20.1.19

Ανακοινώσεις για τα επεισόδια και τα χημικά στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία

Γενική γραμματεία πρωθυπουργού: «Δυστυχώς, για άλλη μία φορά, τον τόνο στο συλλαλητήριο έδωσαν ακραία στοιχεία και μέλη της Χρυσής Αυγής που στη προσπάθειά τους να εισβάλουν στη Βουλή με κουκούλες, πέτρες, ξύλα και ρόπαλα, επιτέθηκαν κατά αστυνομικών, στέλνοντας δεκάδες τραυματίες σε νοσοκομεία.
Στη δημοκρατία μας η ελεύθερη έκφραση των πολιτών αποτελεί αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα. Ακόμη και αυτών που επιθυμούν να την καταλύσουν, γιατί όπως λένε, πιστεύουν ότι «η δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία». Την ίδια στιγμή, όμως, αποτελεί καθήκον και υποχρέωση, όσων πιστεύουμε και υπηρετούμε τη δημοκρατία, να μην τους το επιτρέψουμε. Να τους απομονώσουμε και να τους καταδικάσουμε απερίφραστα».

Ανακοίνωση της ΕΛΑΣ: «Για το σημερινό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος η Ελληνική Αστυνομία σχεδίασε και έλαβε αυξημένα μέτρα τάξης, ασφάλειας και τροχαίας, προκειμένου να διασφαλίσει το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώσουν, να αποτρέψει έκνομες και παράνομες ενέργειες σε βάρος τους και να διαφυλάξει την έννομη τάξη. Κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου οργανωμένες ομάδες ατόμων επιτέθηκαν επανειλημμένα και με ιδιαίτερη σφοδρότητα κατά των αστυνομικών δυνάμεων, με πέτρες, σίδερα, καδρόνια, φωτοβολίδες, εμπρηστικές μολότοφ κ.α. επικίνδυνα αντικείμενα, με σαφή πρόθεση να διασπάσουν τη διάταξη των δυνάμεων και να εισβάλουν στους χώρους του κοινοβουλίου. Ενδεικτικό της βιαιότητας και της σφοδρότητας των επιθέσεων είναι το γεγονός του τραυματισμού δέκα αστυνομικών, οι οποίοι διακομίστηκαν στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών. Σε όλες τις περιπτώσεις οι αστυνομικές δυνάμεις ενήργησαν σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και τις υπηρεσιακές εντολές, επέδειξαν ψυχραιμία και επαγγελματισμό και κάνοντας χρήση των ενδεδειγμένων μέσων απώθησης, απέκρουσαν αποτελεσματικά τις επιθέσεις, αποτρέποντας με τον τρόπο αυτό τις προθέσεις των οργανωμένων αυτών ομάδων».

Ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας: «Η κυβέρνηση-κουρελού του κ. Τσίπρα έδειξε σήμερα το πιο σκοτεινό και αυταρχικό της πρόσωπο. Πανικόβλητοι μπροστά στην οργή των Ελλήνων και χωρίς καμία σοβαρή αφορμή, έριξαν μεγάλες ποσότητες χημικών για να διαλύσουν τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που συγκεντρώθηκαν από όλη την Ελλάδα για να διαδηλώσουν ειρηνικά εναντίον της επιζήμιας Συμφωνίας των Πρεσπών. Οι κ. Γεροβασίλη και Παπακώστα πρέπει να ντρέπονται και οφείλουν σήμερα κιόλας να παραιτηθούν».

ΚΙΝΑΛ: Δήλωση Εύης Χριστοφιλοπούλου, υπεύθυνης Εσωτερικών & Προστασίας του Πολίτη του Κινήματος: «Θαύμα! Θαύμα! Τα ΜΑΤ και τα χημικά που θα καταργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ στρέφονται εναντίον πολιτών και παιδιών. Αυταρχισμός και καταστολή πέρα από κάθε όριο».

4 σχόλια:

  1. Meropi Soti [fb]20/1/19

    Παντού την Χρυσή Αυγή βλέπουν... μεγάλη ντροπή. Δημοκρατία δεν υπάρχει. Είναι αστεία ακόμη και η λέξη... πια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος20/1/19

      Οι άνθρωποι τελούν εν αφασία.

      Είναι τέτοια η ιδεοληπτική τους παράκρουση ώστε και η λέξη ακόμα "πατριώτης" [όταν δεν αφορά γνωστούς κομμουνιστές πχ Μαν. Γλέζος...] παθαίνουν βαρειάς μορφής αλλεργία.

      Αλλά τα ψωμιά τους είναι ευτυχώς λίγα [υπομονή μέχρι το Μάη!]


      ΥΓ. Συγχαρητήρια στης Κυρίες Γεροβασίλη και Παπακώστα για τη σημερινή τους συμμετοχή στο υπερθέαμα με τις δοκιμέςς καπνογόνων πάνω στη διαδήλώση. Νομίζω θα ξεπεράσουν σε επιδόσεις τον παντελώς άχρηστο Τόσκα!

      α υ τ ό χ θ ω ν

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος20/1/19

      #και η λέξη ακόμα#
      Διορθωση:
      και στο άκουσμα ακόμα της λέξης "πατριώτης"

      α υ τ ο χ θ ω ν

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος21/1/19

    Η Χούντα δεν τελείωσε το 73!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ