19.1.17

«Καλό θα είναι να το εξηγήσει ο ίδιος ο δήμαρχος Καστοριάς»


ragoutsaria carnaval katoria


«Διότι, πρέπει με κάποιο τρόπο να εξηγηθεί, ποιος μπορεί να είναι ο λόγος που όταν πριν λίγα χρόνια, αναρτήθηκε επιγραφή με την ονομασία «Καστοριανό Καρναβάλι» στην είσοδο της οδού Μητροπόλεως, επιτέθηκαν όχι μόνο οι διάφοροι σύλλογοι, που έφεραν στην πόλη κάτι παράξενους σλαβοειδείς χορούς και στολές, (και τα πλασάρουν σαν καστοριανή παράδοση). Αλλά «παρεμπιπτόντως» και το... “Ουράνιο Τόξο”, που αντιστάθηκε στην προσπάθεια κατάργησης της ονομασίας «Ραγκουτσάρια», και επαναφοράς της πραγματικής ονομασίας «Καστοριανά Καρναβάλια»!

Και πώς εξηγείται, το “Ουράνιο Τόξο” να ενοχλείται μόνο για την πόλη, για την ονομασία «Καστοριανά Καρναβάλια», υποστηρίζοντας φανατικά ότι ονομάζονται «Ραγκουτσάρια», και να μην ενοχλείται από τα καρναβάλια του Τοιχιού, του Αποσκέπου, των Αμπελοκήπων, της Πολυκάρπης, του Μακροχωρίου, του Μαυροχωρίου ή του Άργους Ορεστικού, που όλα αυτά ονομάζονται καρναβάλια, και όχι «ραγκουτσάρια»;

Καλό θα είναι να το εξηγήσει ο ίδιος ο δήμαρχος Καστοριάς, ή καλύτερα οι αντιδήμαρχοί του».



Σχετικά:

2 σχόλια:

  1. Αναγνώστης19/1/17

    Πάντα οι εικόνες σου, αλλά αυτή είναι... όλα τα λεφτά!Και το σπουδαιότερο αποδεικνύει πανηγυρικά πως καμία σχέση δεν έχουν τα ραγκουτσάρια με τα καρναβάλια της πόλεως Καστοριάς. Δεν τα υποτιμούμε, αλλά καμία σχέση δεν έχουν, γιατί πρόκειται για μια παντελώς ξένη με την πόλη εικόνα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος20/1/17

    Ζήτω, λοιπόν, τα "Αργείτικα Ραγκουτσάρια"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ