19.1.19

Turandot: απ' ευθείας από το Teatro Massimo



ΖΩΝΤΑΝΤΑ | ΤΩΡΑ
Η απ' ευθείας αναμετάδοση ολοκληρώθηκε στις 00:36.  
Αποσπάσματα από την χθεσινή παράσταση παρατίθενται πιο κάτω

Η Turandot του Giacomo Puccini, απόψε στις 21:30, απ' ευθείας από το Teatro Massimo.

Turandot: Tatiana Melnychenko
Altoum & Principe di Persia: Antonello Ceron
Timur: Simon Orfila
Calaf: Brian Jagde
Liù: Valeria Sepe
Ping: Vincenzo Taormina
Pang: Francesco Marsiglia
Pong: Manuel Pierattelli
Mandarino: Luciano Roberti






Η παράσταση είναι συμπαραγωγή με την Badisches Staatstheater Karlsruhe και το Teatro Comunale di Bologna.





Η τελευταία όπερα που συνέθεσε ο Τζιάκομο Πουτσίνι, το αριστούργημα του. Ολοκληρώθηκε και παρουσιάστηκε μετά το θάνατο του με διευθυντή ορχήστρας τον Αρτούρο Τοσκανίνι στη Σκάλα του Μιλάνου στις 25 Απριλίου 1926.

Ο Πουτσίνι δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει την Τουραντώ. Τις δύο τελευταίες σκηνές της όπερας συμπλήρωσε ο συνθέτης Φράνκο Αλφάνο βασιζόμενος σε προσχέδιά του. Το αποτέλεσμα περιέκοψε σημαντικά ο αρχιμουσικός Αρτούρο Τοσκανίνι, που διηύθυνε την πρώτη παρουσίαση της όπερας στη Σκάλα του Μιλάνου, στις 25 Απριλίου 1926.

Πρόσφατα, ο ιταλός συνθέτης Λουτσάνο Μπέριο ανέτρεξε εκ νέου στα χειρόγραφα του Πουτσίνι και πρότεινε ένα διαφορετικό φινάλε. Η δική του εκδοχή παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2002 στο Φεστιβάλ των Καναρίων Νήσων και στη συνέχεια στο Λος Άντζελες, το Άμστερνταμ και το Φεστιβάλ του Ζάλτσμπουργκ.






Είναι μια γοητευτική ιστορία έρωτα και πάθους. Η ξακουστή για την ομορφιά της πριγκίπισσα Τουραντώ στο Πεκίνο έχει από καιρό ανακοινώσει ότι θα παντρευτεί εκείνον, που θα απαντήσει σε τρία αινίγματα που θα του θέσει. Εάν αποτύχει θα πληρώσει με τη ζωή του.

Εντελώς απρόσμενα ένας άγνωστος πρίγκιπας δίνει τις σωστές απαντήσεις. Η Τουραντώ σαστισμένη αρνιέται να τον παντρευτεί. Τότε εκείνος δέχεται να απαλλάξει την τρομοκρατημένη πριγκίπισσα από την υποχρέωσή της, εάν εκείνη ανακαλύψει το όνομα του μέχρι την αυγή. Την απάντηση γνωρίζει η σκλάβα Λιου.



Αποσπάσματα από την χθεσινή αναμετάδοση


Η Λιου είναι ερωτευμένη με τον άγνωστο. Δεν υποκύπτει στα βασανιστήρια, στα οποία την υποβάλλει η Τουραντώ. Ομολογεί τον έρωτα της και αυτοκτονεί για να μην τον προδώσει.

Ο ερωτευμένος πρίγκιπας προσπαθεί να σαγηνεύσει την κινέζα πριγκίπισσα και της αποκαλύπτει ο ίδιος το όνομά του.

Την άλλη μέρα η Τουραντώ καλεί την αυλή για να ανακοινώσει σε όλους το όνομα εκείνου…

* * *




Το Θέατρο Μάσιμο Βιτόριο Εμανουέλε (Teatro Massimo Vittorio Emanuele) είναι το μεγαλύτερο λυρικό θέατρο της Ιταλίας και όταν ανεγέρθηκε ήταν το τρίτο σε μέγεθος στον κόσμο, μετά την Παρισινή Οπερά και την Κρατική Όπερα της Βιέννης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ