31.1.19

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΟΔΟ


ΟΔΟΣ 31.1.2019 | 971

Η κίρρωση [της συμφωνίας]


Αγαπητή ΟΔΟΣ, επίσης απ’ όσα κατάλαβα, νομίζω ότι για να δικαιούμαι στο μέλλον να χρησιμοποιώ τον όρο «Μακεδονία», ιδίως στην Καστοριά, όπου ορισμένοι φορείς και πολιτιστικοί σύλλογοι ήδη έχουν στρώσει το χαλί σε ό,τι θα ακολουθήσει, θα πρέπει να διευκρινίζω ότι αναφέρομαι στην αρχαιότητα.

Διαβάστε επίσης:

ΝΩΝΤΑ ΤΣΙΓΚΑ:
Αποσπάσματα από τα αδημοσίευτα ημερολόγια
του Ί.Δραγούμη
Στους αναγνώστες που οπλίστηκαν με υπομονή απέναντί μου και κατάφεραν να συντονισθούν με την στοχαστική και ποιητική γραφή του Δραγούμη, θέλω να υποσχεθώ μιαν αρτιότερη και οριστική πλέον έκδοση των «ημερολογίων» του στο εγγύς μέλλον.

ΟΔΟΣ:
Ερωτηματικά
Με 500 και πλέον καταγεγραμμένα κρούσματα με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας και παρά τις καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις των αρμοδίων, πολλά είναι τα ερωτηματικά που γεννιούνται.

ΙΩΑΝΝΗ ΣΚΟΡΔΑ:
Αγαπητή ΟΔΟΣ
Σου γράφω από το βορειοδυτικό τμήμα του Α’ μέρους. Ή αλλιώς, από την Νοτιοδυτική Μακεδονία, μιας και οι εκλεγμένοι κοινοβουλευτικοί αντιπρόσωποι του πάνσοφου ελληνικού λαού, παραχώρησαν την σύνθετη ονομασία με τον γεωγραφικό προσδιορισμό στο βόρειο γειτονικό κρατίδιο.

Λόγος & Αντίλογος
ΛΑΖΑΡΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗ:
Είπαν!... Ακροβολισμοί.
Νικ. Μέρτζος- Νικ. Μαραντζίδης. Βίοι παράλληλοι. Δεν παίρνω όρκο, αλλά ίσως –πιθανότατα- να τυγχάνουν μυστικοσύμβουλοι του πρωθυπουργού.

ΟΔΟΣ:
Ανώνυμες εταιρείες ΟΤΑ
Μετά τις δηλώσεις του δημάρχου Καστοριάς ότι υπάρχει ανάγκη και δυνατότητα δεύτερης προγραμματικής σύμβασης με την ιδιωτική εταιρεία...

ΝΕΣΤΟΡΑ ΘΡΟΗ:
Αγάπη για νεκρά είδωλα
Η Λίμνη π’ αγαπούσες σ’ έπνιξε με τα φιλιά της  κι έγινες Ήλιος, Σύννεφο και Βροχή.

ΟΔΟΣ:
Ραγκουτσάρια
Αυτά είναι γούστα φυσικά. Σε άλλους αρέσει αυτό το θέαμα και σε άλλους όχι.

ΣΟΝΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ-ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ:
Των Τριών Ιεραρχών τότε και σήμερα...
Φαίνεται πως τελευταία οι Τρεις Ιεράρχες νοστάλγησαν τις για χάρη τους παλιές έριδες, που όμως δεν έχουν πάρει μεγάλη έκταση...

ΟΔΟΣ:
Κάρμεν: Σύμβολο του έρωτα και της ελευθερίας
Η υπόθεση του έργου εκτυλίσσεται στη Σεβίλη. Ο δεκανέας Χοσέ λιποτακτεί και βγαίνει στην παρανομία από έρωτα για την τσιγγάνα Κάρμεν.

ΛΑΖΑΡΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΙΔΗ:
Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική
Ήτοι περί του ορθώς λέγειν τε και γράφειν

ΟΔΟΣ:
«Θαυμάστε μας» είκοσι χειμώνες 
Σχόλια και αντιδράσεις από τους αναγνώστες της εφημερίδας, οι οποίοι προφανώς δεν εφησυχάζονται με την κουραστική -αν όχι συμπλεγματική- συμπεριφορά των αναρτήσεων γραφικών εικόνων της λίμνης και της πόλης, χιονισμένη από ψηλά ή με ηλιοβασιλέματα χαμηλά, του στυλ «θαυμάστε μας».

-Τελιγιορίδου | Αντωνίου για την Συμφωνία των Πρεσπών

-Νοροϊός | Norovirus

-ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.

-Μαθήματα κολύμβησης

-Το κουπόνι της ΟΔΟΥ 1+1

... κι άλλα.

ΟΔΟΣ
το βήμα της Καστοριάς
Πέμπτη 31.1.2019


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ