28.1.19

Αγαπητή ΟΔΟΣ




Ο πρόεδρος των ΑνΕΛ Π. Καμμένος, ο τρίτος στη σειρά πολιτικός αρχηγός που μίλησε στην φετινή ΔΕΘ, δεν ξέφυγε καθόλου από τα λίγο πολύ αναμενόμενα που θα άκουγε κάποιος αν καθόταν να παρακολουθήσει την συνέντευξη τύπου την παγκόσμια ημέρα μνήμης της 11ης Σεπτεμβρίου. Μίλησε για τα αναδρομικά των συνταξιούχων στρατιωτικών και την υπέρ τους απόφαση από το ΣτΕ, προσπαθώντας να οικειοποιηθεί μια δικαστική απόφαση, κάνοντας λόγο για κυβερνητική απόφαση (!), μίλησε για την σύλληψη των στρατιωτικών και τις ενέργειες που έγιναν από την ελληνική πλευρά προς την Τουρκία και άλλα τέτοια γλυκανάλατα στα οποία αρέσκεται ο υπουργός Άμυνας.

Αυτό όμως που προκάλεσε μεγάλη εντύπωση ήταν η ευκολία με την οποία μίλησε για «επανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας με την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο» που ψήφισε ο ίδιος και η βουλευτική του ομάδα. Ένας δημοσιογράφος, δεν βρέθηκε να τον ρωτήσει τι είναι αυτό που τον κάνει να μιλάει για «επανάκτηση εθνικής κυριαρχίας», όταν η Ελλάδα θα είναι αγκιστρωμένη από μια σειρά μέτρων που υπερψήφισαν οι ΣυΡιζΑνΕλ για τα επόμενα πολλά χρόνια. Πλέον ο ίδιος και το κόμμα του θα μείνουν στην πολιτική ιστορία της Ελλάδας ως οι πλέον λαϊκιστές.

Την εκθεσιακή του συνέντευξη ακολούθησε η τηλεοπτική του παρουσία σε ιδιωτικό σταθμό δηλώνοντας πως «Δεν υπάρχει συμφωνία, υπάρχει μια μονογραφή του υπ. Εξωτερικών». Και που σαν δήλωση είναι αδιάφορη και μη αξιοπρόσεκτη. Που δεν θα προκαλούσε καμία εντύπωση στην πρώτη ανάγνωσή της ή στο άκουσμα αυτής. Κι όμως πρόκειται για μια δήλωση που δείχνει πως αντιλαμβάνονται οι κυβερνητικοί τις διμερείς διεθνείς συνθήκες. Με πόση προχειρότητα και πολιτική τσαπατσουλιά αντιμετωπίζουν αυτό που ονομάζουν όλοι «συνέχεια του Κράτους». Και πως θα άρουν την εμπιστοσύνη τους προς την κυβέρνηση (!), όταν η συμφωνία θα πρέπει να εγκριθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο. Ουσιαστικά δηλαδή αγαπητή ΟΔΟΣ, προτιμούν να συγκυβερνούν με ανθρώπους που υπέγραψαν μια επιβλαβή συμφωνία για την Ελλάδα, αλλά παραμένουν στο κυβερνητικό σχήμα ως τα έσχατα. Αδυνατούν να κατανοήσουν πως με τις υπογραφές των δύο υπουργών έχουν αρχίσει ήδη να παράγονται αποτελέσματα. Και μάλιστα για πολλούς ειδικούς σε θέματα διεθνών συμφωνιών, τα αποτελέσματα θα πρέπει να θεωρούνται τετελεσμένα. Ήδη, απομένουν μόλις κάτι λιγότερο από δύο εβδομάδες από το κρίσιμο δημοψήφισμα των Σκοπίων. Και που όλο και περισσότεροι ευρωπαίοι ηγέτες και δυτικοί αξιωματούχοι επισκέπτονται τους «Βορειομακεδόνες» ώστε να στηρίξουν το «ναι» του δημοψηφίσματος για την ένταξη τους στο ΝΑΤΟ. Αποφεύγοντας με αυτόν τον τρόπο ένα ρωσικό θύλακα εντός των Βαλκανίων.

Πριν τον αρχηγό των ΑνΕλ, η πρόεδρος του ΚινΑλ Φώφη Γεννηματά μίλησε κι αυτή στην ΔΕΘ χωρίς ιδιαίτερες στιγμές κατά την ομιλία της στους δημοσιογράφους. Ενδεχομένως τα μόνο αξιοπρόσεκτα σημεία της ομιλίας της ήταν όταν επανέλαβε την φράση της «για στρατηγική ήττα του ΣυΡιζΑ», «την ενδεχομένη συνεργασία του ΚινΑλ μετά τις εκλογές» και την «εναντίωση τους στην παραχώρηση της μακεδονικής εθνότητας και γλώσσας». Και ποιος βέβαια δεν αντιδρά με τις παραπάνω παραχωρήσεις της ελληνικής πλευράς στους Σκοπιανούς; Μίλησαν και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί συμπεριλαμβανομένων και των κκ. Παπακώστα και Λαφαζάνη (!).
Ώσπου έφτασε το περασμένο Σαββατοκύριακο, να ολοκληρωθεί αυτός ο κύκλος των εκθεσιακών συνεντεύξεων, με την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριακού Μητσοτάκη. Από πολλούς χαρακτηρίστηκε πως η εμφάνιση του ήταν μελλοντικού πρωθυπουργού, αποφεύγοντας την ακατάσχετη παραχολογία και απλά επαναλαμβάνοντας αυτά που είχε αναφέρει πριν δύο χρόνια. Και πάλι από την ΔΕΘ και μάλιστα από πολλούς χαρακτηρίστηκαν κοστολογημένα. Και τότε και φέτος.

Αυτό βέβαια που επισκίασε την συνέντευξη του, συνέβη στα στούντιο της κυβερνητικής τηλεόρασης. Και που επέφερε το εμπάργκο της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην παρουσία στελεχών της στην κυβερνητική ΕΡΤ. Όλα συνέβησαν όταν ένας δημοσιογράφος, αμελώντας πως πληρώνεται από τα χρήματα όλων των φορολογουμένων, έκανε αυτό που θα έκανε και ένας φανατικός οπαδός των ΣυΡιζΑνΕλ. Δήλωσε ευθαρσώς πως «υπήρχαν στιγμές που νόμιζα ότι άκουγα τον θεωρητικό του φασισμού, τον Σέρτζιο Πανούτσιο, ο οποίος εισήγαγε στοιχεία εθνικισμού στην Ιταλία του Μουσολίνι» είπε μεταξύ άλλων, στην εκπομπή «Δεύτερη Ματιά» της ΕΡΤ1. Ξεχνώντας προφανώς, σαν γνήσιος, πως ο ένας από τους δύο εταίρους της κυβερνητικής πλειοψηφίας είναι ο σκληρός δεξιός Πάνος Καμμένος. Αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης του θύμιζε φασίστα. Μάλιστα αγαπητή ΟΔΟΣ. Αυτές τις αλλοπρόσαλλες τοποθετήσεις έχει την τιμή να βλέπει ο έλληνας φορολογούμενος μέσα από την δημόσια τηλεόραση. Που σε συνδυασμό με το ΑΠΕ-ΜΠΕ και την ατυχή ανάρτηση του την π. Παρασκευή για δήθεν συμφωνία των θεσμών για μη περικοπή των συντάξεων (εντελώς τυχαία δυο μέρες προτού ανέβει στην ΔΕΘ ο Κυρ.Μητσοτάκης), με σιγουριά θα μπορούσε να ισχυριστεί ο οποιοσδήποτε, πως τα κρατικά ενημερωτικά μέσα λειτουργούν ως προπαγανδιστικός κυβερνητικός μηχανισμός. Με τα χρήματα όλων των φορολογουμένων.

Και κρίνοντας τα κυβερνητικά πεπραγμένα μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια της ΠΦΑ, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την άποψη πολλών που υποστηρίζουν πως όλα αυτά παραπέμπουν σε άλλα καθεστώτα, άλλων πολιτευμάτων. Και τείνει να γίνει πολιτική μόδα αυτό το είδος δημοκρατικής ανελευθερίας. Όπου πολιτικοί σχηματισμοί με την ψήφο του λαού, σκαρφαλώνουν στην εξουσία και μεταλλάσσονται σε νεοδικτατορικού τύπου καθεστώτα. Φυλακίζοντας και τραμπουκίζοντας σύσσωμη την εκάστοτε αντιπολίτευση. Που το πρώτο, δεν είχαμε την φρικιαστική τιμή να δούμε με «βραχιόλια» την αναπληρώτρια τύπου της ΝΔ κ. Ζαχαράκη από τον πλέον φιλοκυβερνητικό δημοσιογράφο Βαξεβάνη. Και που δυστυχώς είδαμε τον τραμπουκισμό ενός παγκοσμίου αναγνώρισης καθηγητή, του κ. Συνολάκη από τον πλέον επίσημο τραμπούκο υπουργό Πολάκη. Επειδή τόλμησε να ενεργήσει έρευνα για την τραγωδία στο Μάτι για λογαριασμό της Ν.Δ. Δημοσιεύοντας φωτογραφίες σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, με το σπίτι του καθηγητή. Αναφέροντας κανονικά την περιοχή και την οδό κατοικίας του. Έγινε και αυτό αγαπητή ΟΔΟΣ. Πράγματα και καταστάσεις που θυμίζουν τους γείτονες Τούρκους με το καθεστώς Ερντογάν αλλά και τον ορθόδοξο αδερφό μας, Βλαδίμηρο Πούτιν. Και φαντάζει πλέον ως το καλύτερο σενάριο -για όλους τους Δημοκρατικούς- η συντομότερη διεξαγωγή εκλογών, για την αποφυγή τέτοιων ρωσοτουρκικών καταστάσεων. Που δεν ενθουσιάζουν τέτοιου είδους διακυβερνήσεις χωρών. Αντιθέτως, αηδιάζουν και προκαλούν αναγούλιασμα.

Ιωάννης Σκόρδας

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 20 Σεπτεμβρίου 2018, αρ. φύλλου 952

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ