31.1.20

Εξεύρεση συγγενών των Ελλήνων πεσόντων του Ελληνο-Ιταλικού πολέμου

Την συνδρομή των δημάρχων για την εξεύρεση συγγενών των Ελλήνων πεσόντων του Ελληνο-Ιταλικού πολέμου κατά το έπος 1940-41 στη Βόρεια Ήπειρο, προκειμένου να προβούν στην αναγνώριση της ταυτότητας τους, ζητά με επιστολή του προς τους δήμους ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Κασαπίδης.
Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο πνεύμα της διμερούς συμφωνίας Ελλάδας – Αλβανίας για την αναζήτηση των 7.976 Ελλήνων πεσόντων κατά το έπος 1940 – 41 στη Βόρεια Ήπειρο. Στο πλαίσιο της συμφωνίας αυτής, καταβάλλεται προσπάθεια αναζήτησης και ταυτοποίησης των οστών από ειδικές υπηρεσίες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Σκοπός της Περιφέρειας είναι η συμβολή της στον εντοπισμό των συγγενών των 897 δυτικομακεδόνων νεκρών ηρώων που αγωνίστηκαν γενναία αλλά έμειναν άταφοι ή πρόχειρα θαμμένοι σε ομαδικούς τάφους ή σε οστεοφυλάκια.
Ζητήθηκε, λοιπόν, από τους δήμους να προβούν σε έρευνα στους καταλόγους των δημοτολογίων τους για τον εντοπισμό και την ενημέρωση των συγγενών 1ου και 2ου βαθμού των πεσόντων σχετικά με την προσπάθεια αυτή, κατά την οποία απαιτείται η λήψη δείγματος αίματος από τους ενδιαφερόμενους (συγγενείς των πεσόντων).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ