12.6.20

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης στη Σιάτιστα


Συνοδευόμενος από την κ. Μαρία Αντωνίου

Ο υπουργός εκτός των άλλων επισκέφθηκε
και επιχείρηση της περιοχής που αντιμετωπίζει
προβλήματα ρευστότητας λόγω της πανδημίας



«Στήριξη του κλάδου εκτροφής γουνοφόρων ζώων
με τρία εκατομμύρια ευρώ»

Διήμερη επίσκεψη στην ΠΕ Κοζάνης πραγματοποίησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης. Η πρώτη ημέρα της επίσκεψης του υπουργού ξεκίνησε από το Δήμο Βοΐου και τη Σιάτιστα, και συγκεκριμένα με επίσκεψη στην επιχείρηση [.....]. Τον υπουργό υποδέχθηκε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης και ο δήμαρχος Βοίου Χρήστος Ζευκλής.
Στη συνέχεια ο υπουργός βρέθηκε στο Βουδούρειο πολιτιστικό κέντρο Σιάτιστας από όπου εξήγγειλε μέτρα στήριξης των εκτροφέων γουνοφόρων ζώων. Συγκεκριμένα σε δηλώσεις του πριν την επίσημη ανακοίνωση είπε: 
«Η επίσκεψή μου σήμερα εδώ, ειδικά στη Σιάτιστα, είναι πολύ στοχευμένη και έχει ένα πολύ συγκεκριμένο αντικείμενο: Αυτό είναι το πως θα ενισχύσουμε ως πολιτεία, τη συνέχιση εκτροφής γουνοφόρων ζώων, που αποτελεί μια πολύ σημαντική και κρίσιμη δραστηριότητα για την περιοχή. Εξ αιτίας του κορωνοϊού υπάρχουν σημαντικές επιπτώσεις, κυρίως γιατί σε διεθνές επίπεδο έχουν σταματήσει οι πλειστηριασμοί. Αυτό έχει δημιουργήσει προβλήματα ρευστότητας και σε μια πολύ μεγάλη παραγωγική μονάδα της περιοχής που είναι η [.....], αλλά και έχει δημιουργήσει ζητήματα ενίσχυσης των παραγωγών, προκειμένου να συνεχίσουν να παράγουν. Αυτά τα θέματα θα αντιμετωπίσουμε. Το πρώτο θέμα, είμαστε σε μια αναλυτική συζήτηση για να βρούμε τα κατάλληλα εργαλεία, ενίσχυσης της ρευστότητας της συγκεκριμένης επιχείρησης. Για το δεύτερο ζήτημα θα ανακοινώσω την οικονομική ενίσχυση των εκτροφέων απ' ευθείας μέσα από την διαδικασία των κρατικών ενισχύσεων , προκειμένου να μπορέσουν να συνεχίσουν την παραγωγή. Το κριτήριο θα είναι ενιαίο και θα συνδέεται με τον αριθμό των ζώων. Διαφανές κριτήριο με το οποίο θα γίνει η ενίσχυση, θα ανακοινωθεί το ποσό και θα αποτελέσει ένα σημαντικό βοήθημα για τα προβλήματα των εκτροφέων αυτή τη στιγμή».


Η κυρία Μαρία Αντωνίου

Στην εκδήλωση στο Βουδούρειο μίλησαν ο δήμαρχος Βοΐου Χρήστος Ζευκλής, ο περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης, η υπεύθυνη του γραφείου του πρωθυπουργού Μαρία Αντωνίου και ο πρόεδρος του Συνδέσμου εκτροφέων γουνοφόρων ζώων Σάκης Λάγγας. Ο υπουργός Μάκης Βορίδης είπε πως θα δοθεί για το τρίμηνο αναστολής των δημοπρασιών 3,5 ευρώ ανά δέρμα και συνολικά πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ στον κλάδο.

Πηγή: kozanilife.gr & sierra fm 

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος13/6/20

    Επιτέλους κάποτε πρέπει η Καστοριά να απογαλακτιστεί από το κοστοβόρο και αιματηρό γουνεμπόριο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ