4.11.17

Αποφάσεις ένταξης έργων συλλογής και επεξεργασίας λυμάτων

Τις αποφάσεις ένταξης τεσσάρων έργων που αφορούν στη βελτίωση της διαχείρισης των λυμάτων υπέγραψε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα έργα:

• Έργα προσαγωγής και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Άργους Ορεστικού, προϋπολογισμού 5.185.483,86 €

• Εξωτερικό δίκτυο μεταφοράς ακαθάρτων οικισμού Κρόκου στην εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων περιοχής Κοζάνης, προϋπολογισμού 532.520,33 €

• Αναβάθμιση στην εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Πτολεμαϊδας 3.951.612,91 €

• Εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων και κεντρικός αποχετευτικός αγωγός Αιανής δήμου Κοζάνης 2.117.669,53 €

Τα έργα αφορούν στην κατασκευή νέων δικτύων, στην αναβάθμιση και στον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων με στόχο αφενός την αποτελεσματική διαχείριση των αστικών λυμάτων και αφετέρου την προστασία των υδάτινων αποδεκτών και την περιβαλλοντική αναβάθμιση.

Τα έργα εντάσσονται στο ΕΠ Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020 και ειδικότερα στο ποσό που εκχωρήθηκε από το ΕΠ ΥΜΕΠΕΡΑΑ στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Ο προϋπολογισμός της κατασκευής των έργων καλύπτεται από εθνικούς πόρους και πόρους του Ταμείου Συνοχής της Ε.Ε.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ