1.3.19

Χρυσοδάκτυλοι [συνέχεια - II]



Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας "Καστοριανής Εστίας" «δικαιώθηκε ο Δήμος Καστοριάς στην προσφυγή που έκανε σε δεύτερο βαθμό στην επιτροπή του άρθρου 152 κατά της απόφασης του Γ.Γ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την χορήγηση άδειας λειτουργίας του εστιατορίου της Μαυριώτισσας σε ιδιώτη. Και αναγνώρισε ότι το κτήριο ανήκει αποκλειστικά στην κυριότητα του Δήμου».





Διοικητικά η υπόθεση έχει λυθεί υπέρ του Δήμου Καστοριάς. Απομένει βέβαια να αποφανθούν και τα Δικαστήρια για το ιδιοκτησιακό. Όπως και η τοποθέτηση του γραφείου τύπου της Ι. Μονής / Ι. Μητροπόλεως Καστοριάς, που υπενθυμίζεται ότι κατακεραύνωνε στο όνομα της... καταλλαγής, όσους προέβαλλαν την είδηση.

Σκόπιμο είναι να υπάρξει και ενημέρωση για όσα αποκάλυψε στο άρθρο του ο κ. Μανώλης Κοττάκης ["εδώ"], σχετικά με φιλοσκοπιανή κίνηση τοποθέτησης ηγουμένου... "Μακεδόνα" σε μονή της Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς· κίνηση στην οποία φαίνεται να αντέδρασε μόνο ο μ. μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος.


Φωτογραφία: Rogier van der Weyden (Ρόχιερ φαν ντερ Βάιντεν) 1399-1464, Λεπτομέρεια από την Αποκαθήλωση (1438). Μουσείο του Πράδο (Museo del Pradο) Ισπανίας.



Επιλογή σχετικών αναρτήσεων:

3 σχόλια:

  1. Ιωσήφ Χατζητιμοθέου [fb]1/3/19

    Ο καθένας γνωρίζει ότι μια διοικητική επιτροπή δεν έχει την αρμοδιότητα να κρίνει ποιος είναι και ποιος δεν είναι ιδιοκτήτης ενός ακινήτου. Αυτό το κάνουν μόνο τα Δικαστήρια, στα οποία ο Δήμος Καστοριάς δεν έχει προσφύγει μέχρι σήμερα. Η απόφαση της επιτροπής, την οποία δεν δημοσιεύετε, περιορίστηκε μόνο ως προς το ζήτημα αν την άδεια λειτουργίας τη χορηγεί ο Δήμαρχος ή η υφιστάμενη υπηρεσία του. Για την πληρότητα της ενημέρωσης καλείστε να δημοσιεύσετε και την άποψη του πολίτη που ταλαιπωρεί ο Δήμος Καστοριάς τους τελευταίους δέκα μήνες, την ώρα που στον ίδιο επίμαχο χώρο λειτουργούν άλλα δυο καταστήματα, χωρίς μισθωτήριο από το Δήμο αλλά από το Σύλλογο Φίλων Περιβάλλοντος και με άδεια της δημοτικής αρχής. Τι γίνεται με τα άλλα δύο καταστήματα; Δεν είναι δημοτικά; Δεν είναι μέσα στο ''δημοτικό χερσολίβαδο'';

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εν προκειμένω, αυτό για το οποίο ενημερώνει η ΟΔΟΣ, είναι για την τύχη και την προστασία της συγκεκριμένης δημοτικής περιουσίας, που ανήκει στον καστοριανό λαό.
      Δηλαδή μία απλή δημοτική τουριστική ψησταριά, που την έκτισε ο Δήμος Καστοριάς, και αίφνης διεκδικείται χωρίς λόγο από την Εκκλησία ως… βακούφι.

      Διαγραφή
  2. Ελένη1/3/19

    Η Ρωσική Πρεσβεία τι έχει να πει, για τον αυτοαποκαλούμενο "Μακεδόνα Ηγούμενο";
    http://www.odos-kastoria.gr/2008/03/blog-post_09.html
    Τελικά, ο Μακαριστός Μητροπολίτης ΜΑΣ ΕΣΩΣΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ