6.7.18

Εν συντομία




⬛   Εγκρίθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης η χρηματοδότηση των έργων: α) Εργασίες, επισκευές και συντήρηση του δημοτικού σταδίου Άργους Ορεστικού ύψους 182.190, 58 ευρώ. β) Κατασκευή ξύλινου δαπέδου κλειστού γυμναστηρίου Μεσοποταμίας ύψους 92.000 ευρώ.

⬛   Με το αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ. Αναστάσιο συναντήθηκε  η βουλευτής του ΣυΡιζΑ Καστοριάς κ. Ολ. Τελιγιορίδου, με τον οποίο είχε εποικοδομητική συζήτηση για την «ανάπτυξη των σχέσεων ειρήνης και φιλίας των βαλκανικών λαών», όπως δήλωσε η βουλευτής.

⬛   Με μια ανακοίνωση-πρόκληση το «Ουράνιο Τόξο» κάνει λόγο για θετικά βήματα μετά τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ, αφού για πρώτη φορά η Ελλάδα αναγνωρίζει τη μακεδονική γλώσσα και την μακεδονική ταυτότητα. Σε ένα σημείο της ανακοίνωσης επισημαίνει ότι η Ελλάδα θα γίνει μια ευρωπαϊκή χώρα μόνο όταν αναγνωρίσει την «σύγχρονη μακεδονική εθνική ταυτότητα» και προσθέτει ότι μέχρι τότε «η εθνική Μακεδονική μειονότητα θα συνεχίσει τον αγώνα της».

⬛   Ολοκληρώθηκε το έργο «Συντήρηση του δρόμου από Βυσσινιά προς Άγιο Αντώνιο», όπου πραγματοποιήθηκαν εργασίες ασφαλτόστρωσης, συνολικού μήκους 2,2 χλμ. με συνολικό προϋπολογισμό  250.000,00€.

⬛    Επίσκεψη κλιμακίου βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και η κ. Μ.Αντωνίου, πραγματοποιήθηκε σε Φλώρινα, Πρέσπες και Έδεσσα, με επικεφαλής τον γραμματέα πολιτικής επιτροπής Λευτέρη Αυγενάκη, στον απόηχο των τελευταίων γεγονότων της υπογραφής συμφωνίας με τη πΓΔΜ. Οι βουλευτές της Ν.Δ. τόνισαν μεταξύ άλλων ότι «η συμφωνία που υπεγράφη με την πΓΔΜ είναι μια κακή και μη αποδεκτή συμφωνία που θίγει τα εθνικά συμφέροντα. Καμία υπογραφή δεν πρόκειται να σβήσει την Ιστορία μας». 

⬛   Την Δυτική Μακεδονία εκπροσώπησε ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Τουρισμού και Εμπορίου Παναγιώτης Κώττας, στο 2ο Ελληνορωσικό Τουριστικό Φόρουμ, που διεξήχθη στη Χαλκιδική.

⬛  Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας/Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και εκπρόσωποι εμπλεκόμενων φορέων (stakeholders) του έργου Ecowaste4food, που έχει ενταχθεί και συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Interreg Europe, παρευρέθηκαν στην συνάντηση των εμπλεκόμενων φορέων που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΠΤΑΔΜ στην Κοζάνη.

⬛   Στο δημοτικό κάμπινγκ Νεστορίου θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2019, η διεθνής τουριστική εκδήλωση «FIM-Motocamp 2019», της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μοτοσικλέτας η οποία γίνεται κάθε χρόνο σε διαφορετική χώρα.

⬛   Δημοσιεύθηκε η 1η Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος  για την υποβολή προτάσεων στις δράσεις 19.2.4 και 19.2.6 (παρεμβάσεις δημοσίου χαρακτήρα) στο πλαίσιο του τοπικού προγράμματος CLLD / LEADER της ΟΤΔ Αναπτυξιακής Καστοριάς ΑΕ ΟΤΑ. Η πρόσκληση έχει αναρτηθεί στις ιστοσελίδες α)  ankas.gr και β) agrotikianaptixi.gr. Ημερομηνία λήξης ηλεκτρονικής υποβολής αίτησης στήριξης: 13-7-2018 Πληροφορίες τηλ. τηλ: 2467083441.

⬛    Τον αντιπεριφερειάρχη και τον δήμαρχο Καστοριάς επισκέφτηκε η ομάδα κωπηλασίας του πανεπιστημίου Grand Valley των ΗΠΑ η οποία επέλεξε την πόλη της Καστοριάς ενόψει της προετοιμασίας της για τους διεθνείς αγώνες του Λονδίνου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ