8.2.19

Εν συντομία



Ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κ. Σωτήριος Αδαμόπουλος ανακοίνωσε την κάθοδό του στις προσεχείς δημοτικές εκλογές για το αξίωμα του δημάρχου Καστοριάς. «Μετά από πολύ σκέψη και εκτιμώντας τις τεράστιες δυνατότητες που έχει ο δήμος μας για πρόοδο και ανάπτυξη, αποφάσισα να θέσω τον εαυτό μου υποψήφιο για τον δημαρχιακό θώκο της Καστοριάς», δήλωσε μεταξύ άλλων.

⬛ Εγκρίθηκε προς χρηματοδότηση η πρόταση που κατατέθηκε από την Κοινωφελή Επιχείρηση Ορεστειάς του Δήμου Καστοριάς σχετικά με την ίδρυση νέων τμημάτων βρεφικής, παιδικής και βρεφονηπιακής φροντίδας, με σκοπό την ίδρυση ενός νέου βρεφικού τμήματος, 8 ατόμων, στον ήδη υφιστάμενο βρεφικό σταθμό. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 21.320,84 €.

  Η διαφύλαξη και η προστασία του περιβάλλοντος είναι ο στόχος της ένταξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020, τεσσάρων έργων συνολικού προϋπ/σμού 15.285.998,50€. Μεταξύ αυτών και η «Αποχέτευση ακαθάρτων υδάτων οικισμού Νεστορίου», προϋπολογισμού 1.522.321,59 €.

⬛  Στην Κοζάνη θα βρεθεί στις 10 Φεβρουαρίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου θα είναι ο βασικός ομιλητής της κοινής εκδήλωσης που διοργανώνουν από κοινού, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, οι 4 νομαρχιακές επιτροπές στη Δυτική Μακεδονία (Γρεβενά, Κοζάνη, Καστοριά και Φλώρινα).

⬛  «Από τα χρόνια του ΠΑΚ στην Γερμανία και του ΠαΣοΚ από την ίδρυσή του, ιδεολογικά και πολιτικά είμαι αμετακίνητος στον χώρο αυτό και τιμώ και θα τιμώ την πορεία και τους αγώνες που δώσαμε με όλους όσοι πίστεψαν σε μια καλύτερη και δικαιότερη Ελλάδα και στις αναπτυξιακές δυνατότητες της Καστοριάς», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Φίλιππος Πετσάλνικος.

⬛  Σε 18 πόλεις επεκτείνεται το δίκτυο φυσικού αερίου, με στόχο την παροχή πρόσβασης σε φθηνότερη ενέργεια για νοικοκυριά, επαγγελματίες και βιομηχανίες, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ). Η ανάπτυξη των δικτύων θα ξεκινήσει από το Καρπενήσι, την Άμφισσα, τη Θήβα, τη Λειβαδιά, τη Λαμία, τη Χαλκίδα, τη Βέροια, την Αλεξάνδρεια Ημαθίας, τα Γιαννιτσά, την Κατερίνη, τις Σέρρες, το Κιλκίς και την Ορεστιάδα, την Καβάλα, την Κομοτηνή, τη Δράμα, την Ξάνθη και την Αλεξανδρούπολη.

⬛  Ημερίδα με θέμα «Παθήσεις του θυρεοειδούς αδένα», θα πραγματοποιηθεί στις 9 Φεβρουαρίου στις 10:30 στα ΚΑΠΗ Καστοριάς. Το θέμα θα αναλύσει ο ενδοκρινολόγος  π. Φιλώτας Ταλίδης.

⬛  Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, το μήνα Ιανουάριο του έτους 2019, βεβαιώθηκαν μεταξύ άλλων και 252 παραβάσεις. Μεταξύ αυτών: 170 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα, 26 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη) και 11 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση.

⬛  Αναρτήθηκαν στον πίνακα ανακοινώσεων της ΔΑΟΚ Καστοριάς, η κατάσταση πληρωμής των δικαιούχων στην ολοκληρωμένη διαχείριση των καπνών έτους 2014, για την Π.Ε. Καστοριάς. Πληροφορίες τηλ. 2467350318.

⬛  Στις 10 Φεβρουαρίου στις 12:00  ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς θα κόψει την βασιλόπιτα στο εκθεσιακό κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει και η παρουσίαση του δημιουργικού της 44ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας.

⬛  Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς θα κόψει την βασιλόπιτα στις 10 Φεβρουαρίου στις 12:00 στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Άργους Ορεστικού.

⬛  Ο τρόπος που θα αντιμετωπιστούν από την κυβέρνηση οι ρυθμίσεις των κόκκινων δανείων, θα κρίνει και το εάν οι τράπεζες θα χρειαστούν νέα κεφάλαια, άφησε να εννοηθεί μιλώντας στην Βουλή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης. Στόχος είναι να μην επιβαρυνθούν εκ νέου οι φορολογούμενοι, σημείωσε.

⬛  Η παιδική παράσταση «Ο πρίγκιπας Λεμονής και η όμορφη Κρεμμύδω» από το Θέατρο του Βορρά, θα ανεβεί στο πολιτιστικό κέντρο Άργους Ορεστικού στις  9 Φεβρουαρίου στις 18:15. Τιμή εισιτηρίου  9,00 €.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ