16.5.23

ΟΔΟΣ: «Τιτιβίσματα»

 
ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς


Ευχαριστώ τους πολίτες της Καστοριάς για τη θερμή υποδοχή! Είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για το πώς οραματιζόμαστε την Ελλάδα του 2030. Για το πώς θα κάνουμε τις ζωές σας καλύτερες, βελτιώνοντας τους μισθούς, φτιάχνοντας ένα καλύτερο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ενισχύοντας την Παιδεία.
Κ. Μητσοτάκης | twitter


Κάποιος θα πρέπει να τους σκουντήξει εκεί στην Νέα Δημοκρατία που μοιάζουν να έχουν μεθύσει από την αμεριμνησία της Καστοριάς.


Τα  ευχαριστήρια   (αναρτήσεις στο twitter) του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, στην πραγματικότητα εκδηλώνουν δύο, ασύμβατα με την δημοκρατία και την πραγματικότητα στοιχεία: Ευχαριστώντας τον λαό (τους πολίτες) της Καστοριάς για την «θερμή του υποδοχή», αποκαλύπτει ότι ενδέχεται να μην έχει επαφή με την πραγματικότητα. Κάτι που αναπόφευκτα σημαίνει ότι ο πρωθυπουργός της χώρας, υποφέρει από την νόσο των καθεστωτικών. Και ότι δεν βλέπει παρά μόνο σε ακτίνα λίγων μέτρων. 

Αλλιώς δεν εξηγείται πώς είναι δυνατό, νέος ακόμη άνθρωπος, να κάνει λόγο για θερμή υποδοχή των πολιτών της Καστοριάς, ενώ αυτοί που ήταν συγκεντρωμένοι στην ολιγόλεπτη διέλευσή του από την πόλη της Καστοριάς ήταν οι ίδιοι οι συνοδοί του και κομματικά στελέχη όπως και ελάχιστοι πολίτες. Μερικές δεκάδες άτομα. Αν αυτή η κατάσταση δεν προβλημάτισε και δεν απασχολεί τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργό της χώρας, που οι προσλαμβάνουσες παραστάσεις του, τον έπεισαν για το ακριβώς… αντίθετο, πρόκειται για μια καθόλου ευχάριστη κατάσταση. Προπαντός για την Καστοριά. Καθώς με απάθεια και χωρίς αντανακλαστικά, με μια πολιτικής φύσεως αναισθησία και αδιαφορία, η κυβέρνηση δείχνει να μην ενδιαφέρεται για τον τόπο και ότι η ηγεσία της έχει απομακρυνθεί από τον λαό της Καστοριάς.

Το δεύτερο στοιχείο που προέκυψε από την σχετική του ανάρτηση στο twitter είναι πώς δεν αποκλείεται ο πρωθυπουργός τελικά να γνωρίζει και να επικροτεί όλο αυτό τον συνωστισμό των μη αποτελεσματικών έως και ανικάνων στα δημόσια αξιώματα της Καστοριάς. Και τον εμφύλιο σπαραγμό των πολιτευτών που ανταγωνίζονται σε πολύ χαμηλό επίπεδο άμιλλας. Διότι πολύ απλά, με τις έριδές τους, αφήνουν ήσυχους την κυβέρνησή του και τον ίδιο. Και δεν τους παρενοχλούν με αιτήματα και προτάσεις για την διάσωση και ανάπτυξη του τόπου. Εν των μεταξύ καθώς οι πολιτευόμενοι επαιτούν την αχλύ της κομματικής ή προσωπικής του εύνοιας, τους και δεν προβάλλουν αιτήματα για την Καστοριά, τους είναι και αυτοί απόλυτα βολικοί. 

Τόσες πολιτικές αερολογίες —όπως γι’ αυτές για το βλέμμα στο 2030 «Για το πώς θα κάνουμε τις ζωές σας καλύτερες, βελτιώνοντας τους μισθούς, φτιάχνοντας ένα καλύτερο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ενισχύοντας την Παιδεία» αναγγέλλοντας την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Καστοριάς, αλλά και κόβοντας κάθε συζήτηση για την τριτοβάθμια Εκπαίδευση στην Καστοριά στην οποία κλείνουν τα δημοτικά σχολεία— είχαν χρόνια να ακουστούν.

Τέσσερα χρόνια μετά το 2019, αναφέρθηκε σε ένα σχέδιο με περισσότερα από 380 έργα, συνολικού προϋπολογισμού πάνω από 4 δισ. ευρώ, τα οποία υλοποιούνται ή δρομολογούνται. Και τα οποία, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την Καστοριά, κανείς δεν γνωρίζει. Εκτός από την περίφημη σήραγγα της Κλεισούρας που ως τούνελ δεν έχει φως στην άκρη του για την Καστοριά, αλλά για την Πτολεμαΐδα και μόνο, αυτή είναι η πραγματικότητα. 

Κάποιος θα πρέπει να τους σκουντήξει εκεί στην Νέα Δημοκρατία που μοιάζουν να έχουν μεθύσει από την αμεριμνησία της Καστοριάς. Να τους θυμίσει ότι δεν βλάπτει αλλά ίσως ωφελεί να δείξουν την έξοδο σε όλα τα πρόσωπα που ευθύνονται για το διαρκές της κατρακύλισμα. 

Διαφορετικά, έστω κι αν η μονοεδρική πλέον Καστοριά, δύσκολα θα χαθεί για το κόμμα αυτό, οι «πολίτες» τους οποίους ευχαρίστησε ο θεσμικός και κεντροδεξιός νηφάλιος κ. Κ. Μητσοτάκης, στις επόμενες εκλογές κιόλας είτε θα εκφραστούν μέσω της αποχής, είτε μέσω της κατακραυγής σε επιλογές του δημοκρατικού περιθωρίου.

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 16 Φεβρουαρίου 2023, αρ. φύλλου 1162.

Σχετικά:

13 σχόλια:

  1. Ανώνυμος16/5/23

    Το Κάστρο φαίνεται να έπεσε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19/5/23

      Κάποτε ξυπνάνε και τα γίδια!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος22/5/23

      Τα γίδια απολαμβάνουν ύπνον μακάριον.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος16/5/23

    "Ευχαριστώ τους πολίτες της Καστοριάς για τη θερμή υποδοχή! Είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για το πώς οραματιζόμαστε την Ελλάδα του 2030. Για το πώς θα κάνουμε τις ζωές σας καλύτερες, βελτιώνοντας τους μισθούς, φτιάχνοντας ένα καλύτερο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ενισχύοντας την Παιδεία."
    -Είναι προκλητικός. Τελεία και παύλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/5/23

      Παιδιά, πάρτε το διαβατήριο. Μεταναστεύουμε.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος16/5/23

      Στην Αλβανία μπορείς να μεταναστεύσεις με την ταυτότητα.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος16/5/23

    Ο κ. Μητσοτάκης ξέρει ότι η έδρα είναι δική του. Το μόνο που δεν μπορεί να επιβάλλει είναι να κερδίσει τις εκλογές η εκλεκτή του. Σ΄ αυτό το θέμα βέβαια προσπάθησε να τη βοηθήσει με τη θέση στο άχρηστο πρωθυπουργικό γραφείο και την επιλογή των συνυποψηφίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19/5/23

      Αν ήταν τόσο σίγουρος δεν θα ξαναερχόταν στην Καστοριά.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος22/5/23

      Η βοήθεια στην εκλεκτή απέδωσε καρπούς!

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος16/5/23

    Ακόμα και αν έλεγε, "ψηφίστε με κορόιδα", τα κορόιδα θα χαίρονταν με τον χαρακτηρισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19/5/23

      Τα κορόϊδα κατάλαβαν ότι είναι κορόϊδα.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος22/5/23

      Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι τα κορόιδα θα χαίρονταν με τον χαρακτηρισμό.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος22/5/23

      Η βοήθεια προς την εκλεκτή απέδωσε καρπούς.

      Διαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ