13.7.18

Δήλωση της κ. Ολυμπίας Τελιγιορίδου για την αναβάθμιση των ΤΕΙ

Όπως είχε δεσμευτεί η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έγινε η συγκρότηση της ακαδημαϊκής επιτροπής για τη συγχώνευση του ΑΕΙ-ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας. Στόχος του υπουργείου είναι η αναβάθμιση των ΤΕΙ σε πανεπιστημιακά τμήματα. Τα τρία τμήματα ΤΕΙ της Καστοριάς θα γίνουν πανεπιστημιακά και σε συνεννόηση με την εκπαιδευτική κοινότητα για την Καστοριά προτείνεται και η δημιουργία τέταρτου πανεπιστημιακού τμήματος.
Τα όσα ακούγονται για υποτιθέμενη πρόταση κατανομής σχολών από την κυβέρνηση για την συγχώνευση ΑΕΙ και ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας είναι αναληθή. Αυτή την στιγμή υπάρχουν μόνο οι προτάσεις καθηγητών που μάλιστα διαφέρουν και μεταξύ τους. Την απόφαση θα την πάρει το υπουργείο Παιδείας. Εμείς ανοίγουμε σχολές όπως το τμήμα Εμπορίου που έκλεισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Σχέδιο "Αθηνά" που κατέστρεφε την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Καστοριά , όπως έκανε η Ν.Δ. δεν θα υπάρξει. Έχουν γνώση οι φύλακες.
Ολυμπία Τελιγιορίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ