5.12.17

Εν συντομία



⬛    Την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί η αφή των φώτων του χριστουγεννιάτικου δένδρου στο πάρκο ολυμπιακής φλόγας υπό τους ήχους του  μουσικού συγκροτήματος Kings οι οποίοι έκαναν την εμφάνιση τους το καλοκαίρι του 2012 με το πρώτο τους single “Για μια φορά” και ακολούθησε το “Όπου με πας” που τους οδήγησε στην κορυφή των charts.

⬛    Η πρόοδος υλοποίησης του επιχειρησιακού προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 βρέθηκε στο επίκεντρο της 3ης συνεδρίασης της επιτροπής Παρακολούθησης, που έγινε στις 29 Νοεμβρίου 2017, στην Καστοριά. Κατά τη συνεδρίαση έγινε επισκόπηση της γενικότερης πορείας του προγράμματος και του βαθμού επίτευξης των επιμέρους στόχων τόσο σε επίπεδο προγραμματισμού, όσο και σε επίπεδο αξόνων προτεραιότητας που συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, όσο και από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο για το διάστημα αυτό.

⬛   Συνεδρίασε στις 28/11/2017 η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν: α) Έγκριση του διαγωνισμού για την ανάθεση της σύμβασης του έργου: ΣΑΕΠ 541 «Συντήρηση εθνικού οδικού δικτύου της ΠΕ Καστοριάς έτους 2017»,  β) Έγκριση πρακτικού δημοπρασίας του έργου: «Αντιπλημμυρική προστασία ποταμού Αλιάκμονα στην περιοχή Γέφυρας Ποριάς» Π.Ε. Καστοριάς και γ) Έγκριση ή μη πρακτικού που αφορά διακήρυξη του διαγωνισμού για την προμήθεια υλικών διαγράμμισης για την διαγράμμιση οδών του επαρχιακού οδικού δικτύου της Π.Ε. Καστοριάς για το έτος 2017, ποσού 55.000,00 €.

⬛    Συνελήφθησαν στις 22 Νοεμβρίου σε περιοχή της Καστοριάς, δύο ημεδαποί ένας άνδρας 38 χρονών και μια γυναίκα 32 χρονών, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Μετά από κατάλληλη αξιοποίησης στοιχείων σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ.Ε όχημά τους, βρέθηκαν 2 ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 40 κιλών και 500 γραμμαρίων, τις οποίες κατείχαν από κοινού και μετέφεραν προς το εσωτερικό της χώρας. 

⬛   Μετά από πρόσκληση και σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Παιδείας & Πολιτισμού  του δήμου Καστοριάς, η ομάδα του WWF Ελλάς  «Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης»  θα βρίσκεται στην Καστοριά  την Πέμπτη 7 και την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου  όπου  σχολεία, παιδιά και γονείς μπορούν να επισκέπτονται την πρωτότυπη κινητή έκθεση και να συμμετέχουν σε βιωματικές, εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Η κινητή έκθεση για τη βιώσιμη διατροφή θα βρίσκεται  στο Ενυδρείο Καστοριάς.

⬛   Λόγω μη απαρτίας, δεν συνεδρίασε  την Τρίτη 28 Νοεμβρίου το δημοτικό συμβούλιο Καστοριάς. Μερικά από τα θέματα προς συζήτηση, τα οποία πλέον θα συζητηθούν στην επόμενη συνεδρίαση,  ήταν: 
-Αντικατάσταση μέλους του Δ.Σ. του Μπαϊρακτάρειου ωδείου. 
-Επιβολή τελών, δικαιωμάτων και εισφορών οικ. έτους 2018. 
-Επικαιροποίηση του κανονισμού λειτουργίας του χριστουγεννιάτικου πάρκου: «Ο Αι Βασίλης των ευχών». Καθορισμός τελών για την ενοικίαση των οικίσκων. Καθορισμός χρόνου λειτουργίας. 
-Έγκριση δαπάνης για την προμήθεια-τοποθέτηση των φωτογραφιών της συλλογής Λ. Παπάζογλου σε ειδικά πλαίσια για την μόνιμη έκθεσή τους στο αρχοντικό Βέργου. 
-Έγκριση δράσης της αντιδημαρχίας Τουρισμού στην Θεσ/νίκη εν όψει του εορταστικού δωδεκαημέρου. Έγκριση δαπανών μετάβασης αντιδημάρχου. 
-Καθιέρωση 24ωρης απασχόλησης, Σαββατοκύριακων και εξαιρέσιμων ημερών, υπαλλήλων των υπηρεσιών καθαριότητας και Πρασίνου, και των υπαλλήλων της διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών για το έτος 2018.
-Έγκριση δαπάνης εκτύπωσης λευκώματος για την ζωή και τη δράση συγγραφέως- λαογράφου Ιφιγένειας Διδασκάλου.
-Κατανομή πιστώσεων στις σχολικές επιτροπές από τους ΚΑΠ 2017, για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολικών κτηρίων και αποζημίωση σχολικών τροχονόμων. 
-Αναγνώριση οφειλής και αποτίμηση αυτής σε χρήμα, των μέσων ατομικής προστασίας και υγείας (παροχή γάλακτος) των εργαζομένων στον δήμο Καστοριάς.

⬛   Συνεδρίασε στις 27 Νοεμβρίου το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Άργους Ορεστικού. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν: 
-Επιβολή τελών και δικαιωμάτων για το έτος 2018. 
-Έγκριση των έργων: «Αποκατάσταση καταστρώματος δημοτικών οδών και ασφαλτόστρωση νεοδιανοιχθέντων» και «Κατασκευή διαδρομών-κάγκελων ασφαλείας-διαμορφώσεις πρανών στο κατασκηνωτικό κέντρο Βογατσικού». 
-Έγκριση μετακίνησης δημάρχου χωρίς προηγούμενη έγκριση του Δ.Σ. και εκ νέου μετακίνησης του. 
-Έγκριση διενέργειας δαπανών και ψήφιση διάθεσης των αντίστοιχων πιστώσεων για την επιχορήγηση εκκλησιαστικών νομικών προσώπων. 
-Έγκριση τροποποίησης της εσωτερικής διαρρύθμισης του κτηρίου Βρεφονηπιακού σταθμού Άργους Ορεστικού με στόχο την λειτουργία του ως αμιγώς Βρεφικού σταθμού.

⬛   Οι εκλογές του συλλόγου των Φίλων του Περιβάλλοντος που ήταν προγραμματισμένες να γίνουν στις 26 Νοεμβρίου, ανεβλήθησαν.

⬛   Η γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα Δόξας Αμπελοκήπων πραγματοποίησε τον επίσημο χορό της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ