18.1.19

Λόγος & Αντίλογος



Με την υφυπουργοποίησή της η κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου προέβη σε δηλώσεις στην γραμμή και το ύφος λεξιλογίου του πρωθυπουργού, που την διόρισε. Χαρακτηρίζει την στιγμή  καθοριστική, προσδοκά προφανώς και ανώτερο κλιμάκιο... στο εγγύς μέλλον. Και αμέσως η προοπτική νέας πολιτικής στον αγροτικό τομέα. Ένα, δυο,... σειρά οραμάτων της νέας υφυπουργού. Ήταν η επιτροπεία που εμπόδιζε την προώθηση των αγροτικών θεμάτων και αιτημάτων.
Τώρα, με λυμένα τα χέρια, να δείτε, καθώς υπόσχεται, ταχύτατη ανακούφιση στα προβλήματά σας! Προτεραιότητα του κυβερνητικού προγράμματος και δικού της είναι η γρήγορη –ίδωμεν– ενεργοποίηση στον αγροτικό τομέα.
Ετοιμασθείτε, αγρότες και κτηνοτρόφοι, για τις άμεσες απολαβές. Υπόσχεται ότι θα αλλάξει την εικόνα της υπαίθρου. Θελκτικό όραμα. Είπε και πρωτότυπη σκέψη: Η παραγωγική ανασυγκρότηση είναι ουσία. Είπε άλλη φορά πολιτικός τέτοια άποψη; Πρέπει λοιπόν με υπομονή να αναμένομε την ανασυγκρότηση στον νομό μας, κατά πώς δηλώνει άνετα η υφυπουργός.
Δίνει και μια λιτή – τι λέω; - θαρραλέα υπόσχεση: Θα νιώθουν οι επαγγελματίες αγρότες και κτηνοτρόφοι υπερήφανοι (!) για το επάγγελμά τους. Δεν μένει, παρά να κολλήσουν στο μέτωπό τους μια ετικέτα: Είμαι περήφανος! Επί ΣυΡιζΑ λύνονται τα προβλήματά μου. Και πάλι με νέο νομικό πλαίσιο(!) η αγροτική παραγωγή και προοπτική. Από οραματισμούς άλλο πράγμα!
Ας διαπιστώσουμε ελάχιστα από το γεμάτο πρόγραμμά σας, κ. υφυπουργέ, και δε θα έχουμε καμία δυσκολία να σας χειροκροτήσουμε. Και επί των ημερών σας, το ξέρετε, ο γεωργός σκέπτεται και το ένα ευρώ στο καφενείο, στο οποίο και δεν πηγαίνει κάθε μέρα.
Σε αυτή την κατάσταση τον έχετε καταντήσει όλοι οι πολιτικοί, και εσείς συνεχίζετε με την ίδια πρακτική και λόγια του αέρα. Εύκολοι οι στόχοι στα λόγια, αλλά με τα κενά οράματα δε βελτιώνεται η καθημερινότητα των πολιτών. Να δούμε και να μας θυμίζεις κάθε φορά τις καινοτομίες που υπόσχεσαι. Θα παρακολουθούμε τις πρωτοβουλίες της κ. υφυπουργού, που εμφατικά θέλει να παρουσιάσει εαυτήν διαφορετική από άλλους.

Ένας πρόθυμος ακροατής

Δημοσιεύθηκε στην ΟΔΟ στις 4 Οκτωβρίου 2018, αρ. φύλλου 954

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η ΟΔΟΣ σας ευχαριστεί για την συμμετοχή σας στον διάλογο.Το σχόλιό σας θα αποθηκευτεί προσωρινά και θα είναι ορατό στο ιστολόγιο, μετά την έγκριση της ΟΔΟΥ.

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ