29.5.23

ΟΔΟΣ: Политбюро

 
ΟΔΟΣ εφημερίδα της Καστοριάς


Ο μητροπολίτης Καστοριάς δεν πήρε την ευθύνη είτε της επιμονής, είτε της ανασκευής των απόψεών του.



«Στόχος της Ρωσίας είναι να σταματήσει τον ανώτατο αρχηγό της Κόλασης, όποιο όνομα και αν χρησιμοποιεί αυτός, Σατανάς, Εωσφόρος ή Ιμπλίς. Τους Δυτικούς τους τρέχουν τα σάλια στο σαγόνι από την εξαχρείωση. Τα όπλα του Σατανά είναι περίτεχνα ψέματα. Το δικό μας όπλο είναι η αλήθεια. Η Ρωσία έχει την ικανότητα να στείλει όλους τους εχθρούς μας στην πύρινη Γέεννα».
Ντμίτρι Μεντβέντεφ 
πρώην πρόεδρος της Ρωσίας 


Η επαναφορά της ανύπαρκτης ανάγκης για την ανέγερση ναού -παγκαριού στην είσοδο της Καστοριάς, και δη...  «βυζαντινού» το Σωτήριο 2022 [σχετικά "εδώ"], μια κακή ιδέα που προφανώς κάποιοι εμφύσησαν στον μητροπολίτη Καστοριάς κ. Καλλίνικο, χωρίς όμως αυτός να αναθεωρήσει αν και, προφανώς αντιλήφθηκε ότι στην συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων και των εκλεγμένων και εφήμερων αξιωματούχων της περιοχής, δεν είναι δημοφιλής και δεν γίνεται αποδεκτή η πρότασή του, δείχνει να γίνεται από μια άλλη πόρτα. Ίσως την πίσω ή την πλαγία. Αρχίζει δε να αποκαλύπτει τους κύκλους που επηρεάζουν –ενημερωτικά πάντα– τον επίσκοπο. Διότι πριν λίγο καιρό αλλά και προχθές, δημοσιεύθηκαν και αναρτήθηκαν κείμενα υπέρ της κακής και προπαντός διχαστικής αυτής ιδέας.
 
Σημειώνεται πως παρά το γεγονός ότι τουλάχιστον δύο συμπολίτες, με έγκριτο και επίσης επώνυμο τρόπο και με άρθρα τους στην ΟΔΟ (αρχικά ο κ. Νικόλαος Καραμανίδης και στην συνέχεια ο ευρισκόμενος σε προχωρημένη ηλικία κ. Αθανάσιος Μπατσόπουλος: "εδώ" & "εδώ"), συμπολίτες με δημοκρατικό φρόνημα, ποιότητα και προοδευτικές ιδέες αλλά και σεβασμό στην παράδοση, απευθύνθηκαν στον επίσκοπο, ευθέως, δημόσια και με επιχειρηματολογία κατά της πρότασής του, χωρίς αυτός ωστόσο να καταδεχθεί να τους απαντήσει [σχετικά "εδώ"]. 
 
Δεν πήρε την ευθύνη είτε της επιμονής, είτε της ανασκευής των απόψεών του. Αν και ισχυριζόταν αρχικά ότι εφ’όσον «υπήρχε έστω και ένας με αντίθετη γνώμη» δεν θα υπέβαλε ποτέ την πρότασή του, δεν θεώρησε ότι είναι πατρικό, δεοντολογικό καθήκον και υποχρέωσή του, όταν με τις πράξεις και προτάσεις του έχει προκαλέσει αναστάτωση στην κοινωνία, να αρμόζει να απαντήσει, δημόσια ή και ιδιωτικά αν δεν επιθυμεί δημόσια στους απλούς (;) πολίτες. Είτε επιμένοντας και αναλαμβάνοντας τις τυχόν ευθύνες από ένα ρήγμα, είτε υποχωρώντας. 
 
Δεν τοποθετήθηκε και πάλι, μέχρι που πρόσφατες παρεμβάσεις, ενυπόγραφη από τον κ. Γεώργιο Αλεξίου, αλλά και κάποιων ανωνύμων που υπογράφουν ως... «Υπερασπιτές της πίστεως και της πατρίδας», που αναρτήθηκαν σε ιστοσελίδες ενημέρωσης για θέματα κυρίως τοπικού ενδιαφέροντος, επαναφέρεται η ίδια κακή ιδέα. Και αυτή την φορά έστω και έμμεσα με αιχμές και βολές για την Καστοριά. 

Καθώς δεν κρύβεται η απαρέσκεια και ένας έμμεσος σαρκασμός των συντακτών για το έθος μερικών να αποκαλούν την Καστοριά «βυζαντινή αρχόντισσα» και για το ότι οι βυζαντινές εκκλησίες της και το βυζαντινό μουσείο βρίσκονται μέσα στην πόλη της Καστοριάς, κατά την γνώμη του κρυμμένα όλα αυτά. Που όπως επίσης αναφέρεται, δεν επισκέπτονται οι γηγενείς κάτοικοι. Για να μην αναφερθούν κάποια γραφικά από τους ανώνυμους "Υπερασπιστές" μας, όπως «τέτοια είναι η κατάντιά μας, τόσο τραγική που δεν είμαστε άξιοι ούτε έναν ναό να εγείρουμε στον Άγιο Μηνά», «ο διάβολος καραδοκεί, έχει απλώσει τα δίχτυα του παντού». 
Μήπως και ο Ιμπλίς;
 
Και προτείνουν να γίνει η Καστοριά... άνω-κάτω. Με μια ακόμη εκκλησία... «βυζαντινή», και με μια εικόνα να μεταφέρουν θαυματουργά για αυθόρμητο και προσοδοφόρο προσκύνημα από το παλιό κέντρο της ανηφορικής παλιάς Καστοριάς σε ρόλο Κάαμπα. Και να μπει στο πάρκο της Ολυμπιακής Φλόγας τόπος λατρείας κάτι σαν το τζαμί Μασγίντ αλ-Χαράμ στη Μέκκα. 

Να γίνει η Καστοριά Μέκκα του θρησκευτικού... τουρισμού και να δημιουργηθεί ΙΚΕ, ευλαβών και τόπος συνάθροισης. Ώστε μετά να βγαίνουν φωτισμένοι ιεράρχες όπως ο επίσκοπος της γειτονικής Κοζάνης –που κάθε λίγο και λιγάκι πετάει και από μια χαρακτηριστική ατάκα– να ζητούν καλύπτρες, να μην κυκλοφορούν άσεμνα προπαντός οι πιστές. Και προκαλούν τους βιαστές τους.




Το Πολίτμπιρο (Политбюро) ήταν το πολιτικό γραφείο της κεντρικής επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης. Υπήρξε το ανώτατο πολιτικό σώμα διαμόρφωσης και άσκησης της κυβερνητικής πολιτικής του ΚΚ. Στην φωτογραφία ο Μιχαήλ Γκορμπατσώφ (1931-2022).
Πύρινη Γέεννα: βιβλική περιοχή που αναφέρεται στην Παλαιά Διαθήκη ως η τιμωρία μετά θάνατον.
Ιμπλίς: ο αρχηγός των διαβόλων στο Ισλάμ. 
Κάαμπα: οικοδόμημα από γρανίτη μέσα στο τέμενος Μασγίντ αλ-Χαράμ στη Μέκκα που φυλάττει το Μαύρο Λίθο (θεωρείται υπόλειμμα μετεωρίτη).


Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις10 Νοεμβρίου 2022, αρ. φύλλου 1148.


Επιλογή σχετικών αναρτήσεων:

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος30/5/23

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος30/5/23

    Ο Άγιος Καστορίας ξεκίνησε άσχημα την παρουσία του στο τοπικό θρησκευτικό πρατήριο μεταποίησης της ελπίδας και του φόβου. [....]
    Έρρωσθε
    Δημήτριος Αγιασοφίτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος31/5/23

    Η εμμονή σας να συγκρίνετε τους τοπικούς άρχοντες με τους σοβιετικούς ηγέτες εκτος απο αστοχη είναι τουλαχιστον ύποπτη. Οι κύριοι του δημαρχείου είναι νεοφιλελεύθεροι και μπορούν να συγκριθούν με τον Πινοσετ που ξεπούλησε την χώρα στα ξένα μονοπώλια και στην τοπική ολιγαρχία ενώ οι σοβιετικοί ηγέτες ήταν μια ομαδα άχρηστων αγραμματων που κατέστρεψαν τη χώρα λόγω ανικανότητας. Και στις δύο περίπτωσης η καταπίεση χρησιμοποιήθηκε για να καταπατηθεί η αντίσταση του λαού. Στην πόλη μας δεν χρειάζονται αυτοί οι μέθοδο γιατι δεν αναμένεται αντίσταση λόγω του ότι o πολίτης τους ψηφίζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ