27.1.19

Παράταση της χρηματοδότησης των κέντρων και του ξενώνα για τις γυναίκες θύματα βίας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Τις τροποποιήσεις των αποφάσεων ένταξης των πράξεων που αφορούν στη λειτουργία των κέντρων συμβουλευτικής υποστήριξης και του ξενώνα φιλοξενίας των γυναικών θυμάτων βίας, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης.
Ειδικότερα υπέγραψε την παράταση της χρηματοδότησης των δομών στήριξης των γυναικών θυμάτων βίας για επιπλέον δύο χρόνια, δηλαδή μέχρι το Δεκ. του 2020. Με την έγκριση αυτή διασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία των δομών που λειτουργούν στην Καστοριά, στην Κοζάνη και στη Φλώρινα και εξυπηρετούν το σύνολο της Δυτικής Μακεδονίας, με στόχο την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.
Στόχος των συμβουλευτικών κέντρων και του ξενώνα φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας είναι η παροχή υπηρεσιών άμεσης βοήθειας προς τις γυναίκες – θύματα έμφυλης βίας, η υλοποίηση δράσεων πρόληψης και ευαισθητοποίησης κρίσιμης σημασίας για την ανάδειξη του ζητήματος της έμφυλης βίας όλων των μορφών, καθώς και η υποστήριξη των γυναικών για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.
Οι δομές στήριξης των γυναικών θυμάτων βίας αποτελούν υπηρεσίες πρώτης γραμμής, ενώ ωφελούμενες αυτών των δράσεων υποστήριξης και αρωγής, είναι οι γυναίκες που έχουν υποστεί ή και υφίστανται βία ή διακρίσεις (π.χ. μετανάστριες, πρόσφυγες, μονογονείς, ΑμΕΑ, άνεργες κ.λπ.).
Οι δράσεις των συμβουλευτικών κέντρων και του ξενώνα φιλοξενίας έχουν συνολικό προϋπολογισμό 1.312.000 ευρώ και χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ.) και από Εθνικούς Πόρους.

Σχετικά:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ