28.1.19

Ένοχος ο Αμβρόσιος

Ομόφωνα ένοχο για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος αλλά και δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου τον μητροπολίτη Αμβρόσιο.

Ο μητροπολίτης -αν και το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου- καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 7 μηνών με τριετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ, μετά από ομοφοβικό παραλήρημα που είχε αναρτήσει στο προσωπικό του ιστολόγιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμβρόσιος δικαζόταν εκ νέου μετά την έφεση που άσκησε κατά της πρωτόδικης αθωωτικής απόφασης, η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αιγίου.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο Αμβρόσιος δήλωσε πως... δεν καταλαβαίνει γιατί διώκεται και αμφισβήτησε ακόμα και την δικαιοδοσία του δικαστηρίου.

«Το δικαστήριο δεν έχει την αρμοδιότητα να με κρίνει ως επίσκοπο και δεν καταλαβαίνω, γιατί σήμερα κατηγορούμαι… Αν καταδικάζετε τον Απόστολο Παύλο, τότε λογικό είναι να καταδικάσετε κι εμένα» είπε μεταξύ άλλων ο ιεράρχης.


Σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ