν αυτό που κρατούσε στην παλάμη του ήταν ζωντανό ή πεθαμένο.

Ο μαθητής ήξερε ότι αν ο δάσκαλός του απαντούσε ότι η πεταλούδα ήταν ζωντανή τότε, θα έσφιγγε το χέρι του και θα την σκότωνε. Αν ο δάσκαλός του απαντούσε ότι η πεταλούδα ήταν πεθαμένη, τότε, θα άνοιγε το χέρι του και θα την άφηνε ζωντανή να πετάξει. Με τον τρόπο αυτό θα έδειχνε σε όλους πως είχε ξεπεράσει σε σοφία τον δάσκαλό του. Έπιασε λοιπόν μια πεταλούδα και αφού την έκλεισε στην παλάμη του ρώτησε τον δάσκαλό του. Δάσκαλε είναι ζωντανή ή πεθαμένη; Κι ο σοφός δάσκαλος απάντησε: Είναι στο χέρι σου…

Διδασκόμενοι λοιπόν από την σοφία των μεγαλύτερων σας λέω ότι οι τύχες μας είναι στα χέρια μας. Η επιτυχία μας, είναι στο δικό σας χέρι. Στηρίξτε μας!
Ελάτε να μετουσιωθούμε σε ενέργεια για τον Δήμο Καστοριάς.


2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος17/3/19

    Καλή επιτυχία κυρία Σπύρου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος17/3/19

    Επιτέλους! Μια Καστοριανή με ρεαλισμό και παρρησία στο τιμόνι του Δήμου! Και μόνο που συγκρότησε τέτοια Ομάδα, συνδυάζοντας την πείρα των μεγαλυτέρων με τον ενθουσιασμό των νεοτέρων μετράει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ