15.3.19

Πρόσωπα 2018: Ανέστης Αγγελής [4]


ODOS newspaper of Kastoria
ΟΔΟΣ 3.1.2019 | 967


Ανέστης Αγγελής

Πότε με το ένα και πότε με το άλλο



[-] Ο δήμαρχος Καστοριάς κ. Ανέστης Αγγελής μέσα στο 2018, δηλαδή την τελευταία χρονιά πριν τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2019, δεν πέρασε απαρατήρητος. Ούτε αλώβητος από τις κριτικές, των αναγνωστών και φίλων της ΟΔΟΥ που εκφράζουν παράπονα, κυρίως για το γεγονός ότι στα χρόνια της δημαρχίας του, δεν αντιλήφθηκαν οτιδήποτε πραγματικά σοβαρό να έχει γεννηθεί και να εξελίσσεται στην Καστοριά, αλλά και τον Δήμο πιο γενικά.

Οι αναγνώστες στόχευσαν κυρίως στο 2018, δεδομένου ότι οι πιο υπομονετικοί απ’ αυτούς, έλπιζαν πώς σαν παλαίμαχος και έμπειρος πολιτικός, ο δήμαρχος Καστοριάς θα φρόντιζε εντός του λήγοντος έτους να ξεκινήσει μια σειρά έργων, όχι απαραίτητα μεγάλων, αλλά έστω άμεσου αντίκτυπου στην καθημερινότητα των πολιτών. Των πολιτών που απεγνωσμένα χρειάζονται σημάδια και εφόδια.

Βέβαια τους τελευταίους μήνες, όπως αρκετοί αναγνώστες σημειώνουν, ο δήμαρχος Καστοριάς κ. Ανέστης Αγγελής, εξήγγειλε (συνεπής στην παράδοση όλων των προηγούμενων δημάρχων), την ανέγερση πνευματικού κέντρου στην περιοχή της λεωφόρου των Κύκνων. Αυτή την φορά με χρήματα της κληρονομιάς Ζήση Παπαλαζάρου.

Όμως ανεξάρτητα από το γεγονός ότι η προοπτική φαντάζει ασθενική –στην περίπτωση που δεν επαληθευθεί το σενάριο να μην γίνει τίποτε σημαντικό και απλά να σπαταληθούν οι πόροι της κληρονομιάς Παπαλαζάρου και η πόλη να συνεχίσει να μένει χωρίς πνευματικό κέντρο, αλλά με ένα ακόμη κουφάρι– διάχυτη είναι η αίσθηση ότι η συγκεκριμένη εξαγγελία περισσότερο μοιάζει με ευχή και όχι με κάτι το επικείμενο.

Επίσης στο δεύτερο εξάμηνο του 2018, ύστερα και από τα επίμονα δημοσιεύματα της ΟΔΟΥ, για τον κάπως σκανδαλιστικό τρόπο με τον οποίο μια λάθος καταχώρηση στο Εθνικό Κτηματολόγιο, σχετικά με το δημοτικό εστιατόριο της Μαυριώτισσας, κόντεψε να διαμορφώσει χωρίς αντιστάσεις ιδιοκτησιακά τετελεσμένα, μέσα από μια διαδικασία εκμισθώσεως, όχι ασυνήθιστη σ’ αυτές τις καταστάσεις προς δημιουργία εντυπώσεων και τετελεσμένων, είναι γεγονός ότι ο δήμαρχος Καστοριάς, μοιάζει να αντιδρά, στην σωστή κατεύθυνση, υπέρ των συμφερόντων του Δήμου Καστοριάς.

Μέσα στο 2018 όμως υπήρξαν πολλές αφορμές και ευκαιρίες που ο δήμαρχος Καστοριάς φρόντισε να μην ξεχαστεί από τους κατοίκους και δημότες.

Πότε με την... διθυραμβική ανακοίνωση ότι ένα... μεγάλο (!) δημοτικό έργο και συγκεκριμένα η αναπαπαλαιωμένη μεγάλη βρύση της Κορησού έγινε επιτέλους πραγματικότητα· πότε με την υποδοχή μελών της κινεζικής διπλωματικής αποστολής και κινέζων οικονομικών παραγόντων στο δημαρχείο και την πανηγυρική ανακοίνωση ότι ο Κινέζος Δράκος της παγκόσμιας οικονομίας δείχνει σοβαρό ενδιαφέρον από την Κίνα (με αγάπη) για την Καστοριά, για το διαμετακομιστικό εμπόριο (!), τις... επενδύσεις (!), τον τουρισμό (!) και την μεταλαμπάδευση (;) της αειφόρου καστοριανής επιχειρηματικότητας (!)· πότε με το μάλλον επιδερμικό ενδιαφέρον για την υπόθεση Αρχιτεκτονικής για την οποία δήλωσε, ότι «επιβάλλεται ΤΩΡΑ να υλοποιηθεί»· πότε για την μόλυνση του δικτύου ύδρευσης του Δισπηλιού εξ αιτίας ανθρώπινης αμέλειας (;)...

Πότε ακόμη και (πάλι!) με τον Άγιο Μηνά που ανακίνησε εκ νέου θέμα παραχώρησης του δημοτικού οικοπέδου της λεωφόρου Κύκνων στην Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς για να ανεγερθεί νέος, καθώς ο παλιός και υπάρχων προφανώς (τους) πέφτει λίγος και ταπεινός· πότε τέλος με την απίστευτη γκάφα να συναντηθεί με αντιπροσωπεία της θρησκευτικής αιρέσεως «Μουν» που όχι μόνο δεν εκπροσωπείται στην ελληνική ή ευρωπαϊκή πραγματικότητα, αλλά αποτελεί περιθωριακή κίνηση που κρύβει την παραθρησκευτική της δομή και παρουσιάστηκε ως κίνημα για την ειρήνη στα Βαλκάνια· πότε με το ένα και πότε με το άλλο, και με την αμφιβολία που επιτρέπει ο ίδιος σχετικά  με τυχόν νέα υποψηφιότητά του στις δημοτικές εκλογές, δεν έπαψε καθόλου μέσα στο 2018 να υπενθυμίζει στους δημότες. Την παρουσία και την απουσία του φυσικά.

Γι’ αυτό και οι αναγνώστες δεν μπόρεσαν να τον ξεχάσουν.


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 3 Ιανουαρίου 2019, αρ. φύλλου 967


Σχετικά:

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος15/3/19

    Ένας ο Βούδας της Ραφήνας,κι ένας ο Βούδας της Καστοριάς. ..

    Έρρωσθε οι γαληνότατοι

    Δημήτριος Αγιασοφίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ