18.6.17

Λόγος & Αντίλογος

Είπαν... και ακροβολισμοί

-Συναπτή (δέηση) στην θεία λειτουργία: Τά καλά και συμφέροντα ταις ψυχαίς ημών...Πολλοί επικαλούνται αυτήν την δέηση, για να σχολιάσουν ειρωνικά ή να κακοχαρακτηρίσουν τους κινουμένους από ιδιοτέλεια πλεονέκτες της κοινωνίας. όμως η δέηση αυτή αναπέμπεται, για να μας βοηθήσει ο Θεός σε ό,τι είναι πνευματικώς ωραίο και ωφέλιμο (ψυχωφελές) για τη σωτηρία της ψυχής και δεν έχει σχέση με τα υλικά αγαθά.

-Η συνθηματική δήλωση του πρωθυπουργού άμα τή αναχωρήσει για Κούβα, με άρωμα Τσε μου θύμιζε τον έφηβο της ΚΝΕ του 1980-1990. Μας είπε ο πρωθυπουργός ότι η Ελλάδα (άκουσον, άκουσον!) εμπνέεται από τις αρχές και αξίες του Τσε Γκεβάρα. Έτσι, φαίνεται, ερμήνευσε και τον Πρόεδρο Ομπάμα στην ομιλία του -εγκώμιο- της αρχαίας ελληνικής Σκέψης, του ελληνικού Πολιτισμού και του Παρθενώνα.

-"Κ". Κραύγαζε η εικόνα του Πρωθυπουργού τον επαρχιώτικο ναρκισσισμό του..."Όλα επιτρέπονται στους έτσι αντιλαμβανομένους τη θέση τους.

-Χαμηλό το επίπεδο των δικών μας στην υποδοχή του Προέδρου των Η.Π.Α. εν κραυγαλέα αντιθέσει με τον κον Ομπάμα, ο οποίος σοβαρός, άψογος, αρχοντικός και ανθρώπινος πρόσφερε σ' εμάς και στους διεθνείς ακροατές του την ευγενική του αναφορά στο αρχαίο ελληνικό παρελθόν της λάμψης και του φωτός, έτσι όπως το σπούδασε στα περιώνυμα σχολεία της Δύσης.

-Από τον Στάλιν μέχρι τον Καντάφι (τώρα και τον κ. Erdojan), ένας εσμός δικτατόρων θέτει πάντα σε κίνδυνο την παγκόσμιο Ειρήνη.

-Ο Λαός έχει μεν Μνήμη και Κρίση και Σκέψη, όμως δεν είναι δύσκολο να τον παραπλανήσεις (όρα και 2015). Έχει πλούσια "πείρα", όμως παραμένει παιδί απαίδευτο, άρα ακόπως διαχειρίσιμο. Αρκούν οι υποσχέσεις και ένα...ρουσφετάκι, για να τον εξαπατήσεις.

-Σύμφωνα με το ως άνω νόημα, για την αστάθμητη συμπεριφορά του λαού στις εκλογές, θυμίζω το τραγουδάκι: Πέρκα είμαι, πιάνομαι, χάνος είμαι, χάνομαι, ή, γύλος είμαι, τους γελώ, και το δόλωμα κρατώ.

-Διερωτήθηκε συνομιλητής στο ΣΚΑΪ. Τί θα γίνει με την σιωπηλή κοινωνία; Η απάντησή μου: Ίδωμεν λίαν προσεχώς. Πάντως, δεν είμαστε αντάρτες του Τσε, να καίγουμε την Αθήνα!

-Στο βιβλίο: Πολυτεχνείο, "Αντίστασις", παραμύθια και αλήθειες του Μάνου Χατζιδάκη αναφέρεται: Η κυβέρνηση Σπύρου Μαρκεζίνη "εξήγγειλε" διεξαγωγήν φοιτητικών εκλογών με πρώτο βήμα τήν συγκρότηση προσωρινών επιτροπών υπό αριστούχων (!) φοιτητών… Φαντασθείτε το delirium (ντελίριο) κοινώς αντράλα που υπέστη ο υπουργός κ. Μπαλτάς με το άκουσμα για αριστούχους!

Ευχαριστώ για την φιλοξενία 
Λάζαρος Γ. Νικηφορίδης


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 15 Δεκεμβρίου 2016, αρ. φύλλου 864


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ